Vi är på väg tillbaka i utvecklingen med stöd av politiker som vill vinna lätta politiska poäng

Det patriarkala samhället i Sverige har en lång historia där kvinnan länge sågs som mannens ägodel och för bara 98 år sedan var gifta kvinnor fortfarande omyndiga. Sedan dess har vi dock tagit många steg framåt i kampen för kvinnors rättigheter samt jämställdhet mellan könen, där Sverige stått ut som ett rättesnöre.

Men sedan ett årtionde tillbaka är vi återigen på väg tillbaka i utvecklingen i och med att vi numera accepterar en ny kvinnoförtryckande kultur där synen på kvinnan är minst sagt oacceptabel och där kvinnor anses vara den lägst stående varelsen i hushållet, med män som bestämmer allt – till exempel något så obegåvat som att kvinnor måste vira in sig i tyg så fort de lämnar hemmet.

Vi accepterar att män vägrar ta kvinnor i hand och vice versa på arbetsplatser, vilket även fått stöd i Arbetsdomstolen. Vi får även lära oss att acceptera att böneutrop från moskéer är något som omkringboende inte har rätt att opponera sig emot utan det ska numera anses vara en del av det nya Sverige. De som opponerar sig klassificeras direkt som ”islamofober”.

Det hade varit ett intressant socialt experiment att låta regeringens ministrar tillbringa en månad med böneutrop in på knuten och sedan höra om de fortfarande är lika positiva efter det.

Men så länge våra styrande saknar kurage att ta tag i situationen som börjar urarta rejält, så är detta något som vi svenskar kommer att tvingas leva med eftersom det kuvade folket inte vågar opponera sig i någon större utsträckning.

Eftersom vi påstår oss vara ett sekulariserat land så bör religion vara något privat som man utövar i hemmet eller i lokaler avsedda för religionsutövning. Religionsfrihet innebär även frihet från religion, något som många tycks glömma bort i denna infekterade debatt som närmast handlar om att vinna billiga politiska poäng och rekrytera en ny väljarbas istället för att stå upp för ett fortsatt jämställt samhälle utan religionspåverkan. Våra så kallade feminister är heller inte mycket till hjälp eftersom de är fullt upptagna med att hata vita män och vurma för öppna gränser.

När jag satte mina barn till världen så var det inte för att de ska fostras i att normalisera kvinnoförtrycket – tvärtom och jag hoppas att mina döttrar eller framtida barnbarn aldrig kommer att tvingas böja sig för religiösa fanatiker som försöker införa religiösa påbud som på inga villkor hör hemma i en demokrati där kvinnor anses vara jämbördiga med män!

Tragiskt att Sveriges regering befolkats med sådana ryggradslösa män och kvinnor som inte förstår vikten av att värna medborgarnas frihet och demokratiska rättigheter när de hotas!

#onlyinsweden
#ståuppfördettäckakönet

5 reaktioner till “Vi är på väg tillbaka i utvecklingen med stöd av politiker som vill vinna lätta politiska poäng

  1. Tack för länken förresten. Jag ogillar konspirationsteorier, men när ett brandkårsdistrikt kräver en ny utredning är det något som inte stämmer. Jag har skrivit om det nu.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s