Våra politikers flaggskepp är byggda av falska löften

De två morden på kvinnorna i Malmö respektive Vällingby har gett våra riksdagspartier eld där bak och än den ena, än den andra kommer med populistiska utspel. Igår lekte Socialdemokraternas starke man Stefan Löfvén återigen landsfader som lovade trygghet till folket och idag presenterade Centerpartiets Annie Lööf ett nytt förslag om en Trygghetsberedning där – hör och häpna – samtliga riksdagspartier ska deltaga. Samtidigt gjorde Moderaterna ett utspel om migrationspolitiken, där man helt plötsligt kräver rejäla åtstramningar – något som fick Kristdemokraternas Ebba Busch Thor att göra tummen upp. Vem ska lägga fram något fyndigt härnäst månntro – Liberalerna eller Vänsterpartiet?!

Jag borde vara nöjd över att något äntligen händer, men tyvärr har jag svårt att känna några glädjeyttringar då jag inte litar ett dugg på dessa plötsliga kappvändningar. Problemen med gängkriminalitet och särskilt utsatta områden har vi haft i decennier och att det ska krävas att två unga kvinnor får sätta livet till innan våra politiker reagerar är minst sagt skandalöst! Dessutom verkar de inte förstå att folket är rätt trötta på det här nu och kräver åtgärder bums – inte om ett år! Annie Lööf skyller på att det tar tid att stifta nya lagar och utreda saker så att det blir på bästa sätt, men det enda man gjort de senaste åren är att utreda saker, vilket är en täckmantel för att skjuta problemen framför sig!

När man dessutom sitter med facit i hand angående hur alla dessa partier agerat de senaste decennierna genom att stoppa huvudet i sanden och sopa problemen under mattan, vilket gett kriminaliteten fritt spelrum att växa till sig i våra ghetton samtidigt som våra öppna gränser gett fritt inflöde av såväl människor som vapen och droger, så är det extremt svårt att känna något förtroende överhuvudtaget – snarare ilska, frustration och besvikelse.

Jag befarar att dessa utspel bara handlar om att tillfredsställa väljarna här och nu med några väl valda ord samt hopsnickrade lösningar som låter bra för stunden, men som de egentligen inte har en aning om hur de ska genomföra rent praktiskt.

Men är majoriteten av svenska folket så dumma att de går på de här finterna? Ja tyvärr tror jag det – kommentarerna hos såväl Annie Lööf, KD och M idag samt hos Stefan Löfven igår visar på att många känner tacksamhet för att de står upp för Sverige, vilket i mina ögon är ett enda stort skämt eftersom det är dessa pajaser som har sänkt landet genom sin oansvariga politik! Det här är helt klart ett effektivt sätta att tysta ett begynnande uppror och nu behöver man kasta ut lite köttben för att hålla den upprörda massan stången ett tag till.

Tyvärr tror jag att vi bara har sett början på obehagligheterna som kommer i kölvattnet av decenniers negligering och framöver väntar blodiga vedergällningar i våra större städer uppblandat med lite explosioner och bilbränder, medan våra poliser fortsätter stå handfallna och politikerna agerar gråterskor för att vinna politiska poäng.

Det krävs oändligt mycket mer insatser och engagemang från regeringens sida för att överhuvudtaget komma i närheten av att få rätsida på problemen, men det lyser helt klart med sin frånvaro – dessutom är de livrädda för att ta i med hårdhandskarna. Vad gäller den förmodade kontrollerade oppositionen så krävs det mer än tomma löften för att få med oss före detta väljare på båten, men handlingskraften existerar inte där heller och man sitter i var sitt bås och trycker istället för att aktivt samarbeta för att fälla regeringen och få igenom sin egen politik.

Väck mig när det är över…

#slutabyggaluftslott
#vimåstekrävamer
#onlyinsweden

lie

4 reaktioner till “Våra politikers flaggskepp är byggda av falska löften

    1. Det är så det fungerar. Det är så man undviker kostnader som samhället är i stort behov av så man kan spendera pengarna på egna projekt. Är det någon som har hört talas om någon utredning om massinvandringen, då är det istället snabba och känslomässigt baserade fattade beslut.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s