Miljöpartiet tycker friår är viktigare än medborgarnas trygghet – när rättsväsendet skriker efter mer resurser för att hantera den okontrollerade grova kriminaliteten ställer man sig på tvären

Intressant ledare i dagens Smålandsposten. Varför är man inte förvånad över att extremistpartiet MP är de som vill stoppa mer resurser till polisen. Efter veckans mord på de två kvinnorna i Malmö respektive Vällingby kan man tycka att Löfvén borde ha lite mer kurage än vanligt att stå på sig i förhandlingarna, men jag antar att i valet mellan en regeringskris och att garantera att svenska folket får leva i trygghet, så är det viktigare att bibehålla makten. Förbannade syltryggar till politiker!

#onlyinsweden
#närmaktenhägrarmeränplikten
#friårframförtrygghet
#avgåregeringen
————————————————-

”De två uppmärksammade skjutvapenmorden på kvinnor den här veckan, det ena på öppen gata i Malmö och det andra i en lägenhet i Stockholm, har fått omfattande ringar på vattnet inom svensk politik. Inrikesminister Mikael Damberg har framhållit att det är prioriterat att polisen förses med tillräckliga resurser. Dessvärre tycks inte Socialdemokraternas regeringspartner Miljöpartiet vara på samma våglängd.

Damberg skrädde inte orden när han menade att ”Det är ett av vår tids största samhällsproblem, att det både skjuts och sprängs” och att det dödliga våldet ligger på en alltför hög nivå. Han betonade vikten av att polismyndigheten förmår utföra sitt arbete ordentligt: ”Polisen kan inte garantera att mord inte begås, men de måste ha resurserna att kunna utreda dem”.
Samtidigt nås vi av nyheten att Miljöpartiet motsätter sig mer resurser till rättsväsendet. I de budgetförhandlingar som just nu pågår mellan den rödgröna regeringen och stödpartierna Centerpartiet och Liberalerna är sådana satsningar tydligen en stötesten.

En anonym källa på den borgerliga sidan angav i gårdagens Svenska Dagbladet att Miljöpartiet avvisar kraven på mer pengar till bland annat ordningsmakten: ”Vi har i varje förhandlingsrunda försökt höja anslagen till polis och rättsväsendet. Jag tolkar det som att Socialdemokraterna kan tänka sig att köpa en del av det, men att Miljöpartiet inte tycker att det är en viktig satsning”.
Av Svenska Dagbladet framgår att Miljöpartiet verkar se sitt förslag om friår som viktigare än förstärkandet av rättsväsendet, vilket vittnar om dåligt omdöme och skral verklighetskoppling.

Denna avvägning speglar tyvärr en övergripande undfallenhet gentemot brottslighet. Tidigare i år vände sig Miljöpartiet mot slopad straffrabatt för brottslingar över arton, som Socialdemokraterna gick till val på 2018. Förra veckan deltog den miljöpartistiska riksdagsledamoten Rebecka Le Moine i demonstrationen Rovdjursmarschen, av allt att döma med sitt partis goda minne. Bland arrangörerna märktes de våldsverkande organisationerna Djurfront och Hunt Saboteurs Sweden.

Det är förstås inte endast vad gäller brottsbekämpning som Miljöpartiet brister i verklighetsförankring. Deras dogmatiska inställning i miljö- och klimatfrågor är gynnsam varken för energiförsörjningen eller näringslivet. Fientligheten mot bilism och flygresor spär på en utsatt landsbygds våndor.

Den gemensamma nämnaren i allt detta är Miljöpartiets oförståelse eller ointresse för hur det förhandenvarande samhället fungerar. Ideal går före verklighet. I botten skymtar en utopistisk vision om ett fullgånget kretsloppssamhälle med nolltillväxt där människan lever i total harmoni med naturen.
Det är onekligen ironiskt att ett sådant parti sitter i regeringsställning tillsammans med Socialdemokraterna, okrönta svenska mästare i politisk pragmatism och ideologisk flexibilitet.

Man kan bara hoppas att Socialdemokraternas, Centerns och Liberalernas realism går segrande ur förhandlingarna, och att lag och ordning ges företräde framför friår. Motsatsen vore högst olycklig med tanke på det allvarliga läge Sverige befinner sig i.

Mathias Persson”

Trygghet eller MP?

MP

7 reaktioner till “Miljöpartiet tycker friår är viktigare än medborgarnas trygghet – när rättsväsendet skriker efter mer resurser för att hantera den okontrollerade grova kriminaliteten ställer man sig på tvären

 1. Det är uppenbart att Mp inte ska ha någonting med regeringsmakten att göra. Tycker de ska syssla med endast miljöpolitik, för de har uppenbarligen inte någon verklighetsförankring!

  Gillad av 2 personer

 2. Mina förhoppningar är ytterst små. Tack vare vänsterns utmobbande av Amineh K. har balansen i Riksdagen förskjutits med det enda mandat som utgjorde tungan på vågen till vänsterblockets fördel. Om man inte räknar med SD:s 62 mandat som JÖK-ungen har neutraliserat har vänsterblocket hittills haft 144 och den s.k. Alliansen 143 mandat.Det rödgröna blocket har alltså kunnat köra över det blågröna med ett mandat oavsett vad. Nu väger det jämnt och de behöver förmodligen fjäska ännu mera för att försäkra sig om att ingen i sjuklövern, röd, grön eller blå hoppar över skaklarna och röstar emot. Man kan hoppas att det fortfarande finns en och annan ryggrad i Riksdagen som vågar gå emot partipiskan när det gäller.

  Gillad av 1 person

 3. Verka genom att söndra är inget nytt begrepp. Problem att en minoritet ohämmat har fria händer. Men svenska medelklassen sover hårt. Mycket hårt.

  Gillad av 1 person

  1. Inte bara medelklassen och inte bara ”sover”. Vänsterns effektiva mutsystem att köpa röster fungerar bra. Rösta på oss så betalar vi i mer bidrag, förmåner och allmosor.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s