Dagen D är här men kommer Greta verkligen att genomföra det och hur tog hon sig till England?

Om vädret tillåter är det i eftermiddag dags för Greta Thunberg att gå ombord på tävlingsbåten Malizia II och kasta loss från hamnen i brittiska Plymouth för att starta den två veckor tuffa seglatsen till New York. Ombord finns även den förmögne seglingsentusiasten Pierre Casiraghi, son till prinsessan Caroline av Monaco samt Gretas far Svante och dokumentärfilmaren Nathan Grossman.

Min vän foliehatten kläckte igår ur sig en teori som jag själv aldrig ens skänkt en tanke – tänk om hon inte genomför det utan allt är uppgjort och hon istället kommer att flyga? Han menar att hon har en diagnos och kommer att ha svårt att sitta instängd i en liten båt i två veckor, dessutom är det inte bara att ”dra sig tillbaka till hytten” när det blåser eftersom det här inte är en vanlig segelbåt och allt kommer dessutom att vara fuktigt hela resan, så det är en tuff seglats som väntar – särskilt om man är oerfaren. Han tror således att det hela bara är en iscensatt PR-kupp och att Greta istället kommer att flygas över inkognito.

Det låter helt bisarrt i mina öron, men foliehatten har dessvärre haft rätt i allt han har siat om hittills, såväl nationellt som internationellt, så det skulle inte förvåna mig om det skulle gå till på det här sättet.

Vi får väl se hur det går framöver och man kan också fråga sig varför hon inte bara deltager via videolänk om hon nu värnar om klimatet så mycket?! Tänk så mycket utsläpp det genererar när journalister från alla världens hörn ska flyga till England och USA bara för att bevaka jippot samt säkert kommer att följa båten antingen från havet eller från luften. Låter inte så klimatvänligt i mina öron, men team Greta vet säkert vad de gör. Den mest primära frågan är dock hur Greta tog sig till England…

Återstår bara att säga Bon voyage Greta – oavsett hur du tar dig över Atlanten!

3 reaktioner till “Dagen D är här men kommer Greta verkligen att genomföra det och hur tog hon sig till England?

  1. Jag är inne på samma linje om att hon kommer att flyga inkognito och att en dubbelgångare kommer att följa med båten så att bilder från Gretaseglatsen blir trovärdiga.Nä fy fan,oss lurar de inte!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s