C40 närmar sig medan klimatjesus befinner sig på andra sidan Atlanten

Den 9-12 oktober går C40 av stapeln i Köpenhamn – ett möte mellan borgmästare för en rad stora städer världen över, till exempel Los Angeles, Berlin och Johannesburg, där målet är att finna breda klimatbärande lösningar. Nu framkommer det att den demokratiska stjärnpolitikern Alexandria Ocasio-Cortez kommer att vara en av huvudtalarna, men hon är långt från ensam och andra kända namn är bland annat den tidigare borgmästaren i New York Michael R. Bloomberg samt den evigt turnerande Al Gore.

Låter som ett obligatoriskt möte för världens mest kända klimataktivist Greta Thunberg att närvara på, men det går som bekant inte eftersom Team Greta istället valt att skicka klimatjesus över Atlanten för att sitta utanför FN-skrapan i New York tillsammans med andra unga aktivister och skrika slagord för den som orkar lyssna.

Jag kan inte riktigt släppa tanken på att det hade varit mer effektivt och definitivt mer klimatvänligt om Greta istället deltagit i FN-mötet via videolänk samt således även kunnat göra en insats på C40-mötet, dit hon hade kunnat åka buss eller tåg. Under tiden mellan mötena hade hon kunnat studera och kanske komma till insikt om att det finns andra teorier om klimatet som talar emot den klimatalarmism som förs fram.

Om hon måste resa utomlands och utöva aktivism så hade det varit mer trovärdigt om hon åkt till Asien där till exempel flera länder är ansvariga för majoriteten av all plast som hamnar i haven. Tänk om hon använt allt sitt mediafokus till att göra nytta på riktigt och få upp ögonen på människor globalt om hur fel det är att dumpa sopor i hav, sjöar och floder till exempel, istället för att slösa bort tiden med att försöka påverka världspolitiker som inte kommer att lyssna. De kommer fortsätta förstöra miljön på olika sätt medan vi i några få länder orerar om ett klimat som vi ändå inte kan påverka samtidigt som vi öser skattepengar över ineffektiva projekt som inte kommer att ge önskat resultat.

#fokusomställning
#räddamiljöninteklimatet

https://politiken.dk/udland/art7373378/Amerikansk-stjernepolitiker-kommer-til-klimamøde-i-København?fbclid=IwAR1sVaZ_5DjzvE-_79TWyCNK1__rLxwS3G9m8VXiKxTziHDk-Oh3WqtSAXU

kph

15 reaktioner till “C40 närmar sig medan klimatjesus befinner sig på andra sidan Atlanten

 1. AOC har stjärnglans i nivå med en viss avgående utrikesminister här i Sverige. Hon kommer troligen att propagera på mötet för hennes skötebarn ”Green New Deal”, som hon fått mycket [negativ] kritik för i USA, även ifrån medlemmar inom det egna partiet. Ett ‘avtal’ som är tänkt att fasa in USA i FN:s FascCom Agenda 2030 …

  Gillad av 2 personer

 2. Intressant.
  Greta Thunberg tar klimatförändringarna, människans delaktighet och skuld till dessa, sin egen roll och oss andra på genuint allvar.
  Det hon förmedlar utgår från samtidens vetenskapliga rön i meteorologi och klimatologi. Utifrån detta också de svåra effekterna påväxt- och djurvärld och effekterna på människans villkor.
  Jag har ytterligt svårt att förstå vad ditt inlägg, skapat utan källkritisk hållning och någon egentlig faktagrund, har för berättigande i den seriösa debatten.
  Varför skriver du detta? Vad vill du uppnå med det som i sak framstår som omogna påhitt och fake news?
  Det vore respektfull att ta, om inte dig själv, så oss andra på allvar. Gör det är du snäll!

  Gilla

  1. Om hon och hennes team tog det på allvar så borde de väl inte vägra lyssna på vetenskapen? Det finns fler teorier om klimatet än team Gretas, men när man bara erkänner sin egen som den enda rätta blir det inte särskilt seriöst.

   Jag har skrivit många inlägg om cirkusen kring Greta och därför skriver jag inte grundläggande basfakta i varje inlägg jag skriver, jag räknar med att folk som följer bloggen hänger med.

   Men du som är så påläst och övertygad om att jag har fel, kan väl läsa i nedan länk och förklara för oss andra att allt bara handlar om tillfälligheter och inte en stor fet iscensatt bluff!

   https://jmm.nu/klimat-miljo-greta-thunberg/

   Gilla

  2. Dessutom, vad är det som är fake news? Jag refererar till en artikel om C40-mötet i Kph om några veckor från danska Politiken samt reflekterar över att Greta inte deltager på konferensen eftersom hon är i USA och protesterar utanför FN.

   Gilla

 3. Redigerar du bort kommentarer du finner kritiska?
  Annars, varför tillåter du inte dina följare att läsa mitt inlägg?

  Gilla

 4. Det finns en tydlig inriktning hos många klimatfrågekritiska debattörer, jag menar mig se den i ditt inlägg, men ännu tydligare i den blogg du rekommenderade, JJM.
  Gemensamt är en tydlig motvilja mot Greta, vad Greta står för, mot FN (IPCC), samt ytterligare ett antal organisationer, vilka alla arbetar för en begränsning av mänsklig klimatpåverkan.

