Att tänka stort inger hopp även om vi är i underläge

En bekant kom idag med en mycket intressant idé – att dra regeringen inför Europadomstolen för maktmissbruk. Jag bollade tanken med en av mina kollegor som dock avfärdade det som omöjligt, eftersom det måste röra sig om något specifikt fall samt vara väl underbyggt för att domstolen överhuvudtaget ska kasta ett öga på det. Dessutom är det ovisst om regeringen kommer att följa ett eventuellt domslut då det i realiteten inte är tvingade.

Systemet i Sverige är dessvärre uppbyggt så att de styrande är skyddade vad som än händer, vilket innebär att den lilla människan står ensam i kampen och oftast helt utan skyddsnät. När man tog bort tjänstemannaansvaret så eliminerade man även möjligheten för medborgarna att få upprättelse samt klämma åt de ansvariga.

Även om tanken är tung att ta till sig eftersom det inte lämnar oss med så mycket valmöjligheter förutom att streta på, betala skatt och försöka se glada ut, så tycker jag ändå att detta initiativ väckte lite hopp inombords även om det inte föll i god jord. Det betyder nämligen att det finns människor där ute som faktiskt som vågar tänka stort, istället för att bara rycka på axlarna och strunta i problemen som många gör.

Viljan att kämpa för att folket återigen ska få makten att bestämma över sina öden är en bristvara i dagens samhälle och kommer troligen att så förbli i några år till eftersom det fortfarande är för många som lever i förnekelse, men när en majoritet av landets invånare börjar lida på riktigt och det kommer ske förr eller senare så kan det gå snabbt och då lär det bli intressant att se vad såväl folket som våra styrande tar sig till.

#iväntanpådentotalakollapsen

2 reaktioner till “Att tänka stort inger hopp även om vi är i underläge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s