Naiva européer blir utnyttjade av smarta och benhårda kriminella klaner

Det är inte bara Sverige som har problem med gängkriminalitet och kriminella klaner, även Tyskland har fått sin beskärda del och vi vet alla vad som är den gemensamma nämnaren.
 
Polisen i Berlin har lite hårdare metoder än i Sverige, där svenska poliser och myndigheter aldrig verkar våga ta av silkesvantarna, men när till och med tyskarna nu har tappat kontrollen så säger det en hel del om hur illa det är för ”die dummen Schweden” där såväl regeringen som polisen står handfallna.
 
I tisdags eftermiddag parkerade en bil med två män, 22 respektive 36 år, på en gata i Berlin. Men innan de hann ta sig ut ur bilen blev de angripna av cirka 50 män som var beväpnade med basebollträn, machetes, gatuskyltar och annat. Enligt vittnen ska man ha hört män som skrek argt och kvinnor som skrek i panik.
 
Polisen ryckte ut för att få våldsorgien under kontroll och gatan spärrades av för trafik i tre timmar. De två angripna männen måste behandlas för skador på armar, huvud och ben, medan en 13-årig pojke blev förd till sjukhus med allvarliga skador i huvudet.
 
En dag tidigare hade två andra män blivit knivhuggna – en händelse som hänger samman med denna och uppgörelsen ska ha handlat om olovligen manipulerade spelautomater som är en av intäkterna som klanerna lever på.
 
Det handlar om ett krig inom det kriminella arabiska parallellsamhället i Berlin och andra delar av Tyskland, sådana krig som förs mellan klaner och storfamiljer inom klanerna. Ingen av de inblandade vill säga något till polisen eftersom detta är något som man hanterar inom parallellsamhällets ramar.
Problemet med kriminella klaner finns mitt ibland oss i Europa  utan att det europeiska samfundet kan styra det. De arabiska parallellsamhällena har makten över hela områden och utkämpar sina interna kamper. Makthavarna är kriminella arabiska storfamiljer som är samlade i klaner som i stort omfång styr de kriminella aktiviteterna utan att myndigheter kan få dem under kontroll. Tyskland är ett av de länder där klaner hämningslöst utövar sitt herradöme med Berlin som centrum.
De kriminella storfamiljerna inom klanen begår även krig inbördes om makt och ära – vem som ska ha kontrollen över vilka kriminella aktiviteter.
 
Den här veckans gatuattack i Berlin utspelade sig mellan de två beryktade storfamiljerna Remmo och Al-Zein. Striden har pågått ett tag och uppgörelsen i tisdags var det första tecknet på att det håller på att kulminera. Dessa två storfamiljer är en del av samma stora klan som har rötter i Libanon med upp mot 5.000 medlemmar.
 
Tysk polis gör en stor insats för att stressa och pressa klanerna så att deras kriminella aktiviteter minskar, men den utrikespolitik som Angela Merkel har huvudansvaret för, har skapat ett näst intill oöverstigligt problem som kan beskrivas som ett kriminellt helvete.
Klanens överhuvud Mahmoud Al-Zein, är en levande bild på hur lite politikerna och myndigheterna har kontroll över situationen. Denna libanesiske ”Gudfader” kom till Tyskland som asylsökande 1982. Han fick avslag på sin asylansökan 1986, men han blev inte utvisad från landet eftersom de tyska myndigheterna inte kunde få fram vilken stat Al-Zein egentligen tillhörde. Dessutom hade Al-Zein inga ID-papper, eftersom han kastat dem innan han kom till gränsen. Dessa kriminella migranter är experter på att utnyttja de europeiska myndigheternas svagheter och hitta hål i deras lagar samt regler.
 
Mahmoud Al-Zein blev dock trött på polisens uppmärksamhet i Berlin och har därför i flera år bott i Duisburg (Nordrhein-Westfalen) som är ett annat område där kriminella  arabiska klaner utövar sin makt. Nu hade han dock återvänt till Berlin och det ses som en prestigeförlust att han inte har lyckats förhindra att de två storfamiljer som är en del av hans klan strider mot varandra.
 
De tyska myndigheterna har helt klart förlorat kontrollen och när inte ens klanledaren kan styra situationen kan det utveckla sig till kaos på Berlins gator.
Personer med insikt i de kriminella arabiska klanmiljöerna utgår ifrån att uppgörelsen kommer att eskalera ytterligare och att bägge sidor nu bara väntar på att det första skottet ska avfyras så att det kan besvaras med dubbla skottsalvor.
 
klan

4 reaktioner till “Naiva européer blir utnyttjade av smarta och benhårda kriminella klaner

  1. Såg den där artikeln på MeWe igår. Snyggt att översätta den. Börjar vänja mig vid danskan eftersom det postas mycket från Den Korte Avis på MeWe men det hjälper alltid att få en genomgång på svenska.

    Klansamhällena verkar vara större och mera vanligt förekommande i Tyskland än så länge men det dröjer väl inte förrän vi är bäst i klassen även där. 😦 Det finns ju en känd klan i Göteborg/Gårdsten. Hur det är i övriga berikade städer som Malmö, Örebro, Norrköping, Stockholm, Södertälje och Uppsala med flera känner jag inte till.

    Gillad av 1 person

  2. Exakt så var det i Xinjiang, till myndigheterna kraftfullt tog tag i problemet och åtgärdade det. Svenska polisen har inga rättigheter att åtgärda samma problem i Sverige, och politikerna gör inget för att ge dom verktygen.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s