Trots lögner om motsatsen – antalet asylsökande i EU ökar på nytt

Vi får ofta höra från både regeringen och såväl nationell som internationell media att antalet asylansökningar till EU har minskat sedan 2015, i syfte att invagga oss i tron att man har kontroll samt att de senaste årens problem i kölvattnet av en mycket oansvarig migrationspolitik är på väg att övervinnas. EU:s agentur för asylsökande, European Asylum Support Office (EASO), sticker dock hål på den bubblan och deklarerar att från den 1 januari till slutet av juni så har 305.000 migranter sökt asyl i EU, vilket är en ökning jämfört med samma period förra året.

Antalet asylansökningar är för närvarande mycket högre än de som registrerades för tio år sedan – 2009 registrerade Eurostat endast 196.000 ansökningar.

Man ska även ha i åtanke att dessa antal exkluderar vågen av illegala migranter som tar sig in i EU eftersom många inte söker asyl. Minst hälften av de som påstår sig vara ensamkommande söker aldrig asyl eftersom många av dem egentligen är vuxna. Dessutom är antalet legitima asylsökande fortsatt låg. I Tyskland är det bara 30-50% av de som söker asyl som har legitima skyddsskäl. Även om Tyskland avslår de flesta asylansökningar, är illegala migranter precis som i Sverige ändå tillåtna att stanna kvar i landet och de flesta deporteras aldrig.

Illegala migranter förstör sina ID-handlingar med flit och påstår sedan att de kommer att råka illa ut om de skickas tillbaka till sina hemländer, vilket gör det omöjligt för myndigheter att utreda saken utan att det blir en lång och kostsam administrativ procedur.

Nu rapporterar också slovakisk polis att de har kvarhållit en grupp med 30 migranter som försökte ta sig från grannlandet Ungern genom att gömma sig under ett godståg. Slovakien har inte haft särskilt många migranter som försökt ta sig till västra Europa. Det var bland annat 18 migranter från Afghanistan som kvarhölls vid den södra gränsstationen Sturovo. En annan grupp med 12 migranter greps senare enligt polisen, när de fortsatte sin resa till fots.

Man kan således konstatera att migrantströmmarna till Europa fortsätter – understödda av asylaktivister som patrullerar Medelhavet och istället för att köra tillbaka de migranter som man plockar upp från undermåliga farkoster, så kör man dem istället till europeiskt farvatten och sätter press på EU-länderna att öppna sina hamnar. Samtidigt har de handfallna EU-ledarna fortfarande inte kommit överens om hur de ska stoppa den här negativa utvecklingen, där även illegal migration är ett gissel.

Tiden den går, migranterna blir fler och har man en alldeles för generös anhöriginvandring utan krav på motprestationer likt Sverige så blir konsekvenserna därefter, kostnaderna fortsätter att rinna iväg, kommunerna går bankrutt med barn och äldre som de största förlorarna, våra ansvariga ministrar ler brett mot kameran – säger några väl valda ord samt kräver att svenska folket ska fortsätta öppna sina hjärtan och plånböcker samtidigt som de gnuggar händerna varje månad när lönen tickar in.

Mer bröd och skådespel till folket…

#närskaeuvakna
#asylstoppnu
#regeringensoansvarigamigrationspolitikblirvårtfall

Number of asylum applications in EU on the rise once again

migranter

4 reaktioner till “Trots lögner om motsatsen – antalet asylsökande i EU ökar på nytt

 1. Så länge inte migrant-strömmen går i motsatt riktning så är och förblir det en grym signaalpolitik, med horder av döda människor som spolas upp på Medelhavets stränder, likt Alan Kurdi, inkl. gråtande anhöriga. Detta massmord är politikeradeln ansvariga för. DE är mördare. Massmördare och folket röstar på dem. Det är helt ofattbart för mig.

  Gillad av 1 person

 2. Tänk om vi kunde göra som Tyskland . Utvisa alla flyktingar som åker hem på semestern.
  De kan ju inte vara hotade om de åker på semester så fort de fått svenskt uppehållstillstånd.

  Sen så visar det att afganistanska män åter ökar till Sverige. Det är den vidriga gymnasielagen och den vidriga
  Anhöriga lagen. Alla tror om man stannar tillräckligt länge så får man stanna.
  Massa ekonomiska flyktingar får stanna samtidigt som det dör folk i svenska sjukhus.
  Om vi inte tagit emot 1,6 miljoner människor så hade det inte varit brist på lägenheter, skolor, fritids, sjukhus platser och hela samhället skulle leva i överflöd.

  Nu jobbar och sliter vi för att betala skatt så att politikerna kan använda pengarna för att slå ut våra barn och köpa flyktingarna lyx liv.

  En svensk får 6000 kr i ettableringsstöd medan en flykting 16000 kr.

  Så vem tror ni kommun, landsting och andra företag anställer.
  Jo , flyktingarna för dem tjänar mycket mer på dem, men hela samhället förlorar stort på dessa orättvisa bidragen.
  Oavsett om flyktingarna jobbar eller sitter hemma så är det vi som betalar deras löner och allt annat. De tjänar inga pengar till staten.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s