Ulf Kristersson fick plötsligt luft och läxar upp statsministern – men starka ord kräver även handling

 
Det har varit rätt tyst från oppositionen de senaste månaderna trots att Sverige brinner och därför brukar jag ibland titulera dessa tre partier ”kontrollerad opposition”, men ibland inträffar små ljuspunkter – som idag, när Moderaternas partiledare äntligen tar bladet från munnen och säger ett sanningens ord om regeringen Löfvéns krassa hantering av statsmakten.
 
Kristersson är ingen bra ledare och jag tror att Moderaterna hade tjänat på att byta ut honom till någon annan – till exempel Johan Forssell eller Elisabeth Svantesson. Hanif Bali och Christian Sonesson tänker ni – givetvis håller jag med om det, men ska vi vara realistiska så kommer partistyrelsen aldrig godtaga dessa kandidater i dagsläget.
 
Idag lyckas dock Kristersson galant med pennan och han får tacka sin spökskrivare för till och med jag kände mig hoppfull när jag läste texten. Nu gäller det bara att omvandla dessa ord till verklig handling och se till att sparka ut regeringen omgående, vilket innebär att man måste bita i det sura äpplet och alliera sig med KD, SD och V om det krävs. Men med facit i hand vet vi att det är omöjligt för partiet och därför blir dessa ord i slutändan vackra, men tomma ord på ett papper!
 
Imorgon lär vi få se en replik från S som gör det de är bäst på – invagga befolkningen i en falsk trygghet om att de har läget under kontroll, sopa problemen under mattan och göra vad som krävs för att upprätthålla bilden av att Sverige är ett av världens bästa länder att leva i. Med vänlig hälsning Den Humanitära Stormakten
——————————————————-
 
”I dag sommartalar en svensk statsminister som har tappat kontrollen över Sveriges problem. Stefan Löfvens ledarskap präglas av svikna vallöften och en återkommande ovana att inte ta ansvar. När oppositionen sen vill ställa statsministern till svars vägrar han att ta debatten. Inte en enda gång i år har Stefan Löfven ställt upp i en enskild debatt.
 
Sverige är på många sätt ett av världens bästa länder att leva i. Från den unika svenska tilliten och jämlikheten, till vår vackra natur. Från några av Europas bästa universitet och ständigt nya svenska innovationer, till ny svensk musik som erövrar världen. Listan på allt som är bra kan göras lång.
 
Samtidigt ser vi hur riktigt allvarliga problem fördjupas: Dålig svensk integration har blivit en ren integrationskris som skapar livslånga utanförskap. Den grova gängkriminaliteten har tagit över hela stadsdelar. De svenska cancerköerna blir allt längre och bidragsberoendet djupare.
Till och med klimatutsläppen ökar.
 
Stefan Löfven har under de senaste fem åren misslyckats på punkt efter punkt. Hans många högtidstal om att krossa gängen, stoppa knarket och göra upp med hedersvåldet rår inte på problemen.
 
Statsministern tar inte ansvar och allt är alltid någon annans fel. Transportstyrelsen var enligt Löfven inte hans ansvar, inte heller LSS-haveriet eller integrationskrisen. Det är inte heller statsministerns ansvar att få kontroll över dödskjutningarna eller det drastiskt ökade antalet granatattacker.
 
Det är inte ens Stefan Lövens ansvar att Sverige hade färre poliser i april 2019 än i april 2014. Nu senast var det Danderyds fel att de kriminella gängen skjuter ihjäl varandra över knarkpengar.
 
Ska vi bryta utvecklingen så krävs politiskt ledarskap. Och då måste man kunna göra tuffa politiska prioriteringar, där det viktigaste går före sånt som är mindre viktigt.
Moderaterna står för det alternativet i svensk politik.
 
När riksdagen antog M- och KD-budgeten ökade vi drivkrafterna för att jobba, samtidigt som vi tillförde mer pengar till statens kärnverksamheter, som polisen och sjukvården.
 
Mycket arbete kvarstår men vårt mål är tydligt: Sverige ska vara ett tryggt och fritt land där alla får chansen att göra sin egen klassresa. Här ska lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter gälla alla.
 
Två områden som vi prioriterar högt är lag och ordning samt integration. Eftersom Sveriges största problem nu finns där.
Förra året skedde 306 skjutningar och 45 människor sköts till döds. Enligt polisen har antalet ihjälskjutna fördubblats sedan 2014. Under samma tid har antalet personer som utsatts för sexuella övergrepp tredubblats enligt BRÅ. Så kan vi inte ha det.
Konkreta reformer är nödvändiga. Vi har föreslagit dem – Socialdemokraterna säger nej.
 
*Betald polisutbildning och en särskild lönesatsning för att få fler poliser.
*Dubbla straff för gängkriminella, bort med dagens mängdrabatt och inför visitationszoner där polisen får särskilda befogenheter.
*Återinför polisens specialiserade sexualbrottsgrupper i samtliga regioner.
 
Samtidigt har vi en integrationskris: Mer än hälften av alla arbetslösa är födda utanför Sverige. I våra utanförskapsområden finns skolor där inte ens hälften av eleverna får godkänt i alla ämnen. Många barn som är födda i Sverige talar knappt svenska, och det finns ett omfattande hedersförtryck. Även här har vi krävt reformer, men Socialdemokraterna säger nej.
 
*Integration och invandring hör ihop. Därför krävs en långsiktig och stram invandringspolitik.
*Tillfälliga uppehållstillstånd och försörjningskrav vid familjeåterförening ska vara huvudregel.
*Krav på kunskaper i svenska och egen försörjning för permanent uppehållstillstånd.
 
Fler fall ska leda till utvisning på grund av brott och hedersrelaterade brott.
 
