Våldet mot blåljuspersonalen har pågått i åratal och ändå är det ingen i Rosenbad som vågar slå näven i bordet

Våldet mot blåljuspersonalen har pågått i det tysta i åratal och jag har skrivit om det flera gånger – särskilt inför valet samt ifrågasatt varför våra makthavare inte agerar för att stå upp för de människor som dagligen riskerar sina liv för en usel lön. Då och då har man genom åren sett statsminister Löfvén och justitieminister Johansson säga några väl valda ord till ett samlat pressuppbåd om hur oacceptabelt det är med attacker på den viktiga blåljuspersonalen, men som mycket annat som kommer ur deras munnar så handlar det bara om rena rama lögner och luftslott för att invagga befolkningen i en falsk trygghet.
 
I fredags kväll möttes områdespolisen och väktare i Nyköping  av stenkastning i ett bostadsområde där det nyligen skett en skottlossning och en av rutorna på en polisbil krossades av de stora stenarna. I ett inlägg på Facebook ryter Nyköpingspolisen till:
”Vi blåljuspersonal är människor och vill precis som ni andra komma hem efter arbetspasset.”
 
Hur länge till ska vi acceptera att unga ligister får bemöta lagens väktare på det här sättet? Löfvén orerar om att han ska sätta in insatser mot gängkriminaliteten för att krossa gängen – han kan ju börja med att sätta ned foten i de särskilt utsatta områdena så att blåljuspersonalen kan göra sitt jobb!
 
Det här daltandet med kriminella drägg utan respekt för varken polis, lärare eller vuxna överlag går mig på nerverna och regeringens flata agerande – eller snarare brist på agerande – år efter år är grädden på moset!
 
Vår regering klarar inte av att tillse att ett fullgott skydd finns för medborgarna och det handlar om såväl invånarnas närområden som rikets säkerhet, men ändå tillåts de fortsätta bedriva denna oansvariga politik där man helt struntar i att ta sitt ansvar för konsekvenserna. Det är en skam att dessa klåpare tillåts fortsätta demolera landet och att svenska folket bara jamsar med!
 
Idag sitter våra makthavare och jäser på Harpsund medan de försöker hitta ett sätt att finansiera onödiga saker som friår och diverse insatser för att få ut nyanlända på arbetsmarknaden trots att de inte behöver lära sig språket ordentligt. Att istället se till att få ordning på landet och skjuta till resurser där det läcker som mest – det vill säga inom polisen och vården där våra tappra poliser och sjuksköterskor är i behov av såväl lönelyft som befogenheter – är inget som intresserar dessa jönsar eftersom de för länge sedan slutat använda sitt sunda förnuft!
 
#onlyinsweden
#ettlandifrittfall
#ståuppförblåljuspersonalen
#slutadalta
 
polis

3 reaktioner till “Våldet mot blåljuspersonalen har pågått i åratal och ändå är det ingen i Rosenbad som vågar slå näven i bordet

 1. Det tar tid att rätta upp detta haveri.Löfven har ju varit inne på att sätta in militär men tyvärr har han inte egen majoritet utan måste kryssa mellan blindskären C och Mp.Jag tror att det sker en hel del positivt i det tysta.Man stärker staten sakta men säkert.Vårt tidigare relativt öppna samhälle stängs och vi får nu ett samhälle vi inte vill ha men som är nödvändigt.Ett samhälle byggt på angiveri och övervakning är inget bra samhälle men i detta läget ät är det tyvärr nödvändigt.
  #fängslareinfeldt

  Gilla

  1. Angiveri och övervakning drabbar nog mest pensionärer och andra som är oförsiktiga med vad de säger på nätet. Vi har haft ett DDR-samhälle ett bra tag och det blir inte bättre. Det jäser i stugorna men än så länge har det inte pyst över. Polisen får ju knappt gripa in utan att blir ett himla hallå bland pk-folket. Fast om någon säger ”Medborgargarde” litet tyst så blir det fart. 😉

   Gilla

 2. Det är skamligt hur illa vår blåljuspersonal blir behandlad. De har stöd från vanligt folk men inte där det behövs. Korrumperade ”goda” chefer som styr och över alltihopa tronar Eliasson på MSB och Morgan i regeringen. Den nye RPC är nog bra. Han är åtminstone en riktig polis men över sig har han Morgan.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s