Mer bröd och skådespel till befolkningen

I morse när jag vispade ihop ingredienserna till den vita chokladmoussen som är dagens efterrätt så hörde jag en riktigt uttjatad gammal låt på radion, nämligen Bad Boys med Inner Circle och det fick mig att minnas hur man som liten kopplade samman den låten med en av veckans TV-höjdpunkter på den tiden – nämligen Cops. För er som inte vet, så är det den amerikanska förlagan till vår tids Efterlyst och Bad Boys var intromusiken till Cops. Programmet är för övrigt det som gått längst i amerikansk TV.

Varje vecka bänkade sig familjen med spänning framför dumburken för att följa polisernas tuffa arbete med att fånga in brottslingar och jag kommer ihåg att man tyckte att det var lite coolt att se de gängkriminella för sådant hade vi inte här i samma utsträckning i början av 1990-talet. Dåtidens jugoslaviska maffia och kriminella MC-gäng känns med dagens mått mätt som en västanvind i jämförelse – åtminstone hade polisen och Säpo bättre kontroll på den tiden.

Men det som var häftigt att se i ett TV-program för 30 år sedan är inte lika kul när man har det runt hörnet och numera har gängkriminaliteten tagit över i Sverige medan polisen står handfallna utan såväl resurser som befogenheter att hantera den grova brottsligheten och skydda invånarna. Det är dock inte bara gängkriminaliteten som påverkar medborgarna, numera importerar vi såväl terrorister som våldtäktsmän samtidigt som vi även har en hel del kriminella element från öststaterna som härjar i både stora och små samhällen. Med det sagt så behöver man så klart understryka att inte alla som kommer hit är kriminella, men tyvärr en allt för stor del och därför är det viktigt att våga prata om problemen istället för att sopa de under mattan som vår regering är experter på.

I dagens DN Åsikt skriver till exempel en kvinna från Stockholms södra skärgård en insändare om hur kriminella tillåts härja fritt och har förstört deras sommarparadis. Hon varnar för att medborgargarden kan komma att bildas när samhället hela tiden sviker medborgarna. Polisen har helt enkelt inte möjlighet att hantera all brottslighet som sker och när man måste prioritera så blir följderna att kriminella får fritt spelrum på många orter runt om i Sverige, så medborgargarden ligger nog inte alltför långt bort i tiden med den här utvecklingen.

Man kan undra varför det är så svårt för våra styrande med justitieminister Morgan Johansson i spetsen att agera? När det handlar om att strypa yttrandefriheten och införa censur är herr Johansson alltid snabb att hugga, men när det kommer till svenska folkets rätt till trygghet så är det tydligen helt irrelevant eftersom man hela tiden vänder ryggen åt problemet – bortsett från hans orerande om hur många poliser man ska anställa när man väl lyckats locka tillräckligt många att söka utbildningen och dessa någon gång i framtiden är färdigutbildade eller vilka straffskalor som ska ”utredas” i åratal.

Att problemen står för dörren NU och att landets invånare på olika sätt råkar illa ut tack vare våra politikers oförmåga att sätta in kraftigare åtgärder bekommer inte eliten det minsta.

I en ledare i dagens Aftonbladet erkänner ledarskribenten Susanna Kierkegaard att problemet med kvinnors otrygghet i samband med de ökande våldtäkterna existerar och hon konstaterar dessutom att försäljningen av försvarsspray har ökat med 90% den senaste tiden. Däremot anser hon inte att högre straff kommer att ta bort problemet och istället är det genusdagis som är det rätta receptet. Huruvida det hjälper oss just nu förtäljer dock inte historien.

Det är på ett sätt symptomatiskt att ingen vill ta i den här heta potatisen nu och sätta in det tunga artilleriet som faktiskt är nödvändigt, utan istället pratar man om scenarier som kan komma att ha effekt i framtiden eller på sikt. Vad är det för fel på våra styrande som ivrigt backas upp av vänstermedia? Förstår de inte att vi sitter mitt i skottlinjen redan?

Förmodligen är de fullt medvetna om att landet är på väg att skjutas i sank, allt annat vore osannolikt, men jag tror att de har bestämt sig för att inte göra det som krävs eftersom de insett att loppet är kört. De kommer att sitta mandatperioden ut, kanske även nästa om vi har otur och köra landet i botten ekonomiskt samtidigt som de understödjer full anarki, medan den kontrollerade oppositionen kommer att fortsätta göra så lite väsen av sig som möjligt – under tiden som samtliga skor sig själva så mycket som möjligt.

Ibland önskar jag att man kunde vrida tillbaka klockan till den tid när det fortfarande var skillnad mellan partierna och där vi fortfarande hade politiker att räkna med samt folkviljan vägde tungt! Men vi verkar vara fast i den här mardrömmen som vi dessutom tvingas överlämna till våra barn och barnbarn. Det är verkligen inte konstigt att allt fler svenskar flyttar härifrån eftersom alla ser vartåt det barkar, men hoppet är det sista som dör och jag lever fortfarande på en gnutta hopp om att vi ska kunna återskapa ett land att vara stolta över. Hur det ska gå till har jag dock ingen aning om, men jag misstänker att vi först måste falla lite till och slå oss rejält innan ett uppvaknande är möjligt.

#onlyinsweden
#detnyasverige
#brödochskådespel

cops

6 reaktioner till “Mer bröd och skådespel till befolkningen

  1. Utmärkt skrivet, Jenny, och andelen som öppnat sina ögon och lider i det tysta och även de som beskriver det de ser ökar hela tiden. Vi hoppas hela tiden medan hjärtat gråter men någonstans har vi dock kraften att fortsätta hoppas och agera för att få en bättre framtid.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s