Allt går om man vill – frågan är bara om alla parter verkligen vill?

Nyligen skrev Moderaternas ekonomisk-politiske talesperson Elisabeth Svantesson ett inlägg där hon kritiserade den sittande regeringen för deras oansvariga politik och jag ifrågasatte i en kommentar vad Moderaterna gör åt detta förutom att klaga. Svantesson svarade då att de inte kan göra något för att åstadkomma ett regeringsskifte eftersom de saknar majoritet i riksdagen, varvid jag poängterade att om de slog sina kloka påsar ihop med Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna samt lockade med sig Vänsterpartiet så skulle det vara möjligt, men då måste alla inblandade svälja förtreten, strunta i prestigen och göra gemensam sak för att rädda Sverige. Detta fick jag dock inget svar på.

Idag kan man läsa att den första opinionsmätningen efter sommaren visar att det ”konservativa blocket” med SD-M-KD skulle få majoritet i riksdagen om det vore val idag. Intressant i sammanhanget är också att såväl Miljöpartiet som Liberalerna skulle åka ut ur riksdagen. Det vänsterliberala blocket med S, V och C får således 44,4% (170 mandat) tillsammans, medan SD, M och KD får 46,6% (179 mandat).
 
I Fria Tiders artikel hänvisar man till Aftonbladet/Inizios mätning, men jag kunde inte se något om detta när jag scrollade igenom Aftonblaskans nyheter tidigare idag och med tanke på resultatet av undersökningen är det kanske inte så konstigt att man lagt det bakom betalvägg.
 
Summa summarum finns det alla möjligheter för det konservativa blocket att gå ihop och deltaga i att sparka ut sittande regering för att utlysa nyval – till exempel om Jonas Sjöstedt gör verklighet av sina hot att fälla regeringen. Det vill säga om man verkligen menar allvar med att man vill ha ett regeringsbyte eftersom man vill det bästa för landet och dess medborgare. Upp till bevis således M, SD och KD – can you walk the walk or just talk the talk?

Tyvärr tror jag på det sistnämnda ärligt talat!

#yeswecan
#justdoit

https://www.friatider.se/l-fvens-skr-cksiffror-sd-m-kd-f-r-majoritet

yes

2 reaktioner till “Allt går om man vill – frågan är bara om alla parter verkligen vill?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s