Planerat hedersmord på 25-årig kvinna som lämnat islam stoppades

Det kan anses som förräderi att lämna sin tro och enligt sharialagar är det förenat med dödsstraff.
 
54-årige Mohammed Patman från London, och 49-årige Darya Khan Safi från Coventry arresterades i onsdags misstänkta för att ha planerat att kidnappa och mörda en 25-årig kvinnlig släkting som lämnat den islamska tron. De kommer nu att utlämnas till Slovakien där de anklagas för mord.
 
Männen som ursprungligen kommer från Afghanistan har planerat att mörda en 25-årig kvinna som bor i Österrike och arbetar i Slovakien på sin makes företag. Tack vare internationellt samarbete, där utredningen började i oktober förra året, lyckades man avvärja det planerade hedersmordet.
 
Glädjande att ännu en ung kvinnas liv inte behövde gå till spillo på grund av religiösa extremisters onda gärningar. Men tyvärr är hederskulturen djupt rotad såväl i Sverige som på många andra håll i Europa, eftersom det sitter i ryggraden på många och inte försvinner bara för att man byter land.
 
Den svenska regeringen har i över 20 års tid byggt luftslott om alla insatser och nya lagar som skall implementeras, men som i realiteten enbart begravts i långdragna utredningar. De få gånger man kommit till skott finns det alltid kryphål och undantag som medför att kulturen kan fortsätta frodas. Dessutom petar man de politiker som vågar ta kampen – Amineh Kakabave (V) och Soffan (S) för att nämna några färska exempel.
 
Bedrövligt att vi inte kan bättre i Sverige för att skydda de unga – såväl flickor som pojkar – även om flickorna är överrepresenterade!
 
#krossahederskulturen
#merverkstadmindresnack
#vågastötaermedväljargrupper
#seöverreligionsfriheten
 
AVSAGT

En reaktion till “Planerat hedersmord på 25-årig kvinna som lämnat islam stoppades

  1. Världens första feministiska regering borde arbeta lite mer för kvinnorna tycker jag.
    Dessutom hedersvåld, för en tid sedan intervjuades en ensamkommande och han sa att ett överfall eller våldtäkt i hemlandet hade resulterat i dödsstraff. Jag är emot både våld och dödsstraff, men kulturkrockar är inte heller så bra, diplomatiskt uttryckt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s