Istället för att försöka tänka utanför boxen borde svenska politiker göra sig av med boxen helt och hållet

Som sig bör i slutet av månaden så har vi blivit översköljda av diverse opinionsundersökningar den senaste veckan som visar på olika resultat beroende på vem som är avsändaren. I en undersökning fann man att Miljöpartiet hade gått upp någon procentenhet, medan en annan undersökning dagen efter visade att de gröna istället hade tappat. När man mätte partiledarnas popularitet så låg Kristdemokraternas Ebba Busch-Thor högt, men idag kan man läsa om att KD lider av väljarflykt och faller som en sten. Samtidigt fick Sverigedemokraterna sitt bästa resultat någonsin i en väljarundersökning från Sentio där man till och med gick om Socialdemokraterna. Så där håller det på fram och tillbaka, men ärligt talat är det nog mest partiledarna själva samt deras undersåtar som bryr sig om de här väljarmätningarna som regelbundet presenteras – åtminstone så länge det inte är valår.

Svenska folket har andra saker att fokusera på, till exempel den okontrollerade grova kriminaliteten som fått fritt spelrum i samhället och drabbar oskyldiga medborgare, bankskatter som införs och kommer generera nya avgifter för bankkunderna samt värnskatter som slopas och gynnar de mest välbeställda i samhället, meningslösa och kostsamma friår som prioriteras högre än medborgarnas trygghet samt regeringens obevekliga krav på mer öppna hjärtan-politik i en tid när landet redan blöder ymnigt.

Det har bara gått några dagar sedan två kvinnor kallblodigt mördades och tystnaden har redan lagt sig. Våra politiker har gjort vad som krävs genom att öppet förklara krig mot de gängkriminella genom fördömanden och diverse förslag på åtgärder som inte kommer att påverka nuvarande situation märkbart eftersom ingen vågar slå näven i bordet och agera här och nu. Ansvariga inom polisen har också gjort vad som krävs genom att i vanlig ordning försäkra alla om att de har läget under kontroll och att skottlossningarna faktiskt minskar. I grund och botten är det faktiskt de rikas fel som knarkar i de finare förorterna, så varför gå på de stackars langarna som bara säljer eller de kriminella klanerna som importerar skiten?! Man har vänt blad och nu fokuserar man på annat som till exempel höstbudgeten. Förhoppningsvis blir det lugnt i några dagar innan nästa oskyldiga offer får sätta livet till, men då kör man bara samma repertoar igen – folket är som bekant lättlurade och köper landsfaderns lögner gång på gång.

Löfvén yppade förvisso i ett kort ögonblick att han inte var främmande för tanken att sätta in militären, vilket jag hade välkomnat, men efter att ha fått mothugg från de liberala krafterna så blev det i vanlig ordning inga klara direktiv på den punkten. Starka förebilder och dialog är som bekant den metod som Sverige använder sig av istället för hårdhandskarna. Även om detta daltande som pågått i decennier inte har någon effekt så är det ändå det mest ”humana” för alla inblandade och vi får inte glömma att det handlar om människor.

Ett klockrent exempel på den humanitet som råder inom regeringen visar jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) idag prov på, när hon i Aftonbladet deklarerar ett nej till tiggeriförbud och hon trycker på vikten av medmänsklighet:
”Sverige är ett av världens rikaste och mest jämställda länder. Den framgången har vi inte uppnått genom att peka ut särskilda grupper av människor som problem. Tvärtom, medmänsklighet och solidaritet i både ord och handling har varit avgörande för att kunna bygga landet starkt. Att tro att det går att bygga framgångsrika samhällen utan medmänsklighet är naivt. Starka samhällen bygger vi tillsammans.”

Medmänsklighet, solidaritet, öppna hjärtan och allt-åt-alla-mentaliteten är precis det som drivit landet till avgrunden, vilket vi kan tacka den politiska eliten för.

Faktum är att jag struntar fullkomligt i vem som ligger var i opinionen för jag känner inget förtroende för någon av dem. Det är uppenbart att samtliga enbart är här för att sko sig själva så mycket som möjligt på vår bekostnad. För mig är samtliga mer eller mindre av samma skrot och korn, men de kan få tillhöra vilket parti de vill på färgskalan bara de slutar jamsa med och tar Sverige ur krisen NU!

Vi är i stort behov av en stark ledare som vågar omprioritera, sätta medborgarna främst och klarar av att tänka utanför den politiskt korrekta boxen. Den personen finns inte idag, utan alla partiledningar i den så kallade oppositionen är överens om att det inte finns något att göra för att bli av med regeringen eftersom man inte har majoritet och ingen av dem är motiverade att bilda nya allianser som i kampen för att skapa ett Sverige innebär att man måste samarbeta med partier som har helt andra politiska ideologier än en själv. Jag brukar ibland skriva att vi har en kontrollerad opposition och det blir allt tydligare att de är bekväma med sin nuvarande position samt saknar den riktiga kamplusten som krävs för att förändra. Att köra solo som många verkar eftersträva är inte gångbart i det läge som landet nu befinner sig i.

I en perfekt värld hade man gjort sig av med boxen helt och hållet!

#onlyinsweden
#weneedahero
#hittaryggraden

box.jpg

5 reaktioner till “Istället för att försöka tänka utanför boxen borde svenska politiker göra sig av med boxen helt och hållet

 1. Hur i helv…e ett sk borgerligt parti som C och L kan vara stödhjul åt en vänsterregering är för mig helt obegripligt.Nu kommer följderna av en massinvandring-höjda skatter.Centern och Annie Lööf har förstört Sverige.Må hon få ett tillräckligt långt liv för att få se att lagen om landsförräderi utvidgas.Kräket skall ställas inför domstol.Snacka om svek och förakt för den vanliga,bidragande människan.Hon förtjänar allt hat den hemska skatan.

  Gilla

 2. Mycket bra skrivet, Jenny!
  Hur mycket politikerna än pratar så vill nog de flesta ändå se konkreta åtgärder istället för snömos och i synnerhet i detta skede när brottsligheten verkar skena och Sverige eroderas alltmer av politisk inkonsekvens!

  Gillad av 1 person

 3. Tomma tunnor skramlar mest!

  Tomt prat prat prat – år efter år.
  Missförhållanden åtgärdas ej.
  Blir värre och värre för varje år som går.

  Både folket och makteliten behöver skärpa sig!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s