Vad händer när det förtryckta folket en dag får nog och den pyrande glöden tar eld?

För några år sedan var en före detta gängkriminell ledare från Storbritannien här i Sverige och föreläste. I en intervju i SvD gav han bra råd om hur regeringen bör agera i Sverige för att undvika att få samma situation som i Storbritannien – han såg tydligt vart vi var på väg. Detta har dock inte hörsammats överhuvudtaget och vi står i princip kvar på samma ställe som då, med den skillnaden att antalet dödsoffer ökar, alltmedan våra politiker står helt handfallna utan någon kompass som pekar ut rätt väg. Faktum är att man inte ens vill diskutera kärnproblemet som man skyr som pesten.

Vi är helt klart på väg att följa Storbritannien i spåren vad gäller utanförskap, gängkriminalitet och hatbrott. Det går knappt en dag utan att någon under 18 år dödas eller skadas svårt i knivattacker främst i London och myndigheterna har stora svårigheter att kontrollera den negativa utvecklingen. Vad gäller hatbrotten så har dessa ökat väldigt mycket i Storbritannien de senaste åren och det är främst muslimer som är måltavlan. Förra året i London skickades det ut brev till folk med uppmaning om att attackera muslimer – en kampanj kallad ”Punish a muslim day” och nu står en man från högerextrema kretsar åtalad för hatbrott. Häromdagen blev två muslimska kvinnor i 60-årsåldern respektive 30-årsåldern i London skadade i en attack när en kvinna slet av deras slöjor och utsatte dem för misshandel som bland annat resulterade i brutna revben.

Dessa exempel är bara några ur mängden och helt oacceptabelt givetvis, men det är också ett symptom på hur bägaren rinner över på folk när måttet är rågat samt hur mörka krafter inte är sena att utnyttja detta.

Jag är rädd att vi är på väg åt exakt samma håll i Sverige och att det bara är en tidsfråga innan folk börjar ta lagen i egna händer samt även attackera de som pekas ut som ”syndabockar”, trots att det är våra politiker som ska bära hundhuvudet här.

Den svenska regeringen är helt inkompetent och känner inte av de signaler som tydligt skickas från olika håll i samhället. Efter X antal år av ökad grov gängkriminalitet har man nu äntligen fått ändan ur vagnen för att sätta sig ned och diskutera hur man ska lösa problemen – för det krävdes två döda oskyldiga kvinnor. Men man visar direkt att man inte tar landets problem på allvar när man exkluderar det parti som stora delar av befolkningen har valt som sina politiska företrädare. Fortfarande, trots att landet blöder ymnigt ur alla möjliga hål, så ägnar man sig åt att peka finger och bete sig som barn istället för att ta sitt förbannade ansvar för landet och dess medborgare!

Samtidigt vill man inte lyssna på människors oro över den ökande islamiseringen och det allt större hotet från extremismens utbredning , utan det viftar man bara bort som om det vore en irriterande fluga som surrar i örat. Islamofob, rasist, fascist och nazist måste helt klart vara de mest urvattnade orden i det svenska språket och dessa epitet stämplar man alla kritiker med så fort möjlighet ges, med både politiker, journalister, debattörer och självutnämnda experter som domare.

När jag pratar om stundande inbördeskrig om vi inte agerar så brukar mina meningsmotståndare tro att jag har en skruv lös, men vi sitter helt klart på en krutdurk som kan explodera vilken dag som helst och för varje vecka som går så späs hatet, främlingsfientligheten och polariseringen på ytterligare. När regeringen och dess stödpartier nu tydligt visar att Sverige ska fortsätta med sin öppna hjärtan-politik även framledes så ger man dessutom syre till glöden som redan ligger och pyr.

Varför är det så förbannat svårt för svenska politiker att tänka två steg framåt och hur kan makten vara viktigare än ett helt lands framtid? Vad har vi gjort för att förtjäna så många riksdagspolitiker utan ryggrad? När ska svenska folket bryta sig loss ur indoktrineringens bojor? Troligen när helvetet fryser till is och då är det redan för sent! Detta är för mig obegripligt, men det är den verklighet som vi måste förhålla oss till och det är fruktansvärt frustrerande att bara sitta still och se på när landet sakta men säkert går under.
#vaknasverige
#onlyinsweden

ex.jpg

6 reaktioner till “Vad händer när det förtryckta folket en dag får nog och den pyrande glöden tar eld?

 1. Det är en enorm fördel om man kan ta lärdom av misstag och eller erfarenheter som man själv eller andra har gjort. Jag kan omöjligt se något fel i det, utan mer att det är dumt att inte dra lärdom av det. Sedan hade Lars Bern någon intressant teori om varför S inte vill göra så mycket åt situationen i Sverige, allt i deras senaste klipp på swebbtv.

  Gillad av 3 personer

 2. Ja, varför har vi dessa invertebrater i Riksdag och Regering? Svaret är pinsamt. För många av oss har helt enkelt röstat på dem. Vi är ett fredsskadat väluppfostrat (av sossar) och snällt folk. Trots att vi nu är sekulära sitter vår gamla lutheranska fostran i oss att vi skall göra vår plikt, arbeta flitigt, vara toleranta och vända andra kinden till. Lägg till detta Jante som säger att vi inte skall tro att vi är något och att vi inte är förmer än andra. Den kombinationen förvandlar oss till lätta byten för de som inte delar våra värderingar utan till och med föraktar dem.

  En annan parameter som förvandlar det hela till en paradox är vårt storhetsvansinne. Jante till trots skall vi vara en humanitär stormakt, gå i bräschen för allt som är gott (klimatet just nu) och vara ett föredöme för hela världen som vi av någon outgrundlig anledning tror innerst inne är svenskar för vi vet ju alltid bäst. Snälla goda svennebananer. Det är inte 1600-talet längre. Vi är ingen stormakt. Vi är ett litet litet land strax under polcirkeln befolkat av snälla flitiga myror. Släpp det där storhetsvansinnet nu och stoppa undan det tillsammans med Jante.

  Gillad av 3 personer

 3. Nu har äntligen Löfvén & co bjudit in till samtal om kriminaliteten. Men då är alla inbjudna utom SD, som är det enda parti som i åratal har varnat för utvecklingen!
  Men nu får grisen motstånd från alla de andra partierna (inkl svenska folket), vilket lett till att Steffe sitter med svarte Petter och två omöjliga val.
  1. Att inhibera samtalen eller
  2. Att ta Åkesson i hand
  Vilket han väljer vet vi inte, men en sak vet vi: Löfvéns mål är inte Sveriges bästa, hans mål är enbart att hålla SD utanför för att själv kunna sitta vid makten!

  Gilla

 4. Klart regeringen inte lyssnar på en fd gängkriminell, de lyssnade inte när Fadime talade i riksdagen heller…ganska många år sedan nu och det har milt uttryckt hänt lite i Sverige sedan dess…jag har för min egen hälsas skull redan bestämt att inför upptakten till nästa val ska jag inte se en debatt, inte läsa politiska artiklar, inga tidningar, ingen radio, ingen tv. Tänker inte lyssna på ett ljug till. Jag röstade rätt förra valet, vet redan hur jag ska rösta i nästa.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s