Fyra europeiska länder mister sin status som mässlingfri – står Sverige på tur?

WHO meddelar nu att fyra europeiska länder där den extremt smittsamma virussjukdomen mässlingen tidigare ansetts vara utrotad – Storbritannien, Grekland, Tjeckien och Albanien – nu mist sin status som mässlingsfria. Man befarar nu att både barn och vuxna kommer att lida i onödan samt några avlida på ett tragiskt vis.

Enligt WHO var det under årets sex första månader 89.994 fall av mässlingen i 48 europeiska länder, vilket är dubbelt så många som under samma period 2018.

Sverige har under de senaste två åren drabbats av flera utbrott av mässlingen i till exempel Göteborg och Stockholm. Anledningen till att sjukdomen ökar beror på att många inte vill vaccinera sig och om inte sjukvården lyckas övertyga tillräckligt många om vikten av att vaccinera sina barn samt även nyanlända vuxna så riskerar vi troligen att gå samma öde till mötes på sikt.

https://politiken.dk/udland/art7356376/Fire-europæiske-lande-mister-status-som-mæslingefri

En reaktion till “Fyra europeiska länder mister sin status som mässlingfri – står Sverige på tur?

  1. Vad är det som har hänt? När jag växte upp på ’60-’70-talen, så var barnsjukdom något man skulle utsätta sig för innan vuxen ålder. Allvarligare fall var undantagsfall.

    Det känns mer som ett kommersiellt jippo. Man skall också väga in alla de vaccin-skandaler, som varit de senaste åren, där [onödiga] gifter påträffats …

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s