Att anklaga oss som skriver om vad som egentligen händer bakom kulisserna är både naivt och dumdristigt eftersom det snarare är strutsmetoden som göder hatet

Jag får ofta höra från mina meningsmotståndare att jag sprider hat på min sida. Men att dela nyheter från världens alla hörn och förmedla mina reflektioner av Sverige samt världen av idag, är verkligen inget hat – snarare en rapport från verkligheten, blandat med mina personliga betraktelser. Sedan kan jag inte kontrollera vem som väljer att läsa mina texter – om det nu är en majoritet med personer med högersympatier så är det väl så, men så länge jag kontrollerar mina kommentarsfält så är det inget forum för hatspridning som mina belackare vill få det till. Det ska dock tilläggas att det finns olika sätt att formulera sig på och det finns självklart skribenter som borde tänka mer på hur de uttrycker sig samt vad de förmedlar, men i det stora hela är det helt andra faktorer som ligger till grund för den här urartade situationen.

Snarare handlar det om att vi har en regering som är inkompetent, en kontrollerad opposition och en statsstyrd media som inte gör sitt jobb! Hade inte dessa avgörande faktorer existerat så hade antagligen inte människor behövt söka sig till alternativa medier eller skribenter som vågar skriva om hur illa det står till med vårt land. Genom att konsekvent lägga ut dimridåer och dölja vad som egentligen pågår i maktens boningar skapar våra politiker ett förakt för våra styrande samtidigt som den begränsade nyhetsrapporteringen med vinklade reportage, uteblivna signalement och all fokus på Klimat-Greta istället för landets verkliga utmaningar självklart retar upp svenska folket till bristningsgränsen.

Ett exempel är hur gemene man dagligen ser att landet är på väg käpprätt åt skogen i och med att kommunerna har stora ekonomiska bekymmer tack vare den oansvariga politik som bedrivits allt för länge samtidigt som ingen kan undgå att notera att det dagligen sker skottlossningar, knivhuggningar, rån, misshandel, bilbränder och våldtäkter som på olika sätt drabbar befolkningen – såväl unga som gamla. När då såväl politiker som media försöker lägga locket på genom att påstå att 1. Vi har läget under kontroll, 2. Brottsligheten i Sverige minskar, 3. Det största hotet kommer från de högerextrema, så blir så klart människors reaktioner därefter. De som är tillräckligt indoktrinerade efter decennier av propaganda sväljer så klart lögnerna rakt av, medan övriga som förstått att vi blir dragna vid näsan blir förbannade och på olika sätt försöker upplysa sin omgivning om detta.

Så vem är det egentligen som är ansvarig för att hatet i samhället växer mellan olika grupperingar? Enkelt – våra styrande politiker med media i ryggen! Det politiska styret behöver bytas ut och det omgående, samtidigt som medie- och presstödet skulle behöva revideras, men tyvärr känns det inte som att det kommer att ske i en nära förestående framtid. Därför kommer hatet, främlingsfientligheten och polariseringen att fortsätta växa.

Men istället för att anklaga oss som skriver om verkligheten för att sprida hat, rasism och islamofobi, så borde såväl våra meningsmotståndare som våra makthavare försöka öppna sina korpgluggar och se helheten. Ni har målat in er i ett hörn och det finns bara en väg ut – erkänna att ni har gjort fel samt försöka angripa problemen istället för att hela tiden sopa det under mattan.

Att censurera, förbjuda och inskränka vår yttrandefrihet som regeringen försöker få till stånd med alla möjliga medel till buds, kommer inte att ta bort problemen – tvärtom så sätter man sig på en krutdurk som förr eller senare kommer att explodera och jag tror inte att de är redo för konsekvenserna av det scenariot!

#detnyasverige
#strutsmetodengöderhatet

polarisering

11 reaktioner till “Att anklaga oss som skriver om vad som egentligen händer bakom kulisserna är både naivt och dumdristigt eftersom det snarare är strutsmetoden som göder hatet

 1. Man måste värdera information utifrån avsändarens persona.Läser jag tex Nyheter Idag så vet jag att Chang Frick är halvjude och det färgar givetvis hans information och läser jag Maram Susli så vet jag att hon är antisemit och då lägger jag in den vetskapen som en del i min bedömning av vad hon skriver.Läser jag Fria Tider så vet jag att de genomgåemde är antisemiter.Så gör jag när jag läser något.

  Gilla

  1. ”Sanningsförmedlare”, som försöker vara objektiva och berätta verkligheten, som tex Jenny här, hur tar du emot den informationen?
   eller finns det ingen som beskriver verkligheten, som du ser den…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s