Refugees welcome – massankomst av migranter till Spanien och Grekland

Tidigare idag tog 155 migranter tillfället i akt när vädret var dimmigt och tvingade sig in i Spanien genom att ta sig över taggtråden, respektive bröt sig igenom en dörr i stängslet i Ceuta, vid Spaniens enklav i norra Afrika på gränsen till Marocko. Samtidigt tog sig cirka 540 migranter (inklusive 240 barn) in i Grekland i torsdags kväll  när 13 båtar från Turkiet anlände till ön Lesbos
 
Spaniens vice premiärminister Carmen Calvo vädjade i torsdags till övriga Europa, särskilt de som inte har havsgränser, att ta ett större ansvar. Samtliga migranter som anlände till Spanien kommer från Subsahariska Afrika och majoriteten från Guinea.
 
Migranterna som anlände till Grekland, transporterades vidare till det redan överfulla flyktinglägret i Moria där upp mot 11.000 personer huserar, trots att det bara finns kapacitet för 3.000. Bara i år har det anlänt 23.200 migranter till Grekland sjövägen. 
 
Massmigrationen till Europa fortsätter i en aldrig sinande ström och det lär fortsätta så länge EU:s ledare inte kan enas om en mer strikt migrationspolitik. Med risk för att låta som en gammal skiva – stäng Europas gränser och kriminalisera aktivistfartygen i Medelhavet som samarbetar med människosmugglarna och bryter mot internationella regler. Utan symbolpolitik kommer den här farsen att fortsätta och den tär på i princip hela kontinenten minus Visegradsländerna.
 
Värt att nämnas i sammanhanget är att Moderaterna har deklarerat att de vill minska flyktingmottagandet, vilket inte helt oväntat fått bland annat Miljöpartiet att gå i taket. M tänker sig dock en uppgörelse med S. Sverigedemokraterna å sin sida deklarerade idag att de vill ha asylstopp och stänga gränserna helt.
 
Sveriges öde kommer dock avgöras först när EU kommer till skott, då vi kommer att tvingas följa efter deras direktiv när de någon gång fattar sitt beslut. Tills dess kommer vi dock få leva med konsekvenserna av åratal av oansvarig migrationspolitik från början signerad M+MP och sedan uppföljd av S+MP med stöd från C, L och V.
 
Det finns bara en sak att göra – visa solidaritet, öppna era hjärtan och framförallt era plånböcker!
 
#denhumanitärastormaktenställeralltidupp
#viharbristpåvuxnairummet
 
mass.jpg

8 reaktioner till “Refugees welcome – massankomst av migranter till Spanien och Grekland

 1. Min plånbok och många andras plånböcker har plundrats i över 30 år.
  Varför ska vi ha tre jobb medan andra sitter hemma och föder barn på vår bekostnad.
  Normalt vore att de som kommit illigalt till vårat land, utvisas direkt.
  Det skulle spara massor av pengar varje dag.
  Men istället släpps de in här och kostar tiotals miljoner per person och
  sen så får de asyl för myndighetspersonerna är för lata.
  De orkar inte utreda och det är lättare att säga ja.
  Så slipper de jobba och de får bra resultat och lön.
  De tänker inte att varje ja är miljontals kronor minus.
  Ekonomiska migranter har nu fått det de vill. Och nu kan de importera hela släkten.
  Men tänk er skulle du kunna gå till socialen och få något du ej har rätt till. det blir tydligt Nej. Och du får nej även om du skulle ha rätt till bidrag.
  För de bli aldrig kallade för rasister om de nekar en svensk bidrag eller utesluter en.

  Gillad av 1 person

 2. Filipstad 750 migranter har gjort att kommunen går back över 30 miljoner.

  Frågan är hur mycket varje flykting kostar Sverige. Är det okej att hundra svenskar jobbar
  för att en flykting sa leva lyx.
  Eller hur många gamla och sjuka för för att de inte får hjälp för man prioriterar ekonomiska migranter.
  Vems liv har vi betalat att rädda ?
  Min uppfattning att gamla och sjuka skall ha den vård de behöver. För de har betalat för det . Annars så har svenska myndigheterna stulit deras pengar och rättigheter.
  När myndigheter säger de inte har råd med våra pensionärer , så är det skrattretande. Var är pengarna som pensionärerna betalat in under 40-50 år???

  Gillad av 1 person

  1. Enligt säkra uppgifter lär varenda flykting, analfabet och lågutbildad, kosta flera miljoner under sin livstid. Dom kommer aldrig att arbeta och bidraga till samhället. Pengarna som de nu pensionerade har betalat in under sin livstid har staten ”lånat” för att betala för de så kallade flyktingarna. Staten kommer aldrig att ”betala tillbaka”, man höjer skatterna. Nu senast bankskatten, som naturligtvis bankerna vidarebefordrar till kunderna. Andra dolda skatter kalla ”banavgifter”, ”miljöavgifter”, trängselskatter, energiskatter, osv. Och de svenska idioterna bra sover vidare och det statligt styrda media indoktrinerar.

   Gilla

 3. Så himla bra skrivet Maria, håller med i varje ord 😍!
  En mycket stor del till bl a Filipstads problem, är att man fick bidrag för varje migrant, de två första åren. Efter det antogs de ha jobb och kunna försörja sej. Men där bedrog man sej, efter två år är fortfarande ca 80% bidragsberoende och dränerar kommunens ekonomi!
  Man kan tycka att kommunen kan skylla sig själv, för vad förväntar man sej av outbildade analfabeter!?
  Det som genomsyrar hela [#migpol] är avsaknaden av konsekvensanalys! Om den gjorts för ett antal år sedan, kanske ”Det svenska tillståndet” hade sett annorlunda ut!

  Gilla

  1. Det är i verkligheten inte kommunens ekonomi man dränerar, det är de arbetande innevånarnas ekonomi. Analys är överflödig. Folkvett fungerar bättre, men saknas.

   Gilla

 4. Kommunerna går snart i konkurs, kommer bli att dom får pengar av kommuner som fortfarande går okey men sedan fallar hela korthuset /Sverige)
  Eliasson är satt på MSB för han ska samordna kollapsen med redan uppdelade regioner, Röven med company tar över fullt ut med FN, trupper vid behov..
  Agenda 2030..
  Det vi skulle behöva är en stark figur som kan prata klarspråk och berätta sanningen på gator och torg, finns inte mycket tid kvar nu innan allt havererar och Sverige är borta.
  /jiqw

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s