Ensam Hemma, Lady och Lufsen samt Mulan – inget är heligt i Hollywood som är på dekis på grund av alla nyversioner av filmklassiker

Efter att ha scrollat igenom deprimerande nyheter om nya mord och rån här hemma i Sverige, kontaterat att vetenskapskvinnan som turistade med sin partner på en grekisk ö och försvann under sin löptur igår nu hittats död (nyligen försvann en annan kvinnlig forskare som var ute och sprang i en grekisk semesterort, där hon senare hittades våldtagen och mördad) samt noterat att Luxemburg blir det första landet i Europa som legaliserar Cannabis, hittade jag en nyhet som fick mig att dra lite på mungiporna.

Det handlar om Disney som snöat in på att göra nyversioner av gamla klassiker, vilket jag skrivit en del om tidigare i olika inlägg. Efter Lejonkungen har det blivit dags för 90-tals klassikern Home Alone (Ensam Hemma) att få sig en omgång, vilket fått fans att gå i taket på sociala medier där man bönar om att företaget ska låta bli deras älskade julklassiker.

Disneys VD Bob Iger menar att Home Alone ska göras om för en ny generation tillsammans med bland annat Night at the Museum, Diary of a Wimpy Kid och Cheaper by the Dozen. I princip har Hollywood så många remakes på gång att man kan gå igenom hela alfabetet och finna otaliga titlar. Bara på bokstaven C återfinns nyversioner av the Clue, Clueless, The Crow, Cliffhanger, Chronicles of Narnia, Child’s Play, Charlie’s Angels, Candyman, Car Wash, Creature from the Black Lagoon och Cube.

Jag har personligen aldrig förstått storheten med filmen, men många som twittrat i ämnet menar att det inte finns någon anledning att göra om Home Alone som redan i sig är ett mästerverk.

Handlingen går i princip ut på att en 8-årig pojke glöms kvar hemma när resten av familjen åker på semester. Telefonlinjen blir kapad när inbrottstjuvar försöker ta sig in och huvudpersonen Kevin riggar smarta fällor för att hindra dem i väntan på att föräldrarna ska komma tillbaka. Tre decennier senare pekar några kommentatorer ut att den moderna Kevin lätt skulle kunna ta upp sin smarttelefon och ringa efter en taxi som han kan ta till flygplatsen, vilket gör filmen både kort och händelselös.

Dessutom är det 2019 och med tanke på hur Disney hanterat sina tidigare nyversioner så är allt möjligt med Home Alone – en kvinnlig Kevin som ger inbrottstjuvarna stryk medan hon uttalar några klatschiga girl power-fraser eller en transa som spelar Kevin?

Nyversionerna av Ghostbusters och Ocean 11 där kvinnor spelade huvudrollerna blev en riktig ekonomisk flopp och nu väntar som tidigare noterats en kvinnlig Thor på att intaga bioduken samtidigt som en kvinnlig agent 007 väntar i kulisserna.

I brist på nya idéer har nyversioner av gamla filmer blivit Hollywoods brödföda. Inte mindre än 115 nyversioner var pågående i början av året och de tio mest sedda filmerna förra året var alla nyversioner, uppföljare eller filmer baserade på gamla serietidningsfigurer.

Efter nyversionerna av Lejonkungen, Aladdin och Dumbo, arbetar Disney med remakes av Lady och Lufsen samt Mulan.

Iger deklarerade dock i tisdags att Disney studios nöjesdivision går med vinst. Fixerad på säkra satsningar och lättförtjänta vinster är frågan om Disney suger ut kreativiteten ur filmer? För många är det ett bevis på att Hollywood dör en hemsk död!

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/features/home-alone-remake-lion-king-disney-plus-hollywood-ghostbusters-a9045491.html

https://www.rt.com/usa/465985-home-alone-remake-disney/

hem

2 reaktioner till “Ensam Hemma, Lady och Lufsen samt Mulan – inget är heligt i Hollywood som är på dekis på grund av alla nyversioner av filmklassiker

  1. Tack för välbehövligt reflekterande beträffande biofilmer. Tycker själv inte det snart finns mer än en och annan intressant film att titta på eftersom det verkar som om att man försöker få in feminism, globalism, AI o d i filmer vilket känns enbart som reklam för globalismen med allt dåligt detta för med sig!
    Reklamen som förr var rolig är nu mästrande och pekpinneaktig, ivriga reklammakare för fram allt det som vi skall tänka och tycka.
    En jäkla tur att det finns äldre filmer att få tag på här och där! 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s