Friserade siffror i opinionsundersökningar verkar vara mer regel än undantag

Intressant att i DN ökar Miljöpartiet enligt Ipsos, medan SVT genom Novus visar tvärtom… med tanke på hur ofta DN publicerar fake news så tar jag den informationen med en nypa salt.

Vad folk egentligen tycker och tänker visas dock aldrig i dessa undersökningar, utan det är först på valdagen som sanningen kommer fram. Tyvärr har det dock visat sig att det inte har någon betydelse hur man röstar i demokratiska val eftersom våra makthavare struntar i valresultatet och gör sitt eget hopkok som gagnar dem bäst.

Det var länge sedan som makten utgick från folket och det enda rätta hade varit att ändra vårt statsskick från falsk demokrati till det rätta – en ren demokratur!

#avgåregeringen
#onlyinsweden

2 reaktioner till “Friserade siffror i opinionsundersökningar verkar vara mer regel än undantag

  1. När man gör sådana här opinionsundersökningar så väger statistikerna in en massa justeringar. Äldre och yngre tycker olika, män och kvinnor tycker olika, det vet man redan, så får man då ett överskott på kvinnor som svarar måste man statistisk justera för det. Sedan beror det på hur frågorna ställs. Frågar du en sann moderat om Löfven är kompetent är frågan väl egentligen överflödig. Sedan gäller även ”Who pays the piper chooses the tune”. Uppdragsgivaren har ett visst inflytande. Justeringarna sker med algoritmer, precis som i Googles sökningar, och beroende på algoritmerna varierar resultatet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s