Antalet utländska medborgare som ertappas med falska pass och ID-handlingar i Norge ökar markant

Aldrig förr har så många utländska medborgare avslöjats med falska pass och ID-handlingar i Norge – förra året blev 1.104 utländska medborgare avslöjade med falska ID-handlingar.
 
Det hade varit intressant att få se motsvarande siffror för Sverige – bidragsparadiset nummer 1 – där människor kastar sina pass innan de passerar gränsen så att de kan ljuga om såväl sin ålder som hemvist.
 
#detnyasverige
 
pass

4 reaktioner till “Antalet utländska medborgare som ertappas med falska pass och ID-handlingar i Norge ökar markant

 1. Svenska poliser har bara befogenheter och utbildning att se om ett pass är äkta om det är ett svenskt pass.

  Det var vad jag fick veta när jag var hos polisen för två veckor sedan.

  Så kommer människor från hela världen ,så spelar det ingen roll vilket pass de har. De släpps in och får flyktingstatus.

  Skulle inte förvåna mig att man ger Putin eller Tramp flyktingstatus.

  Världens högsta skatt till världens sämsta myndigheter. Undrar var alla pengar gått som miljontals kvinnor och män
  Offrat sina liv för. Inte är det till välfärd och trygghet det kan man garantera lika så att hundra tusentals illigal människor lever lyx på svenska arbetares bekostnad.

  Gillad av 1 person

 2. Pass, engelska Passport, har en intressant historia. Pass fanns reda i judarnas och persernas land och i Kina för över 2,000 år sedan. Det heter ”passport”, därför att på medeltiden måste köpmän visa sitt pass vid stadens portar för att kunna komma in till marknaderna, ett ”passera porten” dokument. Engelsmännen utfärdade pass för att britter skulle kunna visa att dom var just britter när dom besökte en ambassad. Det fordrades inte för att resa mellan länder. Det var inte förrän på tidigt 1900-tal man började kräva pass för att korsa gränser. Tidigare hade Sovjet krav på pass för inrikes resor, och nu har USA genomfört det för vissa stater. Det finns en internationell standard, som dimensioner, information, storlek på fotot, osv. Dessutom har en del länder lagt till sådant som biometrisk information och andra säkerhets funktioner, men pass från en del länder som MENA länder och en del andra är mycket enkla och mycket lätta att förfalska. Sedan kan man fråga om det spelar någon roll, för Sverige begär ju inte ens det enklaste former av ID både för att komma in i landet och för att få medborgarskap. Det är bara att hitta på en lämplig snyft historia och ett påhittat namn och så kan man få en ny identitet och kriminella hålla sig undan rättvisan och bedriva terrorism med Sverige som bas.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s