Äntligen en S-politiker som vågar ifrågasätta den oansvariga migrationspolitiken

I varje parti finns det en del vettiga människor, så även i Socialdemokraterna och nu kan jag lägga till ännu en till den lätträknade skaran – nämligen Eskilstunas kommunalråd Jimmy Jansson som till exempel infört tillståndsplikt för tiggeri i sin kommun och nu tar bladet från munnen genom att ifrågasätta Sveriges migrationspolitik.
 
Jimmy Jansson har tidigare redogjort för sin ståndpunkt i ett inlägg på Facebook där han vill se en omfattande diskussion kring vilken politik hans parti ska ha i frågor som rör asyl, flyktingar, arbetskraftsinvandring och integration. Han menar att den utredning som ska se över delar av asylpolitiken inte är tillräcklig, i stället vill han att S ska se över helheten, helst i en arbetsgrupp som är helt fristående från regeringens arbete.
 
Bland det som bör diskuteras pekar han ut migrationens storlek, men han ifrågasätter också friheten att bosätta sig var man vill och vilka rättigheter som ska gälla för den som kommer till Sverige.
 
Jimmy Jansson framhåller att det under lång tid har funnits en rädsla inom S för att diskutera dessa frågor, för att man inte vill uppfattas som den som pekar ut grupper eller understödjer rasism – något som Jansson inte ställer sig bakom.
-”Det är ju tvärt om. Det här är en jämlikhetsfråga i allra högsta grad, den borde stå högst upp på dagordningen för politiken. Svenska folket har rätt att veta vad S-politik är på området.”
 
Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad avböjer att kommentera Janssons inlägg och säger att kommunalrådets ord är ett personligt inlägg i den pågående migrationsdebatten.
 
Mycket bra att Jimmy Jansson öppnar upp inom partiet för denna viktiga debatt! För mig är det uppenbart att Socialdemokraterna likt Moderaterna skulle behöva rensa ut rejält i partiledningen och låta nya stjärnskott ta plats – det vill säga yngre förmågor som vågar tänka utanför boxen och använda sitt sunda förnuft, vilket idag är en bristvara inom svensk politik. Men hur och när detta ska ske verkar tyvärr vara skrivet i stjärnorna.
 
Ett utdrag från Facebookinlägget:
”Utbildning till stor del och akut sjukvård är universella rättigheter. Men sociala skyddsnät och bidrag behöver alls inte vara fullt tillgängliga innan garantier om att stadigvarande bidra tillbaka till välfärden genom arbete finns. Att få inträda i den gemenskap som en av världens bästa välfärdsstater utgör kan knappast stå utan krav på motprestation. Egen inkomst av arbete, förmåga att försörja sin familj och tillräckliga kunskaper i svenska språket är väl det minsta som kan krävas av någon som har ambitionen att börja ett nytt liv i Sverige av världens alla länder. Vi får absurda diskussioner om vad svenskhet är. Tafatthet runt exempelvis hedersbrott. Diskussioner om bidrag. Istället för att göra det enkelt för oss och konstatera att det svenskaste som finns är att jobba, betala skatt, göra rätt för sig, bygga vår gemensamma trygghet och följa våra lagar. Rätt logiskt. Rätt sossigt. Gäller dessutom oss alla. Invandrad eller ej.”
 
#utmeddetgamlaochinmeddetnya
 
sosse.png

6 reaktioner till “Äntligen en S-politiker som vågar ifrågasätta den oansvariga migrationspolitiken

 1. Bra att någon reagerar. Men får en känsla av att det är försent.
  Välfärden tillhör icke betalande flyktingar.
  Och om förra M regeringens flyktingstrategi var att utrota välfärden har de lyckats bra, men det är inte bara den de utrotat utan allt som var Svenskt också.

  Förstår inte alla Svenska människor som pratar och hatar den som händer i Sverige, men i nästa sekund säger det är inte lönt att göra något. För politikerna gör som de vill.

  Om vi gör som fransmän skulle inte politikerna våga göra som de vill.

  Gillad av 1 person

 2. Klart det är för sent, nu när Sverige fått en Polis som i första hand ägnar sig åt angiveri mot dessa, som påstås trampa på ”individer av annan färg och ursprung”.
  Styrda dessutom, av samma art, som de som anländer.

  I Tyskland fick man problemet tidigt och kallar det ”vi har fienden i våra led”, och nu sker samma sak i Sverige.

  Polisen har placerat sig själva högst på maktstegen och ingen är stark nog att putta ner dom.
  Så länge detta får pågå så har Svensken med stort S inget att sätta emot.

  I många andra U-länder är det militären som bestämmer, i Sverige Polisen.
  Illa, illa….

  http://www.morpheusblogg.se/2017/11/04/kris-i-tyska-polisen-vi-har-fienden-i-vara-egna-led/
  Illa, illa…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s