Regeringens projekt: hitta finansiering till höstbudgetens utsvävningar – vad ska man dra in på den här gången?

 
Imorgon samlas regeringen traditionsenligt på Harpsund  då bland annat finansminister Magdalena Andersson (S) ska redovisa tillståndet för rikets finanser.
 
Regeringen och samarbetspartierna har i och med januariavtalet redan lovat bort nästan 19 miljarder kronor i nya reformer nästa år, men inför höstbudgeten är det inte aktuellt att öka statsskulden och förhandlingarna handlar nu om att hitta finansiering.
 
I januariavtalet finns fem kostsamma punkter som partierna är överens om att genomföra i höstens budget:
 
* Utvecklingstid (friår). En av MP:s hjärtefrågor som innebär rätt till tjänstledighet i upp till ett år med ersättning motsvarande a-kassa. Enligt MP beräknas det kosta statskassan två miljarder 2020 och fyra miljarder följande år.
 
* Ingångsavdrag. Slopad arbetsgivaravgift de två första åren för att i första hand gynna nyanländas inträde på arbetsmarknaden. Enligt C:s ursprungsförlag skulle det kosta 12,1 miljarder per år att genomföra men enligt DN:s uppgifter kommer notan för förslaget nu att bli betydligt lägre, uppskattningsvis runt hälften.
 
* Värnskatten. L drev igenom att den så kallade värnskatten på årsinkomster över 689.300 kronor slopas den 31 december. Förslaget gynnar höginkomsttagare och kostar 6,1 miljarder kronor att genomföra.
 
* Integrationsår. Olika satsningar för att i första hand få in nyanlända på arbetsmarknaden, bland annat på SFI. Enligt C:s förslag beräknas kostnaden till 650 miljoner kronor per år.
 
* Sänkt pensionärsskatt. S har drivit på för att minska skillnaderna i beskattning mellan arbetstagare och pensionärer. Från den 1 januari nästa år sänks skatten med 4,33 miljarder kronor för pensionärer över 65 år.
 
Det är intressant att regeringen vill genomföra kostsamma reformer när det saknas pengar och vart ska man hitta finansieringen? Att dra ned på den mest kostsamma utgiftsposten av dem alla som gäckar samhället varje år – kostnaderna som är förenade med migration och integration – kommer aldrig på fråga, inte heller alla dyra projekt som härrör ur den befängda genuspolitiken eller det som hör till kampen mot klimatförändringar. I vanlig ordning kommer det att drabba de mest svaga individerna i samhället – våra barn och äldre, samtidigt som den redan skadeskjutna vården troligen naggas ytterligare i kanten.
 
Men som svenska folket röstat får de ligga så det är bara att bita ihop och se glad ut ett tag till – i sinom tid kommer hela korthuset att falla!
 
#onlyinsweden
#öppnaerahjärtanochplånböcker
 
maggan

3 reaktioner till “Regeringens projekt: hitta finansiering till höstbudgetens utsvävningar – vad ska man dra in på den här gången?

 1. Den sänkta skatten till pensionärerna kan man få tillbaka med råge genom att höja avgifter, gräns för bostadstillägg mm och sänka de eventuella förmåner och bidrag som pensionärer kan ansöka om. Dra sedan ned på äldreboendena så att personalen inte hinner med att ta hand om de gamla. Det skapar en del dödsfall på ”naturlig väg”. Självmordsfrekvensen bland pensionärer som redan är hög kan öka ytterligare.

  Värnskatten kommer förmodligen inte att tas bort. Om de tvingas till det av övriga partier så kan man återinföra andra skatter. Räkna med att arvsskatt, gåvoskatt, förmögenhetsskatt och fastighetsskatt kommer tillbaka. Med vanlig sosseretorik drabbar det ju bara ”de rika” dvs de som jobbar istf att leva på bidrag.

  Gillad av 1 person

  1. Hela Asien utvecklas som bekant med stormsteg. Pensioner beskattas inte alls. Dom ses som besparingar, precis som man sparar på banken, och tar ut pengarna när man behöver dom. Det svenska systemet att systematiskt plundra medborgarna, bara man kallar det skatter och avgifter fungerar inte. Det är helt enkelt bara en form av att konfiskera folks tillhörigheter och ägodelar, precis som en gång kommunisterna gjorde, bara lite mer fördolt, förtäckt och slugare.

   Gillad av 1 person

 2. Pensionärer får några tjugolappar av all de miljoner de betalat in men illigal flyktingar får miljontals kronor utan att betalat ett öre.

  Rättvis och alla människor lika värde gäller bara vissa.

  Inte en gratis bussresor för pensionärer har vi råd. Men illigal flyktingar får gratis sjukvård. Hur går det ihop.
  I Hong Kong åker alla över 65 för två kronor. Även turister.

  Men Sverige har bara pengar för illigal och kriminella flyktingar. Som alla andra länder röstat och låtit passera till Sverige. Som enligt EU lag skulle söktasyli första land.
  Sverige var aldrig första land så vi är inte skyldiga att ta emot dem. Vissa dem tillbaka till andra länder som de andra länderna gör.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s