När verkligheten överträffar sagan

Idag läste jag en bok för de två yngsta barnen efter skolan – ”Den stora kamelkapplöpningen”. Den var rätt rolig, men när ett av barnen ifrågasatte varför de tältliknande kvinnorna – shejk Bennis 111 fruar – inte visade armar och händer, så blev det ur ett vuxet perspektiv inte lika roligt längre.

Hade han frågat mig för 15 år sedan så skulle jag med lätthet ha skämtat bort det som ett kulturellt problem och sagt att så är det i vissa länder i Mellanöstern där män i regel har många fruar som måste gå i heltäckande kläder, men så har vi det inte här i Sverige och Europa. Men när man inser att den bittra verkligheten överträffar sagan och att vi numera har dessa ”kulturella” problem från Norrland till Skåne, med kvinnor och flickor som i majoriteten av fallen tvingas täcka sitt hår samt ibland även hela kroppen och stora delar av ansiktet, fastnar skrattet i halsen.

Det är förskräckligt att vi har anammat denna kvinnoförtryckande kultur med öppna armar i Sverige och dessutom accepterar att det numera även påtvingas flickor! Hur jag än försöker kan jag inte uppbåda minsta förståelse för hur våra politiker på fullaste allvar kan påstå att det är kränkande att lagstifta om förbud mot slöja på barn. Det är inget annat än en praktskandal att vi fortsätter bejaka detta i Sverige och att vi utöver detta inte ens har kurage nog att införa burkaförbud (maskeringsförbud) när det utan tvivel är en vandrande säkerhetsrisk tar nog priset.

Tvi vale för dessa ryggradslösa makthavare som styr landet i fördärvet och eliminerar den jämställdhet mellan könen som tidigare varit god samtidigt som man tvingar på oss denna unkna kvinnosyn till och med bland barnen i skolan!

#onlyinsweden
#detnyasverige
#förbjudslöjapåbarn
#burkaförbudnu

2 reaktioner till “När verkligheten överträffar sagan

 1. Var stolt och glad över att du har barn som inser när något inte är som det borde vara. Uppmuntra till detta, för kritiskt tänkande får de inte lära sig i skolan! Hade tänkt att skriva att skolorna har det som lagstadgat krav, men hittar det inte längre i lagtexten, så varför är det borttaget …? [ret] Noterar samtidigt antalet ändringar har gjorts under detta årtionde …

  https://lagen.nu/2010:800

  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/skollag-2010800_sfs-2010-800

  Fullständig:
  http://rkrattsbaser.gov.se/sfst?bet=2010:800

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s