Stora protester i London för att frige Stephen Yaxley-Lennon

Idag samlades många demonstranter i centrala London, vilket fick både turister och människor på shoppingtur att stanna upp och betrakta protesterna medan de filmade med sina telefoner.

Demonstranterna krävde att Stephen Yaxley-Lennon, alias Tommy Robinson, släpps fri samtidigt som anti-demonstranter protesterade i närliggande kvarter, vilket medförde tung polisnärvaro.

Supportrar marscherade nedför Regent Street med såväl den engelska flaggan som unionsflaggan samt banderoller med Robinsons namn och skanderade ”Vi vill ha ut Tommy”.

Polisen med batonger och ridande poliser såg till att demonstranterna hölls isär, men när några bröt sig ur uppstod spänningar.

36-årige Tommy Robinson mottog förra månaden en dom på nio månader, av vilka han ska avtjäna nio och en halv vecka, där domaren bland annat anser att han förstört bevis som skulle ha använts i en senare rättegång,

Robinson har filmat män som är anklagade för sexuellt utnyttjande av unga flickor och livestreamat bilderna på Facebook. Motdemonstranterna från organisationen ”Stand Up To Racism” menar att deras syfte med dagens aktion var att visa Robinson och hans följare att ”de inte är välkomna på våra gator” eftersom de anser att ”Robinson splittrar vårt mångkulturella samhälle”.

Det är fascinerande att man alltså anser att det är rätt att skydda sexualbrottslingar – jag undrar om det hade funnits samma engagemang om det handlat om vita brittiska män som begått övergrepp på flickor? Dessutom vill jag påstå att samhället och myndigheterna själva skapar friktionerna mellan olika grupper eftersom man haussat upp det här och satt en medborgarjournalist i fängelse eftersom man vill påvisa att det skulle vara en rasistisk handling. Det här har vi även sett prov på i Sverige när Joakim Lamotte delat bilder på våldtäktsmän för att varna allmänheten och sedermera fått rasiststämpeln bara för att personerna ifråga hade utländskt påbrå.

Hur vore det om man kunde hålla sig till saken istället för att ägna sig åt att hela tiden se rasism i alla som vågar yttra sig nu för tiden? Så länge vi inte kan prata öppet om problemen så bidrager vi bara till ökad polarisering!

https://www.itv.com/news/2019-08-03/protesters-calling-for-tommy-robinsons-release-gather-in-london/

TR

4 reaktioner till “Stora protester i London för att frige Stephen Yaxley-Lennon

 1. Det pågår vad som alltmer ser ut som en koordinerad censur kampanj i västvärlden för att tysta kritiska röster och skrämma folk till tystnad och som alltmer liknar den som en gång bar nazisterna till makten. Det är metoden jag talar om. TR används för att statuera ett exempel, pensionärer dras inför rätta, bötfälls och fängslas, Granskning Sverige och Swebbtv stängs ner, media som står regimen nära som MSM och SVT/SR drevar. Detta får mig att komma ihåg den berömde tyske journalisten Fritz Gerlich (1883 – 1934). Han ville skriva om sanningen, och lär ha fått svaret: ”Välj, sanningen eller jobbet”. Gerlich tystnade inte, han arresterades nionde mars, 1933 och skickades till Dachau där hans liv avslutades 1934. Gerlich har porträtterats i filmen ”Hitler: The Rise of Evil” av skådespelaren Matthew Modine. Dessa uttryck har attribuerats till Gerlich. ”Det värsta vi kan göra, det absolut värsta, är att inte göra något alls.”, och ”Vi behöver bara göra en sak för att ondskan skall triumfera, att inte göra någonting.”

  Gillad av 1 person

  1. Makten bär inte svärdet förgäves heter det ju och såklart gäller det än idag oavsett vem som har makten.
   Den som har makten har alltid rätt så det gäller att försätta sig i maktposition.
   ”Man kan inte ha rätt utan makt men makt utan rätt” citat från Vilhelm Moberg.

   Gilla

   1. Det är därför det är så viktigt att makten inte får tillåtas att bli totalitär, alltså att en gruppering eller block har all makt utan att det finns minst två grupper med makt så att det skall bli för ”dyrt” att missbruka makten. I Sverige idag har vi fått en totalitär regim där endast en gruppering utövar all makt. Media, domstolar, och politikerna har bildat ett totalitärt maktblock som dominerar, och det betyder diktatur.

    Gilla

   2. Håller med, men det kan vara annorlunda. Folkstyre betyder ursprungligen att folket skulle styra ledarnas beslut. Filosofen Laotsi skrev redan för över 2,000 år sedan, ”Den som skall framgångsrikt kunna leda ett folk måste kunna följa dom”. I Sverige har man lyckats vända på det så folkstyre numera är liktydigt med att ledarna styr folket, alltså demokrati utan folkstyre i den gamla formen. Vad som måste till är någon metod att kunna avsätta ledarna, personerna, när dom inte följer folket, helst utan våld och väpnade revolutioner.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s