Sverigebilden får sig ännu en törn

Danmarks beslut att införa en mer strikt kontroll vid gränserna mot Sverige efter att det framkommit att det var två svenskar som står bakom sprängningen i Köpenhamn härom veckan har blivit en världsnyhet – till och med arabisk media uppmärksammar det. Hur påverkar det den redan nedsvärtade Sverigebilden? Den här gången kan iallafall ingen skylla varken på högerextremister, alternativ media eller påverkan från ryssar!

#dennyasverigebilden

3 reaktioner till “Sverigebilden får sig ännu en törn

  1. Eftersom vi själva inte klarar av att hålla våra gränser så är det väl bara att vara tacksam om Danmark gör det åt oss. Sedan kan vi hoppas att Norge följer efter. Finland har redan vissa restriktioner läste jag någonstans men är oklar på hur de ser ut rent konkret.

    Gillad av 1 person

  2. Problemet för Sverige är inte bara att skydda svenskarna från vad som kommer in, utan mer för vad som redan finns innanför de så kallade gränserna. Det skulle behövas en ordentlig rensning, men det blir nog enklare att försöka justera stjärnbilderna än att åstadkomma det med nuvarande maktelit och politiska icke-system.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s