Flytta om ni måste klä er i niqab och burka – i Danmark räds man inte att säga som det är

I lördags blev en kvinna i niqab, ”Fatima”, intervjuad i den danska tidningen Berlingske. Hon önskade vara anonym och berättade om sitt förhållande till att bära niqab som hon önskade fortsätta göra i det offentliga rummet men inte kan på grund av maskeringsförbudet och hon hade en rad kritiska anmärkningar om det danska samhället.

Hon kunde till exempel inte gå till lekplatsen med sina två barn eftersom andra kommer att ta avstånd från henne och det ska hennes barn inte behöva uppleva, hon kan inte handla i affären och hon har slutat med sina studier i pedagogik på universitetet. På grund av maskeringsförbudet menar Fatima att hon och alla andra muslimer blivit andra klassens medborgare i Danmark och att det skulle vara en följd av kolonialiseringen från förr. Fatima menar också att de kvinnor som bär niqab faktiskt integrerar sig i samhället.

Idag publicerar tidningen ett läsarbrev som säger precis som det är – något som aldrig skulle kunna publiceras i Sverige där åsiktskorridoren är intakt. Finn sätter ord på mina tankar och använder sitt sunda förnuft. Den dagen svenska politiker gör detsamma och inför såväl burkaförbud som förbud mot slöja på barn i skolan kommer att vara en glädjens dag och ett steg i kampen mot kvinnoförtrycket som breder ut sig i landet! Som jag sagt tidigare – religiös klädsel ska inte vara en fribiljett för att slippa arbeta för brödfödan!

”Utöver att Fatima kritiserar ett lagligt beslut i Folketinget, kan man även ifrågasätta Fatimas övriga betraktelser. Vi har i Danmark gett henne alla möjligheter, en gratis utbildning både i gymnaiset och på universitetet. Jag får även antaga att hon får barnbidrag till sina två barn och andra sociala förmåner. Hon har tillgång till läkare, sjukhus och andra välfärdsförmåner utan att det kostar henne en krona. Muslimer har även möjlighet att bli valda till kommunpolitiker, regionråd och in i Folketinget.

Det finns många lagar som vi danska medborgare måste rätta oss efter även om vi inte tycker om dem och det måste vi respektera eller flytta. En del danskar som inte vill betala skatt av sina pensioner har till exempel flyttat till Spanien eller Frankrike.

Jag förslår att Fatima gör detsamma. Flytta till ett land där man lagligt kan gå med niqab eftersom du nu är så otillfreds med vårt underbara Danmark.

Finn Ortved Petersen, Frederiksværk”

https://www.berlingske.dk/laesere/flyt-dog-fatima-hvis-du-gerne-vil-gaa-med-niqab

#burkaförbudnu
#förbjudslöjapåbarn

Fatima

6 reaktioner till “Flytta om ni måste klä er i niqab och burka – i Danmark räds man inte att säga som det är

 1. Jag är en som anser att; passar det inte, packa och åk, och jag lever som jag lär. Jag kan inte tänka mig att leva i vad jag kallar ”fascist-skatte landet” Sverige och jag lämnade det ändå innan det blev ett förfallande land i kulturella med massinvandring, våld och brott.

  Gillad av 1 person

 2. Hur kan muslimer behandla sina nära och kära fruar, döttrar, systrar, kvinnliga kusiner och släktingar, för att nämna några grupper av utsatta kvinnor, på ett sådant sätt att deras rörelsefrihet, yttrande- och uttrycksfrihet och personliga integritet fullständigt fråntas dom? Och detta godkänns entusiastiskt av en ”feministisk” svensk regering samt ett otal personer och organisationer som kallar sig själva feminister och säger sig kämpa för kvinnors rättigheter?

  Det måste bli ett slut på detta krypande för och den inställsamma hållningen till religiösa, d.v.s. vidskepliga, gruppers krav på särbehandling.

  Gilla

  1. En gång ställde jag faktiskt den frågan vänligt till en man från Mellanöstern. Hans svar var ungefär så här: ”Det går långt tillbaka i historien. Mannen har skyldighet, och ett totalt och mycket långtgående ansvar för sin familj och att alla ska ha det bra och vara säkra. Vi betraktar våra kvinnor som sköra, vackra ömtåliga ädelstenar som skall skyddas till varje pris. Därför är vi så omtänksamma om dom och skyddar dom.” Det går knappas hem i dagens PK Sverige utan blir ganska korkat, men det är alltså inte kvinnornas frihet som skall stödjas, det är kulturens omdaning och utveckling.

   Gillad av 1 person

  1. Problemet är tydligen annorlunda. De som flyr är de extrema sekteristiska som förhindrats att utöva sina extrema kulter i sina hemländer, och dom tar med sig sin sektkultur och kräver att den införs i Sverige. Om dom inte får som dom vill är dom kränkta och bölar om religiösa förföljelser. Välkomna alla som vill bli svenskar, och visar det genom att anamma och respektera svenska seder och svensk kultur, inklusive klädsel, språk och uppförande, skicka hem dom som bara vill fortsätta att vara utlänningar.

   Gillad av 1 person

   1. Det är nog olika från fall till fall. Intelligenta människor tar nog tillfället i akt att begå apostasi från den sekterism som är extrem, som lett till deras vänners och familjers död, men givetgvis är inte alla superintelligenta som migrerar.

    Det är, i min mening, vårt eget ansvar att vålja ut de människor som passar in i ett sekulariserat samhälle och försöka få bort de som inte vill leva med oss och respektera oss i vår sekulariserade kultur. Antingen få dem motiverade att bo i sekteristiska länder, där de helt tydligt passar in, eller skapa permanenta ”utbildningsanstalter”, som i Kina, där de extrema individerna får rimlig utbildning eller annan hjälp att komma bort från sekterismen eller åtminstone hjälp att bli motiverade att komma bort från vårt sekulariserade land, där de inte passar in.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s