Jag är i grunden optimist. Sverige har löst svåra problem förut och tagit fasta på stora möjligheter. Men det kräver ett politiskt ledarskap som säger som det är, och sedan gör det man har sagt.
 
Svårt? Säkert. Viktigt? Absolut. Möjligt? Definitivt. Men inte med den här regeringen.
 
Ulf Kristersson, partiledare (M)”
 
ms

12 reaktioner till “Ulf Kristersson fick plötsligt luft och läxar upp statsministern – men starka ord kräver även handling

 1. Mina iakttagelser är högst ovetenskapliga men storleken på öronen följer intelligensen,ju smartare desto större öron.Hittils har mina observationer inte slagit fel och tittar man på Löfvens öron så är de större än Kristerssons så Löfven fintar lätt bort lille Uffe.Generellt har de borgerliga politikerna små öron.Vi kan inte ha politiker med små öron och små näsor,de hör dåligt och luktar ännu sämre.Kolla Soros öron,de är fanimej större än fanen på en skånsk sockerbeta.

  Gilla

  1. Har fått höra att jag har stora öron ibland. Har IQ129 och 1.6 på högskoleprovet, men frågan är om det inte kan vara ett confounding-fel?

   Jag säger alltså inte att mina stora öron är oraken att du ska stödja Valsamverkanspartiet eller Vetenskapliga partiet.

   Inte heller menar jag att du ska stödja de politiker som gillas av Soros i hans ”open society”-dokument.

   Gilla

   1. Högt IQ och goda skolresultat är inte samma sak som trovärdighet, förtroende, livskvalitet, framgång eller att vara smart och slug.

    Gilla

   2. En värdig tro är i min mening baserad på evidens och vetenskaplig metod. En värdig tro är ockspå beroende av förmåga att se samband, räkna ut saker och att tolka data och diagram korrekt. IQ och högskoleprov mäter denna förmåga på ett trovärdigt sätt. En värdigtro bygger också på förmåga att kunna avslöja olika former av osanning.

    Politiker är ofta duktiga på att inge förtroende medan de ljuger, vilseleder och bedrar. De använder då oftast olika former av osanning, men de som bör få förtroende av folket gör inte detta, men avslöjar istället lögner.
    https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/sanning/ Detta borde rimligen skapa det förtroende som därefter sannolikt kan förtjänas.

    Livskvalitet framgång, smarthet och slughet för vem, är alltid frågan!

    För folket, för landet patriotiskt, eller för politikern själv, som efter avslutat uppdrag tar plats i olika styrelser, t.o.m. utländska sådana, likt Reinfeldt och andra som nämns i filmen ”Godheten”?

    Hur ”slugt” är det att gå till historien som landsförrädare eller mutkolv? Själv tycker jag att det är oslugt. Vem vill ge ett sådant eftermäle till sina barn och sin släkt? Smutsa ned sitt namn? Pengar kan man inte ta med sig till himmelriket. De tynger benbart färden dit. Himmelriket är här på jorden, i att försöka leva enligt moralfilosofiskt hederliga principer. Ingen är perfekt, men prova! Stötta ex. ett parti som åtminstone försöker vara hederligt!

    Att göra motsatsen är vanligt.

    ”Ett folk som väljer korrupta politiker, bedragare, tjuvar och förrädare är inte offer … men medbrottslingar”
    / George Orwell Källa: https://www.goodreads.com/quotes/1402817-a-people-that-elect-corrupt-politicians-imposters-thieves-and-traitors

    “A people that elect corrupt politicians, imposters, thieves and traitors are not victims… but accomplices”
    / George Orwell Source: https://www.goodreads.com/quotes/1402817-a-people-that-elect-corrupt-politicians-imposters-thieves-and-traitors

    Gilla

 2. Det finns faktiskt väldigt många ”bästa länder” i världen, men man upptäcker dom aldrig förrän man klättrar över kanten på ankdammen och tittar efter, och det gäller lite mer än bara semester. ”Jämlikheten”, kanske, problemet är att den är påtvingad av eliten och inte valfri, jag föredra att själv välja målet för min klassresa, ”vacker natur”, sant, åtminstone en hel del finns kvar, men hela jorden är fylld med vacker natur, ”bästa universitet”, inte dåliga, men tillåt mig tvivla på ”bästa”, ”innovationer”, finns en hel del, men synd bara att dom försvinner ur landet innan dom blir stora företag och jobb. Någon integration kommer bara inte att hända, var Sverige har fått är etniska minoriteter som man kallar utanförskap, om 50 generationer kommer dom att finnas kvar. När det gäller propaganda och retorik ligger man nog väldigt långt framme. Jag skrev just en artikel om ”Landet som blev funktionsnedsatt”. Det är egentligen rätt kusligt hur Sverige börjar släpa efter, till och med utvecklingsländer i Afrika börjar köra om Sverige. Problemet är allmosorna. Det tar bort all motivation för de flesta , inklusive fåraherdarna. Det går inte att skylla på dålig svenska. Det finns exempel på folk som har utvecklat stora företag, utan att ens kunna läsa eller skriva. Gör som andra länder, den som levt på bidra i mer än två år får gratisresa till hemlandet.

  Gillad av 2 personer

  1. EU och globalisering medför att producerande företag ofta ger sig av till lågskatte- och låglöne-länder. Ett företag går ut på att tjäna pengar. Det gör man genom att producera billigt och sälja dyrt. Därför var det i min mening ett stort misstag av Sverige att gå med i EU, såsom det hade riggats.

   Hade EU haft gemensamma skatte-regler och lönenivåer så hade det varit en annan sak. Samma sak gäller handel med länder som Kina eller Indien. Katastrofalt för Sverige och alla länder.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s