Inte en pojke har fötts på tio år i en polsk by – nu lovar borgmästaren en fin belöning till de som lyckas först

Miejsce Odrzańskie är en by på landet som så många andra i Polen. Med ett invånarantal på 272 personer är den inte så stor, men det borde vara möjligt att få fram ett barn av manligt kön kan man tycka. Det har dock visat sig vara svårt eftersom det inte fötts en pojke i byn på nästan tio år.

Borgmästaren Rajmund Frischko tycker att det är en konstig situation och hade gärna velat veta vad det beror på. Borgmästaren utlovar nu en fin premie till det första par som visar upp en nyfödd pojke.

Underskottet på pojkar uppdagades i juni när ett frivilligt brandmanslag vann en regional tävling eftersom laget bestod av enbart kvinnor. En genomgång av födslarna i byn tio år tillbaka visar att de senaste 12 födslarna bara varit flickor.

Bland byborna har det spridit sig en teori om att dominansen av flickor har funnits i decennier. Borgmästaren har själv fått två flickor och en annan invånare i byn, Tomas Golasz, har även han fått två flickor fast de vill ha en pojke.
-”Jag tror helt enkelt inte att kvinnor kan föda pojkar i den här byn.”

Tror ni inte att det här på något sätt kan härledas till klimatet?! De får sluta äta kött helt enkelt! 🙂

https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE11541622/I-en-polsk-by-er-der-ikke-født-en-dreng-i-10-år/?fbclid=IwAR2pxrqu3PtJej-2oWAdBuflQLh-66MXuG74JxSu969o6ErG8PlAqlih3ac

dreng.jpg

 

6 reaktioner till “Inte en pojke har fötts på tio år i en polsk by – nu lovar borgmästaren en fin belöning till de som lyckas först

  1. Det här fenomenet har varit känt i Kina sedan tusentals år och man har utnyttjat det. Man har till och med en ”gender prediction calendar”, om befruktningen sker på en viss dag är en pojke eller flicka mer sannolik. https://www.momjunction.com/chinese-gender-predictor-chart/ Man har länge vetat att olika substanser, naturmediciner, kan påverka könet hos barnet, men inte styra det. Förr, i det agrariska Kina, var det nödvändigt att skaffa åtminstone en pojke, flickorna gifte sig och flyttade till mannens hem, och man ville ha en pojke för att ta över gården och ta hand om de gamla. Det föds naturligt alltid mer pojkar än flickor, men gapet blev större i Asien på grund av denna familjeplanering. Den använder man fortfarande, men idag vill de flesta ha flickor. Idag finns ett kvinnoöverskott. Kanske finns det någon naturlig substans i byn, kanske vattnet, som skapar fler flickor än pojkar.

    Gilla

  2. Min första tanke var åt det här hållet, med tanke på allt vad vi får i oss via födan. Vissa ämnen är och andra fungerar som hormoner, vilket stör våra egna hormonsystem. Dags för vatten- och markanalys?

    Gillad av 1 person

  3. Naturen är outgrundlig och det är så lite vi förstår.Till exempel är det konstaterat att det föddes fler flickor än pojkar. under andra världskriget.Ta bara en sådan sak som att kvinnor i grupp har gemensam menscykel.Kanske är naturen så vis att den ser att födslotalet är alarmerande lågt och därför inser att det behövs fler livmödrar.Det är min teori.Skulle vara intressant att veta ifall mönstret med fler födda flickor än pojkar återfinns på fler platser.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s