Svårt att känna framtidstro i det nya Sverige som präglas av våld, maktmissbruk och en extrem polarisering

Jag känner att jag är inne i en fas där allt känns tungt – jag vet inte om det beror på det allt mer negativa samhällsklimatet eller om det bara är vanlig höstångest, men när man ser sig omkring så känns det verkligen inte som att jag kommer att kunna ge mina barn den ljusa framtid som de förtjänar.

Idag släppte Socialdemokraterna en ny propagandafilm där Stefan Löfvén lovar att göra Sverige ännu bättre och hans parti ska skapa framtidstro i hela landet. Jag försökte titta på videon, men gav upp efter att han brett på om hur Socialdemokraterna ska stå upp för arbetarna och när han drog paralleller till Per Albin Hanssons ledarskap där han menade att Socialdemokraterna ska göra om sin historiska bravur blev det ännu mindre trovärdigt. Tror de själva på det budskap de försöker förmedla?

Jag har själv väldigt svårt att känna framtidstro när man ser hur mycket elände som händer i vårt land och det går inte en dag utan att det är ett mord, en misshandel, ett våldsamt rån, flera bilbränder eller nya våldtäkter där man söker efter gärningsmän utan signalement. Men det är även oroligt på många håll i världen just nu, vilket ger en extra tyngd. Den grova brottsligheten blandat med omotiverade attacker som drabbar både barn och vuxna är minst sagt obehaglig. Samtidigt läser man om hur de svenska kommunerna läcker som såll med ekonomiska trångmål som följd, vilket inte kommer att bli någon dans på rosor för någon av oss.

Det sista vi behöver nu är politiker som desperat försöker upprätthålla fasaden och intala oss att just de sitter inne med rätt recept med hjälp av guldkantade löften som i praktiken är ihåliga luftslott. Just nu hade jag faktiskt uppskattat mer om någon faktiskt sade precis som det var – det vill säga erkände att landet står inför mycket stora problem som på ett eller annat sätt kommer att drabba oss hårt, förklarar varför vi hamnat här samt ger oss den bistra sanningen om den enda vägen ut ur träsket. Det hade varit mer ärligt än det som vi ser nu från regeringen med dess stödpartier samt oppositionen!

Men det är självklart en utopi eftersom politiker har som regel att aldrig erkänna sina misstag och betala skulden genom botgöring. Istället fortsätter man att desperat försöka hålla ihop korthuset som är på väg att rasa med ideligen nya lögner samtidigt som regeringen stryper yttrandefriheten i smyg med censur och nedstängda YouTube-kanaler. Eftersom svenska folket har en viss förkärlek för att rösta på samma partier varje val oavsett hur dåligt de presterar, så lär vi dock sitta fast i denna rävsax för alltid om inget radikalt händer och folk till slut tar sina förnuft till fånga.

Samtidigt som våra politiker agerar fegt och utan medborgarnas bästa för sina ögon, har polariseringen ökat extremt mycket det senaste året, vilket märks både till höger och vänster. Ett bra exempel är incidenterna med busschaufförerna i Malmö där en av dem inte lät en lättklädd ung kvinna åka med och den andra ägnade sin rast åt att be tillsammans med sina barn. Utan att ha fått bekräftade uppgifter gick drevet på högersidan i tron att det var en muslimsk busschaufför som agerat enligt sharia och i fallet med den chaufför som vill be på sin rast så är det tydligen extremt uppseendeväckande även om han i praktiken inte begår något fel. Vänstersidan går självklart bananas över att de ”högerextrema” är rasister och hatar muslimer.

Så mycket hat på båda sidor – allt tack vare att våra politiker i alla år stoppat huvudet i sanden och vägrat lyssna istället för att agera när tid var. Det är farligt att ignorera ett problem för länge och till slut brukar krutdurken explodera. Vad är det som säger att masskjutningar inte skulle kunna ske här i Sverige? Det är väl lika stor risk som att en islamistisk terrorist som vi har alldeles för många av i landet får för sig att attackera den humanitära stormakten. Jag undrar om våra styrande överhuvudtaget har ägnat någon tanke åt detta eller om de bara obekymrat fortsätter i samma spår?!
#gevårabarnenljusareframtid

hope

6 reaktioner till “Svårt att känna framtidstro i det nya Sverige som präglas av våld, maktmissbruk och en extrem polarisering

 1. Vi är nog många som undrar vart vårt Sverige tog vägen. Det land som skulle bli ett föredöme är nu raderat.
  Vi som kämpade för rättvisa och jämlikhet har fått diskriminering av Svenskar och vidrig kvinno syn utbredd.
  Jag känner att jag och mina flickor bor i ett muslimskt land.
  Där vi går nakna. För på de sättet de tittar på en. deras sätt att tilltala och behandla kvinnor är vidrigt. man kan inte gå på allmänna platser utan att bli antastad.
  Det livet vi trodde vi garanterat våra barn med kampen mot orättvisor och enorma skatten bördor för att finansiera en välfärd. Har istället gått till försörjning av lycksökare och kriminella från hela världen.

  Så den som mår bra nu är nog inte medveten om verkligheten.

  Verkligheten som hela världen nu pratar om, förutom våra politiker och de som vill att Sverige ska ta emot fler flyktingar så att de kan stjäla mer från vår välfärd.
  Den svenska välfärden betalar årligen hundratals miljarder till terrorister och andra kriminella världen över.

  De svenska välfärden finansierar korrupta ledare och länder och plundrar och sliter ihjäl Svenska arbetare.

  Gilla

 2. Det är dags att ansvariga politiker, beslutsfattare, mediamoguler och makthavare talar öppet om hur religion, d.v.s. samhällsfarlig vidskepelse, har infiltrert samhället på alla nivåer och numera styr landet mot en total kollaps. Religion är en hobby och ska ha noll inflytande på beslutsprocesser, t.ex. som ursäkt för att utdöma mildare straff för kvinnofridskränkande handlingar.

  Gilla

 3. Sverige brinner, våldtas, mördas, rånas och Löfven fortsätter spela fiol….

  Det största hotet mot Sverige kommer från vänstern och islam.

  Gilla

 4. Under kriget ljög man i Sverige. “Sveriges beredskap är god” hette det då, ”Sveriges ekonomi är urstark” och ”landet har aldrig varit tryggare” heter det nu. Det har varit ytterligare en incident med en muslimsk busschaufför som lät en kvinnlig passagerare stå ute i regnet medan han bad i bussen. Sedan skällde han ut henne för hon stört honom med att knacka på rutan. När kommer svenskarna att vakna till som i Rumänien 1989, och behandla de svenska ledarna efter mallen av Nicolae Ceaușescu. Där blev det blev ett avslut 25 December 1989.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s