Har Salvini skjutit sig själv i foten eller kommer Lega att bli ännu starkare?

Italiens vänsterorienterade Femstjärnerörelse har ingått avtal om en ny regering tillsammans med Det Demokratiska Partiet (PD).

Den tidigare regeringskoalitionen som bestod av Femstjärnerörelsen och Lega under ledning av Matteo Salvini, bröt samman när Salvini önskade nyval. Salvini drog sig ur koalitionen i förhoppning om att bli politiskt starkare vid ett snabbt val, då hans parti hade kraftig medvind i opinionen. Men hans manöver slog fel när Conte vägrade avgå direkt.

Men om de två partierna inte säkrar en solid majoritet förväntas presidenten utlysa nyval i november, vilket skulle stärka Matteo Salvini och hans Lega.

Det här lär bli intressant att följa och jag kan tänka mig att såväl Macron som Merkel drog en lättad suck efter det här beskedet. Att slippa vulkanen Salvini i EU kan skapa många möjligheter att fortsätta på den destruktiva politik som man fört i så många år.

Men jag tror inte man ska räkna ut Salvini så snabbt – den mannen har många växlar kvar och ger sig aldrig! Även om koalitionen går igenom, så lär Salvini göra allt för att sätta käppar i hjulet för sina motståndare och med det folkstödet som han har lär han ha rejält med råg i ryggen. Svaga koalitioner har som bekant spruckit förr.

Jag tippar på att Salvini åter kommer att sitta vid makten inom en inte alltför lång framtid och då lär det bli andra bullar i Europa!

#forzasalvini

https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE11581051/italiens-pd-og-femstjernebevaegelsen-danner-regering/

2 reaktioner till “Har Salvini skjutit sig själv i foten eller kommer Lega att bli ännu starkare?

    1. Det får vi verkligen hoppas. EU-rötan har väl ca 90% fåntrattar som sitter och flinar med idiotförmåner. Nu ska ju vår odugliga hummerkommunistkärring Ylva också gotta sig bland dessa skithögar som ingen behöver.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s