Jag trodde aldrig jag skulle tänka i dessa banor men så länge våra styrande inte vågar erkänna problemet så kan en burka vara ett effektivt skydd

Vanliga våldtäkter och gruppvåldtäkter är numera en del av svenska kvinnors och flickors vardag oavsett om vi vill acceptera det eller inte. Igår rapporterades det om ännu en gruppvåldtäkt av en minderårig flicka i en förort till Stockholm, där även en ung kvinna spelat en betydande roll och för närvarande går det en våldtäktsman lös i Uppsala som den senaste veckan skördat fyra offer. Utan signalement är det dock svårt att gripa en gärningsman.

För oss som vågar kalla en spade för en spade, så råder det inget tvivel om att det är ett kulturellt importerat problem som sprider sig i landet, vilket även flera granskningar av våldtäktsdomar som gjorts av såväl media som privatpersoner visat. Det verkar helt enkelt som att alla kvinnor och flickor utan slöja/hijab/burka/niqab är tillgängliga villebråd och ack så lockande när de går lättklädda.

Eftersom våra räddharar i regeringen inte ens vågar ta i problemet med tång och gå ut med massinformation om vilka lagar, regler och sociala koder som gäller i det här landet med huvudfokus på hur vi ser på kvinnan – vilket även borde ske vid gränsen och i alla skolor, så verkar det inte finnas någon ände på problemen.

Polisen kan inte längre skydda befolkningen och regeringen har gett upp försöken att låtsas som att det regnar – numera slår man bara dövörat till och vänder blad så fort som möjligt.

Jag är som bekant en stark motståndare till de kvinnoförtryckande kläder som är förknippat med religionen islam och kräver såväl burkaförbud som förbud mot slöja på barn i Sverige, men när jag vaknade imorse så slog det mig att det bästa sättet just nu för kvinnor som ska gå ensamma ute sena kvällar och nätter är att bära just en burka. Då lär man garanterat kunna röra sig utomhus utan att bli ofredad.

Ska man hem efter en sen natt på krogen så drar man fram burkan ur väskan och kan gå säkert genom stan. Likaså om man tar en taxi hem efter en blöt utekväll på krogen, som numera verkar vara förenat med vissa risker – på med burkan. Måste du ut och rasta hunden i en park ensam en sen kväll, eller om du bor i ett otryggt område – på med burkan.

Det låter förskräckligt att det ska behöva fungera som skydd, men tyvärr tror jag ärligt talat att det är ett bättre alternativ än skyddsspray som man kanske inte hinner få upp ur väskan. Dessutom kanske man skrämmer andra effektivt när man ser ut som en svart vålnad?! Hade jag haft tonårsdöttrar och bott i någon av storstadsregionerna så hade jag nog tvingats överväga tanken åtminstone och online kan man enkelt beställa genom att välja mellan olika modeller.

En av mina bloggföljare som har bott lite varstans i världen ställde en gång frågan till en muslimsk man varför de behandlar sina kvinnor som de gör när de tvingas täcka sig och fick till svar att det går långt tillbaka i historien där mannen har skyldighet och ett totalt samt mycket långtgående ansvar för sin familj där alla ska ha det bra och vara säkra. De betraktar sina kvinnor som sköra, vackra ömtåliga ädelstenar som skall skyddas till varje pris, varför de är omtänksamma och skyddar kvinnorna.

Självklart låter det helt orimligt för oss västerlänningar, men det ger samtidigt en vink om att kvinnor som inte täcker sig lever farligt och det är precis vad som sker nu i Sverige när otaliga män med en medeltida syn på kvinnor bosatt sig i landet med kulturen fast förankrad i ryggraden.

Så kommer det att hjälpa med fler poliser och högre straff? Nej eftersom det är ett kulturellt betingat problem som måste bearbetas på andra sätt och just nu gör man inte ens några försök eftersom man inte vill erkänna att det existerar!

