Beställningsjobb eller seriöst granskande artikel?

En artikel med fokus på den ökande högerpopulismen i Sverige som publicerats i New York Times har genererat att många internationella tidningar skriver om det idag. Man tar upp såväl Sverigedemokraterna som alternativ media i form av Fria Tider, Nyheter Idag och Nya Tider.

När jag läste om det i Expressen imorse så lade jag inte så stor vikt vid det, då det inte kändes som någon stor sak. Men när nu flera utländska medier plockat upp artikeln och lyfter fram den bland sina toppnyheter, så har jag läst igen och funderat lite.

Min spontana reaktion är att det känns som ett beställningsjobb i syfte att förmå svenska folket att svälja betet med att den nedsvärtade Sverigebilden bara är en överdriven domedagsbild från de högerextrema. Det är extremt viktigt att indoktrinera befolkningen att tro att brottsligheten minskar, regeringen har kontroll och migration är något bra för landet, så nu när man känner att man förlorar greppet och fler vaknar upp ur dimman genom att ifrågasätta så passar det hur bra som helst med en artikel i en stor utländsk tidning som deklarerar att allt är de högerextremas fel, att alternativ media är riktigt rasistiska och går Rysslands ärenden samt att SD härstammar från nynazister med mycket fokus på Mattias Karlsson.

Kan det verkligen vara en slump eller är det ett verktyg för att få folk att räta in sig i ledet igen? Om inte så borde den svenska regeringen se denna artikel som en skänk från ovan.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe/sweden-nationalism-neo-nazi-riksdag-far-right-europe-donald-trump-a9052161.html

höger

12 reaktioner till “Beställningsjobb eller seriöst granskande artikel?

 1. Beställningsjobb.
  Ännu ett exempel som våra psykologer tänkt ut för att lära oss tänka rätt
  För tre år sedan såg jag ett tv program på SVT. Tror det var forum. psykologer visade hur man kan hjärntvätta människor och få dem att tro att det är fri vilja . Kognitiv Beteendeterapi .
  Då sa mp politiker att det var något varje kommun skulle använda sig av. Så vi vanliga medborgare skulle lära oss tänka rätt. Alltså är våra politiker inte intresserade av vad vi vill eller tycker utan de använder teknik för att lura oss.
  Det värsta är att de får hjälp av människor som skulle hjälpa oss. (Psykologer).
  Att media och politikerna använder sig av sånt sätt visar bara hur falska och korrupta de är.

  Gillad av 1 person

  1. Mmm,fast man måste ha i åtanke att det finns organisationer på högerkanten som gärna överdriver situationen i Sverige enbart för att få makt och inflytande.De är inte så reko som man kanske tror.Tänk på Mattias Karlsson som ville ha information från självaste Expo angående personer som senare uteslöts,tex Kasselstrand.Läser man enbart Fria Tider eller Nyheter Idag kan man få uppfattningen att hela Sverige brinner och läser man DN eller Aftonbladet är ju Sverige världens fridfullaste plats.Sanningen är nog nånstans i mitten.Det går att bli hjärntvättad åt båda hållen.Bäst att tänka lite själv också.Gör det!
   #mattiasexpokarlsson

   Gillad av 1 person

 2. Mest intressant är förstås att den statliga kanalen har tagit upp just denna NT artikel, vilket igen befäster den som ett statligt språkrör, propagandakanal och absolut inget neutralt. Efter mitt liv av resande har jag vänner och kontakter över hela världen, och jag kan bara kontakta dom och fråga. Jag kan personligen med förstahands information säga att sverigebilden runtom i världen är en av ett samhälle i förfall, våld, elitstyre, diktatur, ekonomisk katastrof, och rent ut vedervärdig. Sverigebilden är identisk med en sönderfallande kommunistisk diktatur. Artikeln i SVT, vilken jag såg när den först publicerades, tjatade ändlöst ord som ”högerextrem” och ”högerpopulistisk”. Kodord för nazistisk och i typisk propagandastil frekvent upprepades. Sedan har man uppdaterat och lagt till eller bytt ut orden till ”invandringskritisk” och ”invandringskritiska och högerextrema rörelser”, och ”desinformation”. Sverige ses de facto över världen som det verkliga skräckexemplet, och det med rätta. Det är inte invandring som sådant enbart som är problemet, utan att man låtit de värsta slöddret i världen bara flöda in oidentifierade. Ett land som Nya Zeeland har haft större invandring, men man har varit mycket strikt, ställer krav, bland annat på god hälsa, god karaktär, yrke och utbildning, att kunna försörja sig, kunna hjälplig engelska, man drar in medborgarskap och sparkar ut kriminella om dom inte sköter sig.

  Gillad av 2 personer

 3. Beställningsjobb eller inte så är det en västanfläkt jämfört med vad som kommer inför nästa riksdagsval. Från alla håll.

  Gilla

 4. Kom just och tänka på en roande historia som illustrerar ämnet. För några år sedan var jag i Australien där jag tidigare bodde ett tag och en låda med grunkor hade blivit kvar så jag skulle städa ur den. När man reser mycket bygger man alltid upp en ofrivillig myntsamling som är svårt att bli av med. Bankerna tar bara sedlar, så jag gick till en mynthandlare och ville sälja. Det var OK, så han undrade varför det var så många svenska mynt. Jag förklarade att jag växte upp där, killen såg ut som en omålad fågelholk och utbrast ”Jamen —– Dit åker då väl ändå inte tillbaka. Det är ju lite –—– oroligt där.”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s