Hur många våldtäktsförsök krävs för att polisen ska få lov att publicera signalement?

Ännu en kvinna har utsatts för ett våldtäktsförsök i Uppsala skriver Expressen idag – det fjärde på bara några dygn och i samtliga fall har gärningsmannen varit okänd för offret. Det rör sig om totalt två våldtäkter och två våldtäktsförsök.

Polisen fortsätter utreda kopplingar och söker även vittnesuppgifter, men signalementet håller man fortfarande inne med.

Hur sunt är detta när en farlig våldtäktsman går omkring i staden och letar offer? Det är väl bara en tidsfråga innan han lyckas igen!

Jag blir så förbannad på detta fega beteende från polisens sida och hur länge till ska de acceptera dessa order som kommer uppifrån? Det är deras jobb att skydda befolkningen och uppenbarligen misslyckas man med detta eftersom man inte får göra sitt jobb fullt ut!

Vi är nog det enda landet i världen som agerar på det här sättet när det gäller signalement – vilket går stick i stävs med BRÅ:s proklamering nyligen att det inte finns någon koppling mellan invandrare och de ökande sexualbrotten. Vad är det i sådant fall som hindrar?

Hade jag blivit utsatt för den här mannen hade jag själv publicerat signalementet på sociala medier eller gått till alternativ media, om inte annat för att skydda mina medsystrar för potentiella övergrepp – bedrövligt Sverige!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s