Inger Støjberg petad från partiledningen – tusentals upprörda danskar vill nu lämna i protest

I måndags stod det klart att en av Venstres mest framträdande ledargestalter och min egen personliga favoritpolitiker i Danmark, Inger Støjberg blivit petad från partiledningen och nu är det inte längre någon tvekan om att partiet vänder sig bort från det borgerliga samarbetet för att istället söka sig mot De Radikale längst ut på vänstersidan.

Behandlingen av Inger Støjberg utlöste dock ett ramaskri på sociala medier, där den tidigare integrationsministern för närvarande har 145.054 följare, vilket är tusen fler än igår. Sammanlagt 13.000 personer har varit inne och agerat på hennes Facebooksida samt 1.500 personer har kommenterat och backat upp Støjberg.

Tidigare idag tackade Inger Støjberg för den stora uppbackningen samtidigt som hon menar att det inte går att ändra på beslutet.

I Skive-kretsen där Inger Støjberg kandiderade, är Venstresupportrar rasande över den behandling som hon har fått. Folk ringer och vill lämna partiet säger styrelseordföranden Susanne Rusbjerg.

I det danska valet fick Inger Støjberg 28.420 personröster, vilket bara överträffades av Lars Løkke Rasmussen. Men när ordföranden i måndags presenterade Venstres nya ledning så var Jakob Ellemann-Jensen utnämnd till ny politisk ordförande och Kristian Jensen blev ny gruppordförande samt Sophie Løhde ny vice gruppordförande. Ingen av dessa fick över 20.000 personröster.

Dansk Folkepartis integrationsansvarige Marie Krarup, sammanfattade det hela bra i ett Facebookinlägg:
”Alla som gick från DF till V i valet eftersom de trodde att V hade fått en stram migrationspolitik, har blivit lurade! ”Inger Støjberg användes som lockbete och nu blir hon utsparkad eftersom Støjbergs linje inte är i V:s linje. De skulle ha stannat i DF om en stram migrationspolitik betyder något. Kom ihåg det!”

Ingen i Venstres topp har hittills velat kommentera orsakerna till att Inger Støjberg blev petad från ledningen.

Usch för detta politiska fulspel! Inger Støjberg såg till att Venstre fick framgång och sedan kastades hon på soptippen när hon inte längre var intressant. Undrar om man hade vågat agera på samma sätt om hon hade varit en man? Vi får hoppas på att partiledningen tar till sig folks protester och tänker ett varv till, men jag tror personligen inte att det kommer att ske. Venstre vill komma närmare maktens grytor som råkar ha hamnat långt ut på vänstersidan och självklart måste man då göra sig av med obekväma röster som Støjberg. Det Danmark som vi minns och som jag hade som förebild bland länderna här i Norden, är snart ett minne blott och de lär vandra samma hårda väg som Sverige.

Makten framför allt är som bekant alla partiers motton och när makten hägrar är man villig att göra allt som krävs, vilket vi sett prov på även efter det svenska valet när Centerpartiet och Liberalerna tog klivet över till de röda, trots att det går stick i stäv med deras grundpolitiska uppfattning.

Enligt min uppfattning finns det egentligen inget parti som man kan lita på när det kommer till kritan för det var länge sedan våra riksdagspartier slutade arbeta för folket, numera handlar det bara om att tillfredsställa sig själva och plånboken i första hand där alla medel är tillåtna!

#westandwithingerstøjberg

https://www.berlingske.dk/danmark/stoejbergs-kredsformand-folk-ringer-og-vil-melde-sig-ud-af-venstre?fbclid=IwAR16NXSR_hGbSRlHsTYBwxXzBm-X5HUVWI5rH4lq2063hG6hFm-auEK0DvI

https://denkorteavis.dk/2019/inger-stoejberg-giver-sine-kritikere-i-venstre-gruppe-svar-paa-tiltale-og-faar-enorm-opbakning-i-befolkningen/

stöjberg.jpg

En reaktion till “Inger Støjberg petad från partiledningen – tusentals upprörda danskar vill nu lämna i protest

  1. Inger Støjberg är även min Danska favoritpolitiker. Jag har alltid gillat hennes tuffa och raka stil, hon är faktiskt en förebild för övriga politiker. Någon att ta efter. Det är en stor skam att hon petats.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s