Balkongfall – ett svenskt etablerat problem

En 26-årig dansk kvinna blev enligt polisen utkastad från sin lägenhetsbalkong på första våningen i Kolding i måndags. Kvinnan hittades svårt skadad på marken med blödande sticksår på kroppen, men idag uppges hon vara utom livsfara. Tre män från mellanöstern som befann sig i lägenheten har nu anhållits för dråpförsök – kvinnans 37-årige make som hon även har ett barn tillsammans med, mannens yngre 29-åriga bror och även en tredje 26-årig man. Samtliga nekar till anklagelserna. Parets 2-åriga barn befann sig också i lägenheten när det hände.
 
I Danmark är inte balkongflickor särskilt vanligt, men i Sverige däremot har vi haft åtskilliga balkongfall under åren. En 16-årig flicka i Malmö dog efter att ha knuffats ut från en lägenhet på fjärde våningen av släktingar 2008 och jag trodde det var ett av de första fallen. Men när man googlar på balkongfall så kommer det upp en drös fall på olika håll i Sverige ända tillbaka till 2005. Fenomenet har alltså funnits i snart 15 års tid utan att man lyckats stävja problemet, eller ens närma sig kärnan! Tragiskt att vi inte kan skydda de mest utsatta individerna i samhället eftersom våra makthavare hellre vänder ryggen till när det rör sig om ”känsliga” ämnen.
 
Men det är klart att det finns viktigare saker på våra makthavares agendor, klimatet till exempel!
 
#detnyasverige
#balkongfallensvenskföreteelse
 
balkong.jpg

En reaktion till “Balkongfall – ett svenskt etablerat problem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s