#kvinnofridnu
#vågaerkännaproblemet

13 reaktioner till “Jag trodde aldrig jag skulle tänka i dessa banor men så länge våra styrande inte vågar erkänna problemet så kan en burka vara ett effektivt skydd

 1. Jag tror att det är rätt väg att gå även när det kommer till att minska mallignt melanom orsakat av ultravioletta strålar.Jag tror att heltäckande klädsel är ett arv från när människor i ökentrakter behövde skydda sig mot stark sol och sandstormar.Jämför huden hos en otäckt kvinna jämfört med en täckt.Huden hos den täckta är len och frodig medan den hos den otäcka är torr och fnöskig.Fråga dermatologerna,de är eld och lågor över det nya modet.

  Gilla

   1. Vill folk gå i en MAGA-keps så skall de få göra det och vill de ha en liten tunn och fin slöja som matchar jeans och tröja så skall de få göra det.Det är skillnad på heltäckande klädsel och en liten tunn slöja.

    Gilla

 2. Det verkar som att vissa på Facebook tror att jag genom detta inlägg menar att vi nu ska kapitulera och beställa burkor för att iklä oss dagligen, så för att undvika missförstånd så får jag förtydliga även här.

  Mitt syfte var att påvisa att det nu gått så långt att för att kunna vistas ute på kvällar och nätter utan att behöva känna oss otrygga, så finns det snart inget annat alternativ än att införskaffa en burka att ha i handväskan när andan faller på, eftersom regeringen och polisen misslyckas med att skydda befolkningen.

  Tyvärr kan man tydligen inte angripa ämnen ur en ny synvinkel utan att det ska missförstås.

  Gilla

 3. tokkärring. det bästa sättet är inte att apa efter i satans religion. snarare så är det att hålla fast i skölden på den heliga tron. den kristna värdegrunden och att söka Guds Rike som ett barn.

  när fienden lyckas lura oss i en falsk säkerhet så man släpper skölden så är man ett lätt byte för Djävulens pilar.

  vi finner skydd i HERREN JESUS KRISTUS OCH INTE I SATANS FANTASIER OCH KÄRRINGARS FABLER!

  Gilla

 4. Att du skulle skriver om burkan som ett skydd. Tog jag som ett bra skämt.

  För jag är förvånad att inte politiker och poliser inte delar ut det i hela Sverige för de har tappat kontrollen helt.

  Har ni inte tänkt på att inga politiker gör något eller säger något.

  Däremot så håller de på att skaffa mer pengar till fler flyktingar. Vilket är konstigt för var inte flyktingarna inkomst enl regeringen.
  Undra hur många hundra lagar de stiftat som bara gynnar flyktingar och kriminella under detta året.

  Svenska pensionärer kritiserade regeringen att flyktingarna som aldrig jobbade fick höga pensioner .
  Regeringen lovade ett nytt system. Som gett flyktingarna ännu högre pensionär medan arbetsinvandrarnas pensionär sänkts .
  Tittar man tillbaka trettio år så ser man att varje protest vi Svenska skattebetalare gjort för de alldeles för höga bidragen flyktingarna får.
  Har politikerna lovat att ändra bidragen, men så fort protesterna lagt sig. Har politikerna ändrat till ännu generösare bidrag för flyktingarna klagar.
  Men när svenskar klagar för försämringarna händer inget.
  Det är tyvärr så att politikerna biter handen som göder dem men det blir ingen reaktion.
  Om en flykting utvisas blir det stora rubriker och massa yttringar från politiker och föreningar.

  Men om en tio åring blir våldtagen av flera manliga flyktingar, så blir det en liten annons i tidningen och alla politiker och flykting älskarna håller tyst. Och sen slipper dom utvisning för det är synd om dem .
  Så undrar jag faktiskt från vilken planet är våra domare och politiker ifrån. De tycker synd om fyra illigal män som våldtagit och förstört en flickas liv och hela hennes framtid och familjen. De reagerar inte på hur flickan mår eller vilken vidrig handling det handlar om utan på att mildra straffen. På vidriga människor.
  De har gjort ett val och kan göra det igen men det stör inte våra politiker så länge de själva inte är drabbade.
  Då skulle straffen ändras direkt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s