Världens dyraste sjukhus har undermålig ventilation

Nya Karolinska, skandalbygget som även kallas ”världens dyraste sjukhus”, har för dålig ventilation trots att det kostade över 60 miljarder kronor att bygga.

SvD rapporterar nu om att vårdpersonal tvingas operera i 25-gradig värme och 75% luftfuktighet på grund av dålig luftkonditionering, vilket är en mardröm när vissa operationer tar sex timmar.

I vissa av operationssalarna är arbetsmiljön så dålig att man måste kassera och slänga operationsmaterial, göra om provtagningar, ta bort kondens från hjärt- och lungmaskiner samt ständigt torka av fuktiga och hala golv.

Vad säger dåvarande landstingsråd Filippa Ruinfeldt om det? Landstingsfullmäktige i Stockholm satte den övre kostnadsgränsen till 14 miljarder, men kalaset blev till slut 47 miljarder dyrare, men inte ens luftkonditioneringen är funktionabel!

Sveriges dyraste politiker måste väl vara för evigt bannlyst från politiken kan man tycka?! Nej då, Ulf Kristersson plockade nyligen in henne som Moderaternas nya talesperson för HBTQ-frågor och hon möttes av idel ryggdunkningar från kollegor ty svågerpolitik är väl inarbetat hos svenska politiska partier. Detta beslut säger en del om Moderaternas partistyrelse och är ett tecken på att det är god tid att byta ut majoriteten av de som suttit på stolarna under allt för lång tid. De anser för övrigt fortfarande att Fredrik Reinfeldt är den bästa statsministern genom tiderna.

Vi får helt enkelt hoppas på att läkarna klarar av att genomföra svåra och långa operationer trots att de dryper av svett samt att ingen halkar på golvet när de ska forsla livsviktiga organ mellan kroppen och närliggande kärl.

Familjen Reinfeldt lär få en särskild plats i historieböckerna och de ska vara väldigt glada för att de inte lever i samma tidsepok som Axel von Fersen!

#onlyinsweden

2 reaktioner till “Världens dyraste sjukhus har undermålig ventilation

  1. Resultatet av att politiker och ekonomer bygger sjukhus istället för ingenjörer. En gång var Sverige världsledande i ingenjörsvetenskap, och landet blomstrade. Då drevs Kina av ideologer och man hade Kulturrevolutionen och landet förföll. Nu är det tvärt om, Sverige drivs av ideologer och förfaller liksom Kina en gång gjorde, medan Kina drivs av ingenjörer och landet blomstrar. Problemet är hur lätt som helst att åtgärda. Det finns myriader av tekniska lösningar, som ansvariga politruker inte begriper sig på. Luftkonditionering är naturligtvis ett okänt begrepp för dessa idioter.

    Gilla

  2. Den luftkonditioneringen sitter nog monterad hos en politiker eller tjänsteman.Detta är följder av en korrupt allians där korruption sprider sig nedåt i samhället likt en farsot.1

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s