Hur ska före detta Moderatväljare kunna gå tillbaka till partiet nu?

Häromdagen skrev jag om att partiledningens mycket märkliga val av att låta Filippa Reinfeldt av alla misslyckade politiker göra comeback i partiet skulle ligga Moderaterna i fatet och efter att igår ha diskuterat saken med en vän som precis som jag är före detta Moderatväljare så fick jag ännu lite nyare perspektiv på saken.

”Hur ska jag någonsin kunna rösta på Moderaterna igen när det sitter en Reinfeldt där och skrattar mig rakt i ansiktet”? frågar sig min vän och skakar på huvudet, medan jag sitter svarslös. Att först låta före detta fru Reinfeldt förstöra ett helt nytt sjukhus i sin roll som usel landstingspolitiker och sedan låta henne återvända till en ny ansvarsroll pekar på att Fredrik Reinfeldts ande fortfarande svävar över partiet och framförallt partistyrelsen. Trots att Moderaterna i skrift tidigare i år deklarerat att Fredrik Reinfeldt är den bästa statsministern som Sverige haft genom tiderna, är han för många väljare symbolen för Sveriges förfall och den som tog de avgörande stegen mot att demolera det land som vi en gång i tiden var stolta över.

Precis som i Socialdemokraterna och många andra partier finns det som bekant två grenar i Moderaterna som strider om makten internt – Reinfeldtfalangen och gammelmoderaterna. När man satte Ulf Kristersson på posten som partiledare var det många som naivt nog trodde att partiet nu vänt ryggen åt Reinfeldtseran, men det framgick rätt snabbt att det snarare var en anda som man ville behålla i de ”Nya Moderaterna” och att Kristersson inte haft för avsikt att gå i nya hjulspår. Återinförandet av Filippa Reinfeldt är således kronan på verket som bekräftar att Reinfeldt fortfarande har stor påverkan på partiet.

Det var verkligen inte särskilt många i partiet som var negativt inställda till Filippas återkomst och det är väl självklart så att ingen vågar säga vad de egentligen tycker eftersom de då riskerar att bli bortplockade. Även om Fredrik Reinfeldt själv inte längre har en officiell post i partiet så har han ögon och öron, där de som inte är för troligen inte kommer att bli särskilt långvariga. Det finns väl en anledning till att majoriteten av partistyrelsen fortfarande är pro-Reinfeldt och där skulle man definitivt behöva rensa ut.

Ja, det är uppenbart att Moderaterna inte önskar attrahera nya väljare till sig och definitivt inte försöker locka tillbaka de tusentals väljare som man förlorat under åren för då hade man aldrig kommit på tanken att belöna en misslyckad politiker med en ny post och definitivt inte lagt fokus på identitetspolitik genom att införa nya värdegrundsparagrafer i stadgan.

Min vän frågade sig också hur länge till Christian Sonesson kommer att få leka herre på täppan i Staffanstorp och hur lång tid det tar innan frispråkiga Moderater som Henrik Sundström och Hanif Bali tystas för gott? Dessa modiga lokalpolitiker som visar att det fortfarande finns sunda värderingar i partiet kan tyvärr gå ett dystert öde till mötes när det drar ihop sig och partiet återigen närmar sig maktens grytor då man inte längre behöver dessa ”dragplåster”, som då istället förvandlas till obekväma röster.

Den som lever får se som jag brukar säga, men jag är böjd att hålla med min vän – hur ska man någonsin kunna rösta på Moderaterna igen så länge Reinfeldts ande svävar över partiet?

#vågabytben
#svågerpolitikstinker

meme

16 reaktioner till “Hur ska före detta Moderatväljare kunna gå tillbaka till partiet nu?

 1. De djävlarna lurade många.Även jag röstade på dem många gånger.Numera är min fattigdom så stor att jag bara har råd att rösta vänster.Leve moderatpacket!

  Gilla

 2. ”…rösta på moderaterna igen..?”
  Eftersom jag är klarsynt, så har jag aldrig röstat på detta ljugande, lismande parti och kommer garanterat att aldrig göra det i framtiden heller.

