Svensk media misslyckas med sitt jobb som oberoende granskare av makten samtidigt som medborgarnas rätt till yttrandefrihet är på väg att försvinna

Ögnar igenom svensk media och inser återigen att inget särskilt har hänt i landet förutom lite människorov och knivhuggningar samt kanske en och annan våldtäkt som vi numera är vana vid på daglig basis. Trots att ASAP Rocky har åkt hem, Greta Thunberg slutat med sin skolstrejk samt Pride-paraden är överstökad för den här gången, så toppar dessa ämnen fortfarande mainstrem medias rubriker. Man kan knappt tro att det är olika tidningar man läser eftersom alla i princip har samma flöde, förutom en och annan skvallernyhet eller grilltips som bryter av.

Jag kunde i morse faktiskt inte upprinna en enda intressant debattartikel, ledare eller grävande reportage fast det är söndag. Hur är detta möjligt när landet ser ut som det gör? Vad ägnar sig egentligen landets stora tidningsredaktioner åt med tanke på att de mottager presstöd? Fri media som inte får en krona i bidrag annat än från generösa privatpersoner ger däremot en mer ärlig nyhetsrapportering och exempelvis Ledarsidorna gräver även fram viktig information om vad regeringen egentligen sysslar med och hur det kan komma att påverka oss medborgare.

En observant följare av bloggen har noterat att till exempel Ystads Allehanda aktivt undviker att rapportera om de överfallsrån som skett i staden de senaste månaderna, troligen för att man inte vill förstöra bilden av Ystad som en trygg idyll. Man skulle kunna säga att detta inte är ett lokalt förekommande problem, utan detta bluffmakeri med dimridåer ligger som en blöt filt över hela landet där regeringen vill undvika att landets medborgare kommer till insikt om att de blir dragna vid nästan och de vill heller inte att Sveriges varumärke ska svärtas ned utomlands. Det är dock lite för sent för det nu med tanke på utvecklingen de senaste åren som skadat landets anseende rejält.

Hade jag inte läst utländsk media och fri media så hade jag inte vetat mycket om vad som händer vare sig nationellt eller internationellt. Tyvärr orkar majoriteten av svenska folket inte söka upp egen information, vilket passar våra styrande som hand i handsken eftersom de vill ha full kontroll över fårskocken i syfte att kunna styra den lättlurade skaran precis åt vilket håll de önskar så att de i lugn och ro kan ägna sig åt att fortsätta nedmontera landet utan insyn utifrån.

Det är rejält tragiskt att vi har en så usel och beroende nyhetsrapportering i det här landet, men värst av allt är att vi har en justitieminister som aktivt vill tysta alla kanaler som ser till att förse oss med viktig information. I fredags stängdes Swebb-TV ned på Youtube efter att Google missbrukat sin dominerande ställning och vem är det som ligger bakom detta i grund och botten om inte minister Morgan Johansson som arbetar stenhårt för att strypa vår yttrandefrihet genom att ha framgångsrika censurmöten med såväl Google, Youtube och andra sociala medier-aktörer där han dikterar villkoren för vad som är politiskt korrekt att tycka.

Finge han bestämma på egen hand så skulle all fri media förbjudas samt alla skribenter och debattörer som kritiserade regeringen eller samhället öppet fängslas. Yttrandefriheten är på väg att försvinna i det här landet och det har redan börjat med den så kallade Näthatsgranskaren som lägger tid och resurser på att ställa pensionärer inför rätta för att de råkat använda fel ordval när de skriver vad de tycker, samtidigt som regeringen arbetar för fullt bakom kulisserna för att på olika sätt tysta obekväma röster.

Konspirationsteorier säger en del, men jag håller inte med eftersom det inte går att blunda för kopplingarna och som många också påpekar så var det så här det började en gång i tiden… men vi verkar vilja göra om samma misstag igen eftersom befolkningen inte vågar, orkar eller har intresse nog för att resa sig för att ta tillbaka makten till folket. Istället fortsätter vi att låta oss bli överkörda och kuvade samtidigt som vi överlämnar ett land som ingen kan vara stolt över till våra barn samt barnbarn.

Jag tippar på att det här kommer att fortgå i flera år framöver och för varje dag dras svångremmen åt mer och mer på olika sätt ute i kommunerna samtidigt som landet blir alltmer laglöst. Är det för mycket begärt att kräva att journalister ska ställa ansvariga mot väggen? Vem vill ha det så här? Tydligen vi som bor i det här landet eftersom vi tappat såväl målföret som modet att agera!

questions.png

7 reaktioner till “Svensk media misslyckas med sitt jobb som oberoende granskare av makten samtidigt som medborgarnas rätt till yttrandefrihet är på väg att försvinna

  1. ”Frågor är endast kränkande för de som har något att dölja” står det. Vi skall nog tillägga att med det avses politiker, beslutsfattare, tjänstemän mediemoguler och journalister – förhoppningsvis. Jag känner till en variation på temat. ”Inget att dölja, inget att frukta”, det påstås vara myntat av Josef Goebbels. Själv har jag definitivt något att dölja och tänker inte ändra mig. Det är mitt privatliv. Idag läste jag om nya regler för drönare. Där inkluderas att drönare skall ha en inbyggd sändare så vem som helst skall med mobilen kunna få information om ägarens personnummer, namn och hemadress. Tänk er i framtiden att alla fordon måste ha samma sak och kanske alla människor. Man behöver inte ens gå omvägen med att läsa en nummerplåt för att hitta ägaren och rånmörda honom. Offentlighetsprincipen. Systemet finns redan för bilar och används i Kina. En dosa sitter innanför vindrutan, det är en passiv responder, en antenn på en bom över vägen sänder en radarpuls mot dosan, som sänder tillbaka information om bilens ID, inte registreringsnummer, storlek och typ. Varken förare eller ägare går att identifiera. Endast poliser med personlig licens kan kolla vem ägaren är. Systemet används för automatisk trafikstyrning tillsammans med videokameror för att undvika trafikstockningar. Att hacka eller missbruka systemet innebär fängelse. När blir detta en del av det svenska övervakningssystemet för att hålla koll på individerna. ”Ursäkta, men ’systemet’ har registrerat att klockan 14:12:24 idag använde du ett otillåtet ord. 200 kronor har dragits från ditt bankkonto. Du kan överklaga inom 24 timmar och bevisa din oskuld”. Vi är snart där. Några organiserade gatuprotester blir det nog inte.

    Gillad av 1 person

  2. Mer har dykt upp i ämnet. Vi har fått höra att SwebbTV stängts ner, men det visar sig att programmen ligger kvar på YT, men har blockerats i Sverige, utan tvivel på regeringens order. Det statliga språkröret SVT skriver idag att de fällande domarna för yttrandefrihetsbrott, HMF, ökar lavinartat. Tydligen får man passa sig ordentligt numera i Sverige om man vill kritisera regimen. ”Folkgrupp” är juridiskt definierat som en etnisk minoritet, men nu utökar man tolkningen utan några lagändringar till religions grupper och till och med grupper med åsikter som eliten vill skydda. Eliten i diktaturen Sverige tar ett allt hårdare grepp om innevånarna med ständigt mer drakoniska lagar och höjda straff för att åstadkomma totalitär lydnad, underkastelse, och efterlevnad samtidigt som man höjer kraften i propaganda via MSM och sitt språkrör SVT/SR för att ingen skall tillåta förstå hur mycket bättre det är på en del andra håll i världen.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s