Schengens baksida – kriminella utlänningar och asylsökande som belastar såväl samhället som rättsväsendet

Ska man se krasst på det så är det gränslösa Schengenområdet i stort sett inget annat än symbolpolitik som i motsats till verkligheten skall demonstrera att det inte längre finns några nationalstater i EU. Denna symbolpolitik med rörelsefrihet för medlemsstaternas medborgare överallt inom EU har dock skapat paradis för brottslingar som belastar nationalstaternas polisområden, vilket dansk polis kan skriva under på.
 
Förra året grep dansk polis över 7.000 utlänningar som har begått olika brott i Danmark. Totalt rörde det sig om 7.794 personer som inte har hemvist i Danmark och av dessa blev över hälften, eller totalt 4.237, anhållna för brott mot strafflagen.
 
De utgör således en knapp tredjedel av alla cirka 15.000 gripanden för brott som polisen genomförde 2018 och om man
räknar asylsökande som har arresterats för ett brott, fick totalt 1.300 asylsökande ett straffbeslut under 2018. Antalet utlänningar utgör således en dryg tredjedel av alla gripanden som gjordes förra året.
 
Utlänningarna och de asylsökande utgör nästan hela spektret av strafflagen, från dråp och våldtäkt till rån. Nedan följer en sammanställning från 2018.
 
VÅLDTÄKT
8 asylsökande och 2 utlänningar utan hemvist i Danmark dömdes till fängelse. Vad gäller sexualbrott i övrigt blev sju utlänningar utan hemvist i Danmark samt fem asylsökande dömda till ovillkorliga fängelsestraff.
 
MISSHANDEL
77 asylsökande och 82 utlänningar utan hemvist i Danmark dömdes till ovillkorliga fängelsestraff för misshandel.
 
STÖLD
17 utlänningar utan hemvist i Danmark och 8 asylsökande dömdes till ovillkorliga fängelsestraff för rån.
DROGER
28 asylsökande och 69 utlänningar utan hemvist i Danmark  dömdes till ovillkorliga fängelsestraff för brott mot droglagstiftningen.
 
INBROTT
81 utlänningar utan hemvist i Danmark och 13 asylsökande dömdes till ovillkorliga fängelsestraff för inbrott i privata hem.
50 utlänningar och 1 asylsökande dömdes till ovillkorliga fängelsestraff för inbrott i varubilar med verktyg.
Utöver de många skador som åsamkas det danska folket, blir det också en kostsam affär för det danska samhället. Poliser arbetar som bekant inte gratis och när fallen hamnar i domstol ska var och en ha en egen advokat som betalas av samhället samt domare och åklagare med flera ska avlönas.
Att Schengen och asylsystemet har en allvarlig baksida är det dock inte bara danska poliser och domstolar som kan intyga. På andra sidan bron ligger broderlandet Sverige som haft öppna gränser i åratal med såväl kriminella utlänningar som asylsökande som belastar rättsväsendet och tär på skattebetalarnas tålamod så det står härliga till.
 
Den stora skillnaden är dock att i Sverige får man inte tala högt om vad den grova eskalerande kriminaliteten beror på, utan vi sopar istället problemen under mattan samtidigt som vi fokuserar på att peka ut de som ifrågasätter som rasister och nazister samt skrattar bort genomförda undersökningar som tydligt visar hela problembilden som ”oseriösa källor”.
 
Där har vi Sverige i ett nötskal och så länge den här farsen som dirigeras av såväl regeringen och stora delar av oppositionen som media fortgår, så kommer vi aldrig att komma tillrätta med problemen oavsett hur många samtal man bjuder in till!
 
#onlyinsweden
#vaknasverige
#vågaprataomorsaken
 
danmark

6 reaktioner till “Schengens baksida – kriminella utlänningar och asylsökande som belastar såväl samhället som rättsväsendet

 1. I tillägg vad jag tidigare skrivit:

  Med Turkiet som EU-medlem, kan de ge turkiskt medborgarskap till alla som kommer dit ifrån MENA-området och längre bort. Därmed blir grannländerna Grekland och Bulgarien tvingade att hålla gänsen mot Turkiet öppen för berörda. De sk. ‘folkvalda’ i Brüssel/Strassburg kan omöjligt vara omedvetna om det …

  Gillad av 2 personer

 2. Alla människor i EU kan flytta till vilket land som helst.

  Alltså kan alla kriminella och flyktingar flytta till Sverige för vi har ingen fungerande rättsväsende eller polis.
  Och inga straff för is terrorister som återvänder.

  Inget av detta pratar politikerna om, men de är säker medvetna om det.

  Men de värderar väl terroristernas liv mer än våra liv.
  Fortsätter att förneka att våra för generösa migrationspolitik kommer göra att Sverige går i konkurs

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s