Vårdpersonal fortsätter att flagga att det är käpprätt åt helvete medan våra styrande låtsas att allt är under kontroll

Verkligheten för dagens vårdanställda är hård och brutal, där läkarna oftast tvingas fatta beslut som påverkar de olika patienterna i vårdkedjan negativt.

Tidigare har DN skrivit om hur Akutvården i Stockholm går på knäna med brist på såväl sjuksköterskor som vårdplatser. Idag skriver Göteborgsposten om krisen på Sahlgrenska sjukhuset, där överläkare trots stora risker tvingas flytta svårt sjuka patienter till andra sjukhus i regionen på grund av brist på vårdplatser på intensivvårdsavdelningen.

Överläkare Kai Knudsen konstaterar att man förra veckan fick utlokalisera fem Göteborgare till andra sjukhus, varav två av dem nu har gått bort.

Oroväckande att sjukhusen inte längre kan garantera säker vård i Sverige och vem kan vi tacka för denna negativa utveckling tro? Tar dessa välbetalda män och kvinnor i regering och landsting sitt ansvar genom att manngrannt göra allt de kan för att förbättra situationen för landets invånare eller fortsätter man bara att bygga luftslott i media medan man leendes levererar nya floskler som vi förväntas tro på?

Skandal!

#onlyinsweden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s