Sverigearkivet sprider desinformation

Jag skulle leta upp information från ett gammalt blogginlägg som jag skrivit, så jag googlade och fick då syn på denna sida: ”Sverigearkivet – vi arkiverar och minns rasismen, fascismen, högerextremismen och nationalsocialismen” där jag omnämns tillsammans med flertalet andra personer som är öppet kritiska mot den förda migrationspolitiken i landet, till exempel Tino Sanandaji, men även andra som man inte vill förknippas med – lasermannen John Ausonius till exempel.

”Jenny Piper, lokal SD-politiker från Ystad. På Facebook försvarar hon antisemiten och anhängaren till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, Bechir Rabani, som tillsammans med högerextrema tidningen Nya Tiders vice chefredaktör ligger bakom uppmaning till allmänheten att söka upp journalister i deras hem tills de slutar att granska extremhögern.”

Anledningen till att jag nämns på sidan är min harmlösa koppling till Samnytt där jag stod angiven som deras krönikör första veckan när Samnytt startade upp, innan jag hoppade av.

Det enda de har rätt om är att jag gett mitt stöd åt den numera avlidne medborgarjournalisten Bechir Rabani. Dessutom så har jag aldrig varit SD-politiker så det har de helt fått om bakfoten.

Så vad är Sverigearkivet för skräp?

”Sverigearkivet grundades år 2012 av Nathalie Lindberg och var till en början ett privat sällskap för ett begränsat antal medlemmar som alla kände varandra mycket väl. På den tiden verkade Sverigearkivet mest på sociala medier, men tiderna förändras. Med tiden så har Sverigearkivet utökat och idag så har vi långt mer än mångdubblat antal skribenter. Vi återfinns på flertalet olika platser och med många olika projekt. Sverigearkivets intention är att bekämpa rasism, främlingsfientlighet, högerextremism samt belysa näthat och hatbrott och detta tror vi görs genom att referera, sammanfatta och arkivera den bästa informationen som överhuvudtaget finns och sedan hålla materialet lättillgänglig i ett och samma arkiv. Sverigearkivets styrelse består av Nathalie Lindberg, Charlotta Lindberg, Malin Hansson och Elin Lindgren. Sverigearkivet har ingen ansvarig utgivare, redaktion eller utgivningsbevis. Sverigearkivet är politiskt och religiöst obunden. Inget material på Sverigearkivet är skyddat enligt lagen om upphovsrätt och får därför spridas, kopieras eller delas av envar och utan några som helst restriktioner, men uppge gärna Sverigearkivet som källa.”

Så fint med ett arkiv som sprider desinformation utan att behöva ta ansvar för sina handlingar!

Dessutom tar de inte debatten de små ynkryggarna utan kräver att folk som vill komma i kontakt med dem ska uppge fullständigt namn, personnummer, registrerad adress, telefonnummer samt sitt ärende i en valfri kommentar på sidan fullt synlig för alla. Det är väl självklart att ingen människa med sitt sunda förnuft i behåll skriver ut personnummer och fullständig adress öppet på internet!

De skriver också att de inte kan radera eller ändra någon information: ”Det som du har gjort eller sagt består. Vi raderar ingenting. Klarar du inte av att hantera konsekvenserna eller ta ansvar gällande dina handlingar, sympatier eller åsikter så är det beklagligt. Sverigearkivet arkiverar och minns.”

De påstår inte helt oväntat att AFA inte är ett hot mot det demokratiska systemet: ”Antifascistisk aktion anses inte utgöra ett hot mot det demokratiska systemet i dagens Sverige. Nordiska motståndsrörelsen utgör det största hotet mot Sveriges inre säkerhet.”

Dessutom bjuder de på lite käcka slogans:
Sverigearkivet tar vid där extremhögern sviker
Yttrandefrihet utan påhittad yttrandefrihet
Hittar ingen puls på ett rasistiskt Sverige
Extremhögern behöver en rak blåtira
En politisk blogg med fascism i fokus
Sverigearkivet gör skillnad
2000-talets antifascister

Det är praktiskt taget en förolämpning att överhuvudtaget behöva stå namngiven på en sådan patetisk sida, men det är inget att göra. Det som stör mig mest är att de överhuvudtaget får existera med en lista över alla dessa människor som nämns. Hade en högerextrem sida listat vänstermänniskor där man sammanställt allt som de lyckats prestera blandat med lite egna antaganden så hade det däremot blivit ett sjuhelvetes liv! Men det är skillnad på folk och folk i det här landet, där vänstern alltid har ryggen fri!

#sverigearkivetspriderfakenews

7 reaktioner till “Sverigearkivet sprider desinformation

  1. Kan du inte ta och varumärkesskydda namnet Sverigearkivet? Jag tror inte att smarthjärnorna tänkt så långt? Det går nog att göra på nätet så skynda dig!

    Gillad av 1 person

  2. Det är så propagandan fungerar, systematisk ryktesspridning. Ryktena behöver inte vara sanna, det räcker med att upprepa dom till det blir sanning (Josef Goebbels). Själv har jag inte varit så utsatt, men andra personer i Kina med svenskanknytning har systematiskt hängts ut både i Bonnierpressen och Schibsteds som troll med falska identiteter avlönade av Kinas ”propagandaministerium”, som inte ens existerar. Sedan har vissa som kallar sig ”journalister” skrivit hotelsebrev som ”Idag är du med i (tidningen XX), du kan ju få fler omnämnanden.”, underförstått, kanske bäst att vara tyst nu – annars!! Samma personer har även gått in på kommentarer som denna, under pseudonym men klart identifierat sig, och uttalat hotelser om förföljelser. Inte att förglömma DN ”bödeln” som försökte tysta signaturen Julia Caesar genom att stå utanför och skrika, banka på ruterna, glo genom fönstren, och sedan ”granskar” dom familjen, barnen, vännerna, grannarna, arbetsgivaren, och fackföreningen, allt för att tysta. Benny Fredriksson orkade inte med dom, han tog sitt liv. Ingen hålls ansvarig. Det är tid att vi får nya lagar som håller dessa media och journalister ansvariga för sin handlingar, som ansvariga för vållande till annans död, att sprida falska rykten, samma sak som mened i domstol. Låt oss arbeta på att få nya lagar. Alla vi andra är ansvariga för våra handlingar, men inte dessa dårar och galningar. Ställ krav, utkräv ansvar.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s