Tänk om det hade varit en vanlig Svensson

Idag är det tydligen 1-års jubileum för Greta Thunberg som för ett år sedan satte sig ned med sin berömda skylt och inledde skolstrejken för klimatet. Något säger mig att det inte kommer att passera obemärkt förbi i svensk media som har skrivit spaltmeter om Eko-Greta det senaste året.
 
Tänk om det hade varit ett vanligt barn istället – en vanlig Svensson – utan vare sig kända föräldrar eller en reklambyrå i ryggen, då hade det barnet fortfarande suttit kvar med sin skylt eller helt sonika gett upp och gått på sommarlov istället, medan världens befolkning och dess ledare kunde fokuserat på de primära problemen istället samt sluppit känna all denna ”skam”.
 
Men farsen fortsätter utan uppehåll och om någon vecka kommer det släppas ut väldigt mycket CO2 när pressuppbåden från olika delar av världen ska samlas i New York för att ta emot ekipaget som färdats i en båt som sägs ha släppt ut mer CO2 än vad en tur och retur-resa med flyg skulle göra, eftersom de fem besättningsmän som ska segla hem båten till Europa tar flyget till New York samtidigt som kaptenen kommer att ta flyget hem.
 
Vi får se vad det kommande året med Greta kommer att bjuda på – månne blir det året när hon inser att hon blivit utnyttjad av egoistiska människor som bara vill tjäna pengar och kanske går det upp för henne att hennes teorier inte håller när hon lyssnar på vad andra experter har att säga? Bakom hela den här PR-kuppen döljer sig trots allt ett barn som tror sig kämpa för en god sak och det gör hela historien tragisk eftersom så många skor sig på Greta. Den som lever får se.
 
greta

10 reaktioner till “Tänk om det hade varit en vanlig Svensson

 1. Sjukt att uppmärksamma ett barn som enbart suttit och glott framför en husvägg.Varför inte uppmärksamma alla vanliga människor som varje dag gör stordåd inom sina arbetsområden? En ungdjävel som med tom blick suttit framför en vägg och glott….
  #ställmassmediamitväggen

  Gillad av 3 personer

 2. Ett jet-set-liv, sponsrat av andra och som väldigt få människor kommer i åtnjutning av. Tänkte du/ni på det lilla flicka med föräldrar? Vi andra kan ju alltid sortera sopor….

  Gillad av 2 personer

 3. Sådant här kallas ”PR jippon” och dom har ett syfte, att tjäna pengar och bygga makt och inflytande – för vissa. Vet ni vem som uppfann PR. Jo det var faktiskt en viss välkänd doktor i historia från Heidelberg Tyskland. Han är vida känd för sitt skarpa intellekt och var mycket respekterad på sin tid. Han hette Josef Goebbels och var Tysklands informationsminister 1933 till1945. Historiska fakta, även om många önskar att det varit annorlunda.

  Gillad av 3 personer

   1. När vi ändå är på ämnet, låt mig förklara hur det går till. Kina har förflytta personal till gränsen mot Hong Kong. Svenska media har konstant rapporterat det som ”militär””, truppförflyttningar”, ”styrkor”, ”paramilitär”, och man har citerat Trumps Twitter som säger ”Kinesiska trupper på väg mot Hongkongs gräns”. Vad det rör sig om kallas ”People’s Armed Police Force” en polisstyrka som skapades 1983 och motsvarar USAs National Guard eller Sveriges beväpnade Insatsstyrka inom polisen. https://polisen.se/om-polisen/polisens-arbete/nationella-insatsstyrkan/ alltså en polisiär halvmilitär styrka som kan sättas in mot uppror. Trots namnet ”Armed” arbetar dom inte normalt med skjutvapen, utan med käppar, liksom Japans kravallpolis. Svensk polis skjuter skarpt. Media döljer sanningen genom halvsanningar och mörkar att det är ”polis” utan ger det förfalska intrycket att det är armen.
    Svenska media publicerade reportage om en demonstration i i Hong Kong där ”arrangörerna uppskattade deltagarna till 1.7 miljoner” och att protesten var till stöd för demokratidemonstranterna. Media mörkar att polisen uppskattade antalet till 470,000 och att demonstrationen var mot ”demokratidemonstranternas”, 3.5% av befolkningen, våld. Man klipper bort bilder som denna. På skylten står det ungefär ”Vi stöder polisen”, ”fördöm våldet”, ”fördöm lögnerna””, vi är alla kineser”. Svenska medias drev mot kineser idag är alltmer identiskt med nazisternas drev mot judarna.
    http://img2.chinadaily.com.cn/images/201908/17/5d57cb99a310cf3e9797b265.jpeg

    Gilla

   2. Just det,man har förflyttat personal till gränsen för att obemärkt kunna tas sig in i Hong Kong för att infiltrera och anordna ”motdemonstrationer”.Det är på detta stadiumet inga militära operationer.Kina har satt igång ett informationskrig kan man säga.

    Gilla

   3. Rolf Bara lite svårt att ”infiltrera obemärkt” i full polisuniform när man kommer i fullt polis-märkta fordon. ”Informationskriget” är vad du läser varenda dag i den USA styrda svenska MSM och statliga pressen som vill försöka inbilla dig att det är något slags befrielse demonstrationer för ”demokrati”. Det kallas USA styrda ”färgrevolutioner” och vi har sett USAs metoder för att åstadkomma dessa ”regimbyten” många gånger, nu försöker dom i Hong Kong. Den våldsamma, svartklädda, maskerade gatu-mobben är inget annat än en CIA styrd lynchmobb understödd av ett massiv propaganda drev precis som det tyskarna utsattes för innan Hitlers invasion av Polen. Att vissa svenskar till denna dag inte förstår vad som pågår känns skrämmande. Läs på
    https://www.globalpolitics.se/valdsamma-us-stodda-hong-kong-demonstrationer-syftar-till-att-framkalla-tiananmen-incident/
    https://www.globalpolitics.se/usas-forsok-att-starta-en-revolt-i-peking-1989-och-astadkomma-regimskifte-i-kina/

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s