  Gilla

 3. Jag är en hopplös borgarkärring på 67 år och har röstat på Moderaterna i alla val utom de två sista. Hade gott hopp om kombon Reinfeldt + Borg i början men besvikelsen blev oerhörd. Kommer inte att rösta på dem igen om inte Bali, Sundström och/eller Sonesson får mer att säga till om. De skulle behöva klonas ett par hundra gånger var.
  Det är också smått ironiskt att om de lokala politikerna bara insåg vilket stort folkligt stöd dessa tre moderater har och kopierade deras politik i sina egna kommuner skulle stora saker hända men de vågar inte. Som lök på laxen ser nu ett svenskt muslimskt parti dagen gry och då blir det åka av till nästa val.

  Gillad av 1 person

  1. I sin mer eller mindre förtvivlan över samhällsutvecklingen som alla ser kommer folk att dras till de tre ytterligheterna,kommunism,fascism och islamism.Fascisterna är lågpannade dårar och har mycket liten chans,kommunisterna är målmedvetna men inte tillräckligt starka,islamismen är målmedvetna och har ofta vuxit upp i krigsområden och har stridsvana.Mitt tips är att Sverige är fullständigt islamiserat inom tjugo år.Moderatkärringarna bär huckle och deras döttrar rabblar koranen och fläskköttsindustrin förbjuden.
   InschAllah:D

   Gillad av 1 person

   1. Ack, vad jag önskar att du har fel men jag tror att du har rätt. Om 20 år fyller jag 87. Det är risk för att jag fortfarande lever då eftersom vi blir gamla i vår familj. Kan bara hoppas att jag får dö fridfullt i min säng och inte falla offer för våldsbrott. Vad som händer med min älskade make som är mycket yngre än jag och borde leva längre vill jag inte tänka på. Bortom graven kan jag inte skydda honom. 😥 Det är så förbannat sorgligt. Vårt vackra land. *gråååt*

    Gillad av 1 person

   2. Ditt tips Rolf, att Sverige islamiserats inom 20 år, är även det som jag kommit fram till. Härligt att vi för en gångs skull är överens! Mindre härligt är dock Sveriges och svenskarnas framtid, den synes tyvärr nattsvart.

    Gilla

   3. Ja tompas11,våra fortsatta funderingar får väl bli vilken sida vi skall stödja.Vi får nog lägga våra ideologiska övertygelser åt sidan och fundera på vilken grupp som troligast går segrande ur striden.The winner takes it all och det kan bli som i Iran där både högern och vänstern dödades eller fick fly.Titta gärna på dokumentären `drottningen och jag` som just nu går på SvT -play.Jättebra dokumentär som jag sett flera gånger.

    Gillad av 1 person

   4. Tack för tipset om Drottningen och jag. Skall se den.
    Beträffande att satsa på den vinnande hästen så trodde väl Quisling att han gjorde det och vad fick han för eftermäle? Jag satsar på Sverige. Det här landet är vårt och alla meddelanden om att motståndet skall upphöra är falska.

    Deyr fé, deyja frændr,
    deyr sjálfr et sama;
    ek veit einn, at aldri deyr:
    dómr of dauðan hvern.
    /Hávamál

    Gilla

   5. akelaslair;tyvärr är `drottningen och jag` inte längre tillgänglig på svtplay.Själv började jag att se den och nu såg jag att de redan tagit bort den.Vi har otur för den är jättebra.Hoppas att den återkommer.

    Gilla

 4. Det finns ett sätt att kunna rösta på Moderaterna igen för högerns folk. Starta partiet ”Gamla Moderaterna”, eller liknade, och anslut det till Valsamverkanspartiet om uppslutningen blir för låg inledningsvis. Det borde den inte bli om det blir ett Sverige-vänligt Gamla Moderaterna där Hanif Bali medverkar.

  Att harva i Moderaterna och underkasta sig Reinfeldt-regimen är verkligen pinsamt för alla Moderater som gör det. Vi vet ju vilka de arbetar för egentligen. Reinfeldt sticker inte ens under stol med det, men är helt öppet ”senior rådgivare” för Bank of America Merrill Lynch. Detta är INGET svenskt företag. Det är inte ens ett Europeeiskt företag och USA utsätter numera oblygt sina vasallstater för kriminella uppköp. https://www.globalpolitics.se/rattsvasendet-i-usa-ingriper-i-allierade-lander-for-att-hjalpa-usa-foretag-exemplet-affaren-alstom-efter-25-manader-i-fangelse-i-usa-berattar-alstom-chef/

  Det finns INGET ”konservativt” eller ”moderat” i betydelsen ”återhållsamt” i detta.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s