Nye Borgerlige vill förbjuda alla som kommer från muslimska länder att få danskt medborgarskap

Mette Thiesen, medborgarskapsansvarig i det danska partiet Nye Borgerlige, skrev under gårdagen ett inlägg på Facebook om att danska medborgarskap inte ska ges till personer från muslimska länder.
-”I Nye Borgerlige vill vi nämligen rösta nej till att ge danskt medborgarskap till personer som kommer från länder som baseras på muslimska värderingar.”
 
Det senaste året har Mette Thiesen gett uttryck för en liknande hållning där det dock bara gällde ”troende muslimer”. Därefter har partiledaren Pernille Vermund gjort klart att det gäller alla muslimer. Efter gårdagens utspel har tidningen Berlingske bett Mette Thiesen att precisera partiets hållning.
 
Thiesen menar att det inte finns något undantag till regeln så länge problemen med migrationspolitiken inte är lösta. Man tycker sig se att de här grupperna är överrepresenterade i brottsstatistiken, varför man inte önskar att de ska få danskt medborgarskap. Det spelar ingen roll om man är kristen och kommer från ett land med övervägande muslimer – de kommer ändå inte att få danskt medborgarskap. Partiet anser att det inte är en rättighet att få danskt medborgarskap och att man bara ska bara utdela medborgarskap till de personer som man anser kommer att gagna Danmark, som vill leva efter danska värderingar samt inte begår brott.
 
Thiesen säger också att de kan se att invandrare och efterkommande från de muslimska länderna som är präglade av islamisk kultur är överrepresenterade i kriminalstatistiken och därför önskar man självklart inte ge dessa danskt medborgarskap. De länder man åsyftar är Irak, Afghanistan, Iran, Marocko, Pakistan, Somalia, Libanon, Syrien och Turkiet, där man sett att manliga efterkommande från dessa länder är dubbelt så kriminella som män generellt. Samtidigt är sysselsättningsgraden för dessa grupper lägre generellt jämfört med danskarna.
 
Det kvittar om man bott i Danmark i tio år och är ostraffad samt har arbete – kommer man från dessa länder så får man inte danskt medborgarskap som det ser ut nu och det kommer att vara partiets hållning så länge man inte löser migrationspolitiken från grunden, vilket handlar om partiets tre politiska krav – fullständigt stopp för spontan asyl, alla kriminella migranter ska utvisas efter första dom och alla invandrare ska försörja sig själva.
 
Mycket intressant ur flera perspektiv! Jag håller absolut inte med henne i resonemanget att alla som kommer från vissa länder ska nekas medborgarskap – man kan inte dra alla över en kam bara för att de kommer från ett visst land. Däremot tycker jag att det är viktigt att kunna diskutera frågan som man gör i Danmark utan att döda debatten med rasist- eller islamofobkortet.
 
Det enda jag håller med partiet om är deras tre politiska krav – det borde vara självklart även i Sverige att vi just nu måste ha ett tillfälligt asylstopp, utvisa kriminella migranter samt kräva att alla som kommer hit kan försörja sig själva innan de eventuellt får ta hit anhöriga.
 
Dessutom borde vi verkligen se över kraven för svenskt medborgarskap. Frågan har varit uppe till debatt, men är det överhuvudtaget något parti som just nu driver på för en ändring av reglerna på riktigt? Det hade i sådant fall inte varit en dag för tidigt!
 
#krossaåsiktskorridoren
#vågaställahögrekrav
 
BORGERLIGE.jpg

2 reaktioner till “Nye Borgerlige vill förbjuda alla som kommer från muslimska länder att få danskt medborgarskap

  1. Det är många om budet men ändå ändrar Danmark riktning och överger en stramare invandringspolitik.Det är tydligt att den sk demokratin inte klarar av att lösa svåra samhällsproblem.
    #ställannielööfmotväggen
    #utmedpacketfrånriksdagen

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s