Nu börjar det och det är de svagaste i samhället som får betala det högsta priset

Kommunerna i Sverige blöder som bekant ymnigt tack vare de senaste regeringarnas oansvariga migrationspolitik i kampen för att kunna slå sig för bröstet och proklamera att vi är en humanitär stormakt.

Ystads kommun har länge legat i topp vad gäller de mest skuldtyngda kommunerna i landet och nu går det inte längre att hålla skutan flytande utan att börja skära hos Socialnämnden. Så vilken grupp börjar man med? Den mest kostsamma eller de svagaste? Givetvis de gamla och sjuka som inte orkar protestera.

Alliansen och SD lägger nu ett förslag som bland annat innebär att kommunen slutar distribuera varm mat till äldre samtidigt som basnivån för service som städning och utevistelse sänks.

I det förslag, som socialnämndens arbetsutskott på torsdagen fattade beslut om att gå vidare med, föreslås basnivån bland annat sänkas från städning varannan vecka till var tredje, minska rätten till social samvaro och utevistelse till en timme i veckan, ledsagning för sociala aktiviteter till åtta timmar per månad och anhörigstöden till tio timmar i månaden.

Om förslaget går igenom gäller det för alla nya biståndsbedömningar. De som redan är tagna gäller tills vidare.

Det här är ett horribelt förslag!

Städning var tredje vecka är helt uppåt väggarna fel – är det någon som sett hur en toalett hos äldre personer ser ut efter bara en vecka?

Utevistelse en gång per vecka, är det ett skämt? Fångar kommer ut oftare i friska luften!

Kall mat? Maten för våra pensionärer är redan undermålig och nu ska den vara kall? Ok att de har problem med varmhållningen så att detta är en bättre lösning, men tänker man på de som inte har micro att värma maten i? Återigen – våra fångar får bättre mat på fängelserna!

Sociala aktiviteter åtta timmar per månad? Snacka om att isolera människor!

Men det här är tyvärr bara början befarar jag och tro inte att politikerna kommer att göra några uppoffringar som innebär att de måste göra avkall på sina förmåner – makten och mina pengar framför allt är deras motto, så förbered er gott folk för snart kommer smällen som vi alla har väntat på!

#snartienkommunnäradig
#respektlöstattsparapådeäldre
#detnyahårdasverige

Alliansens förslag: Skrota varm maten till äldre

12 reaktioner till “Nu börjar det och det är de svagaste i samhället som får betala det högsta priset

  1. Mycket tycker på att klimatdebatten är fel, hoppas på ett besked innan några högt uppsatta har råkat i panik som en ung aktivist önskade.

   Gilla

   1. När media visar upp en flicka som väcker känslor, så brukar politiker spela med i det funktionellt dumma ap-spelet, främst av feghet, men även för de vet att Nisse i Hökarängen röstar på spelad godhet.

    Dessutom vill ryggradslösa politiker inte bli drevade av den fulmedia som håller i makten. Fulpolitiker saknar helt enkelt förmåga att undersöka saker på djupet, stå upp för vad de själva tror, och ge svar på tal. När de klarar det så kan de råka ut för två saker, mörkning eller mord.

    Dessutom kan det kanske finnas fina bruna kuvert när man är ”senior rådgivare” för Bank of America Merrill Lynch, efter avslutat statsministerupdrg, kanske särskilt om man lyckas grundlura svenska medborgare, samt skuldsätta Sveriges kommuner upp över öronen med ”öppet hjärta” och hjärna med dålig funktion?

    Människor är i politiken av olika skäl, vissa av altruistiska skäl, men de flesta saknar moralfilosofisk skolning och förmåga att se samband.

    Gilla

 1. Det här får mig att tänka på den gamla dam som barmhärtighetsmördade sin make pga obefintlig omvårdnad från kommun och hemtjänst. Hon misslyckades med att ta sitt eget liv.
  I häktet ångrade hon ingenting eftersom makens lidande nu var slut. Själv trivdes hon bra för nu fick hon god omvårdnad. Sug på den. Det säger mycket om diskrepansen mellan kriminalvård och äldreomsorg.

  Sökte på nätet efter artikeln som handlade om just detta och det finns massor. Det är bara det att de få meningar där den gamla damen berättar att hon trivs bra på häktet för att nu får hon god omvårdnad har ”fallit bort”. Varför är jag inte förvånad.

  Gillad av 1 person

   1. Det är ingen tröst men du är inte ensam om den saken. För egen del är jag glad om jag får dö i min säng av ålderdomssvaghet i stället för att bli halalslaktad på vägen till affären.

    Gillad av 1 person

   2. När man läser varje dag om vilka hemska saker som drabbar oskyldiga, kan man få hemska skräckfantasier om vad som kan drabba nära och kära. Jag lider även med oskyldigt drabbade som jag inte känner.

    Gilla

 2. Det är väl bara att ta pengar från en tiggare och du får tre månaders fängelse. och då har du varm säng och två varma rätter att välja på och serverat. Plus fick pengar.
  Om man jämför det med ålderdomshem så är det lyxliv.

  Man kan ju bara undra var det för idioter som inte ser verkligheten av sina beslut.
  Prat om allas lika värde.
  Politikerna måste dyrka kriminella.

  Gilla

 3. Hahah,fakturor från leverantörer och inhyrda entrepenörer betalas regelmässigt först efter fyra månader.De som levererar asfalt har slutat att leverera.Ystad är en kommun som bokstavligt talat vittrar sönder.Parkerna varnar polisen folk för att gå i kvällstid.Var är kärringen Bendz?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s