Tänker våra styrande överhuvudtaget på konsekvenserna när landet får ett överskott av män?

Då och då checkar jag in på Badoo, som likt Tinder är en datingapp där man swipar höger eller vänster beroende på om utseendet på killen eller tjejen faller en i smaken. Utbudet är lika kasst som på Tinder, men med den skillnaden att det är desto fler män med utländsk härkomst som använder appen. De använder dock inte sina riktiga namn utan istället har de tagit sig klassiska svenska namn som till exempel Johan, Sven, Albin och Anders i syfte att försöka locka till sig kvinnor som annars antagligen drar öronen åt sig när de ser att personer heter till exempel Ali, Muhammed eller Mustafa. Man märker också att de inte förstår vad som står i profiluppgifterna som man ska fylla i eftersom de flesta har valt att kryssa i att de är kedjerökare, fast de inte ens röker.
 
Självklart är det inget konstigt att även män som inte är svenska från början försöker hitta kärleken online, däremot tänker jag på konsekvenserna av att vi är på väg att få ett överskott av män i landet i och med att vi konstant fortsätter att ge asyl åt framförallt män. De som får avslag åker heller inte hem, utan väldigt många stannar kvar illegalt i landet eller hittar små kryphål för att kunna söka asyl på nytt vilket kan pågå i åratal.
 
Alla dessa män vill självklart bilda familj på sikt, men realistiskt sett så lär inte antalet kvinnor räcka till för att möta efterfrågan och vad händer då? Kommer vi bli likt Kina att män måste börja importera fruar från utlandet? Det sker i och för sig redan i liten skala då många reser till Asien och hittar fruar som de tar med sig hem till Sverige samt invandrare söker sig till hemlandet för att hitta en fru. Det här lär drabba alla män oavsett härkomst, men vad ska de män göra som inte vill åka utomlands för att hitta en partner? Många nysvenskar upptäcker också att det är mycket bättre här än i hemlandet och de vill inte begränsa sin nyvunna frihet genom att ta hit klanen, varför de kanske föredrager att hitta en livspartner i det landet de numera bor i.
 
De som lever klan-liv i parallella samhällen med fruar hemifrån får också svårare att integrera sig i det svenska samhället eftersom de hellre vill fortsätta leva som i hemlandet, vilket är ett annat problem som våra styrande är rädda för att konfrontera.
 
Samtidigt som vi får hit ett överskott av män, så urholkas dessutom antalet män i de länder som migranterna kommer ifrån – till exempel Afrika, Syrien och Afghanistan. Det är heller inte bra eftersom det behövs unga människor för att bygga upp länderna så att fler arbetstillfällen kan skapas, så att unga inte ska behöva känna sig motiverade att lämna kontinenten. Det är således ett tveeggat problem som innebär många oönskade konsekvenser för såväl landet de lämnar som för mottagningslandet.
 
Kina har genom åren fått mycket kritik för sin enbarnspolitik, men de såg vartåt det barkade och gjorde det bästa av situationen – något som även afrikanska länder borde implementera omgående.
 
Dessutom ökar problemet med att allt fler gör abort för att barnet har ”fel” kön – bara i Indien aborteras miljontals flickor bort, men detta sker även i Sverige som även får ta hand om par från Norge och Danmark som hellre vill ha en son. Problemet uppmärksammades i Sverige redan för ett decennium sedan när vården slog larm och en KD-politiker föreslog då att Sverige ska förbjuda abort på grund av kön, men det var för tio år sedan så jag tror inte frågan längre är aktuell.
 
Det känns som att de här frågorna borde diskuteras mer och med tanke på hur situationen ser ut så är det ännu ett skäl att tillfälligt införa asylstopp för att ta hand om de problem vi har i landet innan vi fyller på med fler människor.
 
Vår regering påstår sig föra en ansvarsfull politik, men då bör man också tänka långsiktigt och göra konsekvensanalyser – något som är en extrem bristvara i det här landet!
 
#onlyinsweden
#vågaprataomproblemen
#konsekvensanalysbordevaramerregelänundantag
kön

2 reaktioner till “Tänker våra styrande överhuvudtaget på konsekvenserna när landet får ett överskott av män?

  1. Bara för din information, i dagens Kina är det ett kraftigt överskott på kvinnor. Det är ett verkligt problem, unga kvinnor har har svårt att hitta en man. Dessutom ”ettbarnspolitiken” var en familjeplanerings kampanj, inget förbud mot att ha flera barn. Det var enkel matematik. 100% inkomst, tre personer, var person får 33% av inkomsten, mycket bättre levnadsstandard än 15 barn, vilket betyder 6% per person. Bättre levnadsstandar var målet, inte befolkningsantal. Att flickor aborterades är även det en grov propagandalögn för det fanns helt enkelt inga metoder att avgöra könet på barnet före födseln. Det föddes förr fler pojkar för att man använde en kalender, som används än idag, för att göra sannolikheten större för ett visst kön. Dessutom använde man naturmediciner, vilka vi vet att dom faktiskt har påverkan. Då var Kina ett agrarisk land. Det gällde att ha minst en pojke som kunde ta över jordbruket och försörja de gamla. Lögn-propagandan frodas till denna dag.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s