EU fortsätter att låta asylaktivister diktera villkoren för migrationspolitiken – är det så svårt att kriminalisera NGO:er och sätta ned foten?

Det tyska NGO-fartyget Sea Eye plockade under gårdagen upp 40 migranter från Libyen ur havet, men i vanlig ordning kördes inte dessa tillbaka till Libyen som sig bör utan man begav sig istället till europeiskt farvatten precis som alla dessa NGO:er gör vecka efter vecka när de samarbetar med människosmugglarna som tjänar storkovan.

Italien hotar som bekant med böter om migranterna närmar sig italienskt farvatten, men Malta gjorde som alltid en insats och öppnade upp sin hamn.

Det är nu upp till EU:s medlemsländer att hantera migranterna, precis som förra veckan när det gällde 135 andra migranter. Att de aldrig kan förstå att vi sänder fel signaler genom vårt dumdristiga agerande? Självklart kommer de fortsätta att komma i strida strömmar eftersom det är öppet och alla är välkomna.

Vi behöver verkligen fler migranter i Europa och Sverige ställer säkert upp med en hjälpande hand som så många gånger tidigare – strunt samma att vi inte ens klarar av att hantera samt hjälpa dem som redan befinner sig i landet. Vi har ju både råd och plats som vi så ofta fått höra så självklart ska vi göra det vi är bäst på – det vill säga öppna våra hjärtan och plånböcker.

Tack alla NGO:er och asylaktivister – utan er hade vi inte kunnat se oss i spegeln utan att skämmas, men nu kan vi alla känna att vi är godhetsknarkare som gör en stor insats för några få lyckligt lottade, medan övriga får ruttna bort i överfulla flyktingläger eftersom de inte har råd att betala människosmugglare att bryta mot lagen och föra in dem i Europa illegalt!

#vaknaeuropa

En reaktion till “EU fortsätter att låta asylaktivister diktera villkoren för migrationspolitiken – är det så svårt att kriminalisera NGO:er och sätta ned foten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s