Elever som misshandlar lärare – only in Sweden

Man vet att man bor i Sverige när man läser om lärare som misshandlas av elever, vilket tyvärr inte hör till ovanligheterna numera.
 
Det senaste fallet i ordningen skedde idag i Alvesta kommun, där en lärare vårdas på sjukhus efter att ha utsatts för kraftigt våld av en 15-årig elev på en skola. Ytterligare två skolanställda ska också ha misshandlats och åtminstone en av dem fick föras till sjukhus för vård.
 
Så här har det väl alltid varit – eller? Nej, jag kan banne mig inte minnas att lärare misshandlades eller kränktes av elever flera gånger per år när jag gick i skolan. Vad ska de skylla på nu – att anmälningsbenägenheten ökat? Ingen törs nämligen säga vad det egentligen handlar om av rädsla för att bli utpekade som främlingsfientliga och att ställa krav på vårdnadshavarna att ta sitt ansvar för sina barn samt låta lärarna få mer befogenheter så att eleverna inte kan dissa dem utan rejäla repressalier är tyvärr otänkbart i det här landet.
 
Inte konstigt att läraryrket har tappat i status – vem ända in i glödheta vill gå till jobbet varje dag och bli förolämpad, knuffad, sparkad och spottad på av överkaxiga snorgärs som har noll respekt för auktoriteter?!
 
Vi måste vara ett av få länder i världen som tolererar detta beteende på en arbetsplats! Man kan undra om vi inte har någon som bestämmer? Men det är klart, man kanske inte kan begära så mycket av en regering som inte ens kan hålla gatorna rena från gängkriminella eller upprätthålla hela rikets säkerhet!
 
#detnyasverige
#förstatligaskolan
#gelärarnamerbefogenheter
 

En reaktion till “Elever som misshandlar lärare – only in Sweden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s