Fallet Greta – en slump eller välplanerad PR-kupp?

I kvällens SvD skriver Margit Richter om klimathotet med en rubrik som åtminstone får mig att bli irriterad; ”Få förnekar klimatkrisen – nu återstår ilskan”. Hur vet hon att det enbart är få människor som förnekar klimatkrisen? Jag tror snarare det är ett önsketänkande från hennes sida och ännu ett led i att indoktrinera befolkningen att tycka rätt.

Svensk mainstream media fortsätter dagligen att mata svenska folket med braskande rubriker om klimathotet, samtidigt som man nästan får slut på superlativ när man ska beskriva den helgonförklarade Gretas insatser.

Återigen måste jag påpeka att utländsk media inte har skrivit något om Greta efter hennes ”bejublade” ankomst till New York, så hajpen existerar främst här i det naiva lilla kungariket i norr där hennes anhängares dyrkan allt mer påminner om ett sektbeteende.

Greta är som bekant inget soloprojekt utan snarare en väloljad PR-maskin och bloggaren Jan Malmstrand har idag skrivit en bra sammanfattning om hennes mystiska uppkomst och den snabba vägen till framgång som jag har svårt att tro beror på en slump.

Läsvärt!

https://jmm.nu/klimat-miljo-greta-thunberg/

2 reaktioner till “Fallet Greta – en slump eller välplanerad PR-kupp?

  1. Så långt är det alltså gånget i Sverige när en uppenbarligen inte helt psykiskt frisk liten tjej med hjälp av en väloljad pr-apparat i ryggen, som kostar massor i ”klimatförstörande” energi, kan styra och ställa.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s