  Varför ni tar den fajten är obegripligt för många av oss. Att ni gör det på vetenskapligt oklara grunder framstår emellertid klart. Att ni för fram påhittade eller möjliga uppgifter/källor förstärker er redan svaga trovärdhet.

  Ett exempel ur JJM:s argumentation visar på denna osakliga attityd: ”Det är nämligen FN:s organisation IPCC som står bakom det vetenskapliga arbetet gällande klimatet och redan från sin start 1988 SÅ HAR IPCC BESTÄMT ATT klimatförändringarna berodde på människan och DÄRFÖR HAR MAN STRUNTAT I ALLA ANDRA TEORIERt.
  FN:s teorier om klimatet har VISAT SIG HA LIKA MÅNGA LUCKOR som en schweizerost har hål men ändå har FN bestämt sig för att du och jag måste ”ställa om” för att rädda planeten.
  ”Bestämt på förhand”?? ”Struntat i andra teorier”?? ”FN:s teorier ….. lika många luckor som en schweizerost”?? Vem/vilka personer eller ilka vetenskapliga organisationer ger underbyggnad till det påståendet. EN sådan utsaga kräver närmast en fotnot med källredovisningar!! Annars framstå det enbart som okunnigt eller fake news. Nej, på ert vis förs inte seriös debatt eller vetenskapligt grundad diskussion!

  För att återgå till den tydliga motvilja, jag skrev om inledningsvis, så har den en obehaglig språklig knytning till begreppet hat. Så här förklaras det begreppet, den inställningen eller attityden i Svenska akademins ordbok:
  HAT innebär ●ytterst DJUPT KÄND MOTVILJA vanligen mot NÅGON/NÅGOT som UPPFATTAS SOM ETT HOT eller en OND KRAFT..​

  Byt gärna ut någon/något mot IPCC, Greta, klimatologer och andra vetenskapsmän som kämpar för begränsning av mänskligt inducerad (negativ) klimatpåverkan.
  Så var det med det! Ogrundade känslostormar och personliga irritationer är inte sakargument i denna debatt!

  Robert

  Gilla

   1. Där avslöjar du din oförmåga att läsa andras skrivna synpunkter, Jenny.
    Jag förstår.
    Det avslut jag gjorde i mitt förra inlägg var just att tydligt poängtera den saken! Jo, jag förstår vad du skriver, trots din bristande klarhet och struktur.
    Du tycks läsa min text som fan läser bibeln. Ursäkta den liknelsen. Grejen är alldeles uppenbar, så blir väl ditt resultat genom att du inte tycks vilja förstå andra.

    Din barnsliga kommentar om ”dum på riktigt” tycks snarare spegla såväl din mognadsgrad som respektlöshet. Så kommenterar möjligen ett barn sin förlust!
    Jag undanber mig att bli bemött på det viset.

    Gilla

 5. Detta blir min sista kommentar. Och, tro mig, jag tänker verkligen inte kolla eller läsa din blogg!!

  Ett rimligt krav på en bloggare är att han/hon ska vara ämnesmässigt mycket kompetent.
  Klimatfrågan ställer mycket stora krav. Jag uppfattar dina tankar och ditt tyckande som att du saknar ens den mest grundläggande utbildning och de kunskaper som läsarna har rätt att förvänta sig. Det vill säga, om du vill bli tagen på allvar.

  Skriv om något du har goda kunskaper! Lycka till med det.

  Ja! Nu slipper du mig.

  Gilla

  1. Krav? Kompetent? Har du varit inne på Bloggtoppen nyligen och skådat top 20 på tal om kompetens? 😅

   Bara för att jag inte hyser samma åsikter som dig och sett igenom klimatbluffen så kommer du här och mästrar mig?! Adjö!

   Gilla

 6. Hej Jenny
  Har följt dina och Roberts inlägg och diskussion.
  Varför inte redovisa din utbildningsnivå vad gäller klimat och miljö?
  Att du eventuellt hänger på nån bloggtopp visar ju inget mer än att du är populär.

  Kom igen, vilken är din kompetens i dessa frågor? Riktigt svar tack, inget glidande!

  Gilla

  1. Jag är inte på någon bloggtopp, jag syftade på att de som ligger på Bloggtoppen top 20 inte har vidare kompetens som Robert eller vad han nu heter i verkligheten nämnde var ett krav för att skriva på en blogg.

   Jag har skrivit otaliga inlägg om klimatet och Greta där jag delat nyheter som påvisar att det är en bluff. Det är bara att läsa igenom.

   Här kommer dessutom en sprillans ny länk.

   https://principia-scientific.org/climate-scientists-admit-their-models-are-wrong/?fbclid=IwAR2ZMiTjfCLtzJ_6E_oxg-FVk8dTrNhWz4CnU5KreuGMjUZfTJ6Vf4h_n2A

   Gilla

  2. Dessutom är det här ingen klimatblogg – jag skriver om sådant som berör mig samt delar intressanta nyheter där migration, rättsväsende och kampen mot kvinnoförtryck står överst på agendan!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s