Nya migranter på väg in i Europa tack vare Läkare utan gränser som fortsätter sända fel signaler till migranterna

Tidigare idag räddade den franska välgörenhetsorganisationen SOS Mediterranean och Läkare utan gränser ytterligare 81 migranter utanför Libyens kust, som kunde ansluta sig till de 130 andra migranterna ombord på fartyget Ocean Viking.

De unga männen som är i åldrarna 18-34 år, är främst från Sudan och hade lämnat Libyen sent i lördags kväll i en blå gummibåt. De klappade i händerna samt hurrade när fartyget närmade sig.

Söndagens ”räddning” var den tredje de senaste tre dagarna och fartyget har patrullerat vattnet utanför Libyens kust, ungefär 50 sjömil från Tripoli.

”Vi är de enda i området och den libyska kustbevakningen svarar inte. De goda väderförutsättningarna kommer troligen uppmuntra fler att ge sig av inom de närmaste dagarna.”

Den muslimska högtiden Eid al-Adha, som pågår i tre dagar med start idag, kan också vara en orsak till att myndigheterna inte är lika aktiva med att patrullera Libyens stränder.

Den grupp med migranter som räddades i fredags var från Västafrika, främst från Senegal och Elfenbenskusten, som hade kommit till Libyen för att arbeta men fastnat i oroligheterna i landet.

I en tid när spänningarna mellan Italien och övriga EU-länder är kraftiga på grund av migrationsfrågan, lär inte fler migranter som knackar på dörren lätta upp stämningen.

Ocean Viking är registrerad i Norge och Italiens inrikesminister Matteo Salvini skickade en varning till Oslo redan förra veckan.
”Italien är varken juridiskt skyldiga eller benägna att ta in hemliga, oidentifierade migranter från skeppet Ocean Viking.”

Med risk för att låta som en gammal skiva – det enda dessa hjälporganisationer gör genom sina ”räddningsaktioner” är att göda människosmugglarna, medan migranterna själva rätt omgående inser att gräset inte var grönare på andra sidan och Europas länder får allt mer problem att ta hand om samtidigt som deras egna medborgare får stå åt sidan.

Skjutsa tillbaka dem istället och sänd rätt budskap så kanske vi på sikt kan stävja den illegala migrationen!
#skickatillbakadem

https://english.alarabiya.net/en/News/world/2019/08/11/Another-81-migrants-rescued-by-charity-ship-off-Libya.html

MIGRANT

En reaktion till “Nya migranter på väg in i Europa tack vare Läkare utan gränser som fortsätter sända fel signaler till migranterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s