Hatpredikanters inreseförbud hävs i Danmark utan förklaring

Den australiensiska muslimen Ismail al-Wahwah uppmanade år 2017 indirekt till väpnad kamp mot västliga politiker och judar, varför han hamnade på dåvarande migrationsminister Inger Støjbergs (V) så kallade hatpredikningslista och fick inreseförbud i Danmark.

Igår blev dock predikanten, som är en ledande figur i den australiensiska avdelningen av Hizb ut-Tahrir borttagen från sanktionslistan och därmed får han återigen resa in i Danmark och predika för danska muslimer.

Sedan april har fem hatpredikanter blivit borttagna från listan, varav fyra är muslimska förläggare – en av dem är Terry Jones, en amerikansk predikant som sprider hat mot homosexuella.

Migrationsverket har inte velat kommentera eller förklara varför de bannlysta nu återigen kan resa in i Danmark och när migrations- och integrationsminister Mattias Tesfaye (S) får frågan om hans hållning till detta beslut så ger han sitt stöd.
-”Sanktionslistan är till för att säkra att hatpredikanter med mycket extrem hållning inte reser in i Danmark och den är även till för att förhindra att de här predikanterna undergräver dansk lag och värderingar samt understödjer parallella juridiska begrepp. Jag har fullt förtroende för migrationsverkets värderingar av de som står på listan och har inga intentioner på att ändra på beslutet.”

Danmarks nya regering har verkligen inte sålt in sig så här långt och S har säkerligen haft ett finger med i beslutet. Någon dansk journalist skrev nyligen att den nya statsministern får se upp så att hon inte splittrar landet – hoppas att hon tar det rådet till sig!

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE11549981/Bandlyste-hadprædikanter-må-igen-rejse-ind-i-Danmark/

HATPREDIAKNT

En reaktion till “Hatpredikanters inreseförbud hävs i Danmark utan förklaring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s